git gide anneme benzediğimi fark ediyorum?

0 oy
299 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (516 puan) tarafından

Git gide anneme benzedigimi farkediyorum

Sizdede bu oluyor mu 

Eskiden rahmetli anneme çok kizardim hatta bazı davranışlarını kucumserdim😞 

Ama farkediyorum ki ona benziyorum git gide surat asmam kizmam vs onu goruyorum kendimde 

Zamanında kızdığı şeyler olsun önceleri umursamadigim şeyler..

Şimdi onun gibi düşündüğümü hissediyorum artık 

11 Cevaplar

+2 oy
önce (2,072 puan) tarafından

Sadece sen degil hepimiz cahiliz yas oturdukca insan annesinin hakli oldugunu anliyor o zman ne Kadar kizsak da suan ne Kadar hakli  olduklarini goruyoruz  vardir annelerin Bir bildikleri elbet zamani geldikce  ogreniyoruz ogrenmenin yasi yoktur demisler 

önce (516 puan) tarafından

Evet 

Ve biliyor musun bu beni o kadar duygulandiriyor ki😓😓😞

Ve artık çok geç olduğunun farkına varmak 

Bitmeyen keskeler silsilesi

Hatalarimizdan ders cikarmak onemli olan  hayat bu daha nice hatalarimizin farkina varacagiz 

Doğru söylüyorsun 🙏

-Reklam-
0 oy
önce (1,166 puan) tarafından

Zaten hepimiz iyiyiz mukemmeliz annelerimiz kötü bir de onlara kızma hakkını kendimizde buluyoruz oh ne güzel hayat.

Kızdığımı nerden çıkardın 

Zaman gectikte insan degisiyor ergenlik çağında bir kız ile otuzuna yaklaşmış bir kadının düşüncesi davranışı bir degil 

Bana olağanüstü bir şey gibi geliyor bunu ima etmek istedim sadece yanlış anlasilacak bir durum söz konusu degil 

Burda  durduk yere niye lincleniyor kadin onu anlamadim yas fark etmeksizin hepimiz cahiliz ogrenmenin yasi yoktur demisler her yasta yeni birseyler fark ediyoruz  dank ediyor kafamiza yasimiz kac olursa  olsun 

Bosversene 

Yorum sahibinin okuyup algi süzgecinden gecirmeden pat diye yorum yapmasi fazlasıyla aşikar 

Yaşayan anladı nedemek istedigimi ☺️🙏

0 oy
önce (3,034 puan) tarafından

Kesinlikle annem ananemin bazı davranışlarını konuşmalarını eleştirir orda da öyle yapsaydı falan der ama git gide aynı ananem gibi davranıyor bazen bende annemde istemediğim şeyleri kendim yaparken buluyorum. 

Özellikle anne olunca dahada artıyor bu his

0 oy
önce (30,205 puan) tarafından

Ergenlik büyüklerden farklı olmaya çalışmakla yetişkinlikte her geçen gün onlara benzemekle geçiyor ben de 30+ dan sonra daha çok benzediğimi düşünmeye başladım annem lafını esirgemez kimseden çekinmez hakkını arar. Kalabalık tutucu bir ailede kadınlara çok söz hakkı verilmeyen bir sistemle büyümüş bazı şeylere gücü yetmez ama gücü yettiği kadar ailesi evlatları için çabalar. Ben onun kadar fedakâr değilim sadece bir de o el alem ne deri daha çok düşünen biri ama lafımı sözümü sakınmayışımla iyi ki annemin kızıyım 

+1

Banada mutluluk veriyor şahsen ona benzemek ☺️

0 oy
önce (733 puan) tarafından

Valla ben anneme benzemiyorum ondan daha fena bir şeyim hejdjdjdj

Acaba halalarina filan mı çektin kız 🤣🤣

önce (733 puan) tarafından

Aksine hatalarından ders çıkardım öyle bir şey 😀

0 oy
önce (336 puan) tarafından

Ben anneme anneanneme benziyosun derdim çoğu hareketini falan şimdi bende anneme benziyorum geçen daha annemle konuştuk bu konuyu 

Armut dibine düşer derler ahaha🤣🤣🤣 

0 oy
önce (5,590 puan) tarafından

Anneme benzediğim çok noktalar var benim de. Özellikle çocuk olduktan sonra bir aydınlanma yaşadım. 

Evet cidden çocuktan sonra dahada bi artıyor bu 

0 oy
önce (1,382 puan) tarafından

Aklıma şey geldi aşkı memnu da Bihter annesine ben asla sana benzemeyecem diyor sonradan annesinin kızı olduğunu anliyo benzediğini görüyor :)

İnsan gerçekten benziyor boşuna demiyorlar anasına bak kızını al diye

Bihter güzel bir örnek 

Ama şunu da farkedio insan benzediği kadar bazı seylerden de ders aliyorsun mesela annem aşırı verici bir insandı herkese koşardı..sonra gün geldi maalesef yaptığı iyiliklerin karşılığını görmedi..bu bende derin bir iz bıraktı eşim bazen bana gaddarsin der, napim iyilik öyle herkese de yapılmıyor vefasız insan nankör insan çok 

0 oy
önce (1,387 puan) tarafından

Bizde de tam tersi annem git gide bana benziyo ne kendini savunmayi becerebilir ne bizi ne kriz yonetebilir ne tepki gosterebilir her lafima gelir hepsine hemde teyzelerime duskundu anne yapma bak dediysemde dinletemedim onlardan yedi darbeyi babamin tarafima duskundu yapma bak kullanirtma kendini dediysem de parcaladi kendini aman iyi desinler diye diye kendini perisan etti 47 yasinda kalp seker kolestrol troid hastasi yuksek derecede demir eksikligi var kadin hastaliklarindan rahatsiz ona sira bile gelmedi mahfetti kendini 

Benim annemde öyleydi haddinden fazla fedakardi herseye herkese koşardı.. yaptığı iyilikler kendine kefaret oldu ama bendede derin iz bıraktı boş insanlara vefasız insanlara yardım etmemeyi ogreterek gitti..

0 oy
önce (2,354 puan) tarafından

Sanırım ben de öyle gitgide anneme benziyorum ama kendimi frenliyorum sonra bir bakıyorum aynı annem olmuşum ve bu halime çok üzülüyorum annem çok despot bir kadındı

İyi tarafından bak 

Bazen despot olmakda elzemdir✋ annem öyle olmadığı için sınırları çok ihlal edilmisti zamaninda keske o da öyle olsaydi da acı cekmeseydi 

0 oy
önce (1,513 puan) tarafından

İnsan kızdığını, kınadığını, güldüğünü yaşamadan ölmezmiş

Benim için kötü bir durum söz konusu değil bilhasa iyikide onun gibi oluyor ona benziyorum ergenlik çağındaki kuşak çatışmaları diyelim bazı şeyleri yasamak guzeldir 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İnsan neden yaş aldıkça annesine benzediğini fark eder?
Kişilerin yaş aldıkça ebeveynlerine benzemesi, psikolojide nesiller arası aktarım ve kimlik gelişimi süreci olarak adlandırılır. Genetik benzerliklerin yanı sıra, çocukluk döneminde model alınan davranış kalıpları, olgunluk döneminde stresli anlarda veya benzer yaşam olaylarında otomatik olarak tetiklenir. Bu durum, bireyin kendi karakterini inşa ederken bilinçaltında yerleşmiş olan ebeveyn figürlerini fark etmesiyle sonuçlanır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eskiden annemin davranışlarına kızarken neden şimdi ben de aynısını yapıyorum?
Geçmişte tepki gösterilen davranışların tekrar edilmesi, 'ebeveyn yansıması' olarak bilinir ve genellikle kişinin o dönemde farkında olmadığı savunma mekanizmalarını içselleştirmesiyle ilgilidir. Yetişkinlikte karşılaşılan benzer zorluklar, bireyin bildiği tek başa çıkma yöntemini yani ebeveyninden gördüğü tepkiyi sergilemesine yol açar. Bu bir kişisel gelişim sürecidir ve bu farkındalık, davranışı değiştirmek için atılan en önemli adımdır.
Annemin huylarına benzediğimi kabul etmek psikolojik olarak ne anlama gelir?
Annene benzediğini kabullenmek, kendi kimliğini ve köklerini daha derinlemesine anlama sürecidir. Psikolojik olarak bu durum, 'bireyleşme' yolculuğunun bir parçasıdır; yani ebeveynin sadece olumsuz yönlerini değil, kişiliğinin bir parçası olan tüm unsurları objektif bir şekilde görmeyi ifade eder. Bu kabul, çocukluktaki çatışmaları çözmek ve kendi kişiliğini daha sağlıklı temeller üzerine kurmak için oldukça değerlidir.
Davranışlarımın anneme benzemesini nasıl engelleyebilirim?
Davranışlarınızın annenize benzemesini önlemek için öncelikle bu davranışı sergilediğiniz anları not etmeli ve tetikleyicileri belirlemelisiniz. Davranışlar otomatikleştiği için, stresli anlarda derin nefes alarak tepki vermeden önce kendinize 10 saniye süre tanımak, o döngüyü kırmanıza yardımcı olur. Eğer bazı davranışlar yaşam kalitenizi düşürüyorsa, bir psikologdan profesyonel destek alarak bu kalıpları dönüştürmeye yönelik çalışmalar yapabilirsiniz.
Anneme benzediğimi fark etmek bir karakter bozukluğu mu?
Hayır, annenize benzediğinizi fark etmek kesinlikle bir karakter bozukluğu değildir, aksine son derece yaygın ve doğal bir gelişimsel süreçtir. Birçok insan yetişkinlikte, özellikle kendi ebeveynlik süreçlerinde veya benzer hayat evrelerinde anne ve babasının tepkilerini sergilediğini fark eder. Bu durum, kişinin biyolojik ve sosyal mirasıyla olan bağını gösterir ve aslında kendi kişisel sınırlarını daha net çizebilmek için bir fırsat sunar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 1,190 göst.
11 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde 38 (254 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 934 göst.
23 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Gamzenur25 (420 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 228 göst.
7 Eylül 2023 Diğer kategorisinde 242819 (983 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 320 göst.
10 Nisan 2022 Diğer kategorisinde hdyemeryem (90 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,194 soru

24,588,066 cevap

362,834 kullanıcı

...