Emrivaki ile gelen misafirlere hayır demek bencillik mi?

0 oy
295 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,549 puan) tarafından

Kiz kardesim bir kurumda calisiyor.bi iki defa arkadasini bana getirdi çaya o da evlerine gider,ama annemler akşamlari misafir agirlayaniyor ev musait degil ve babam carsiya cikmaz, az once yine aradi iste musaitsen sana gelleim ben annem ve şu abla neyse dusundum tmm dedim bide annsms telefon almis verirken video falan cejecekmis ,bende dyorum ki icimden banane ya kendi evlerinde gorsunler islefini nefret ediyorum emrivakilerden yalnişmiyim sizce

7 Cevaplar

+2 oy
önce (7,726 puan) tarafından

Merve daha önce de böyle post açtın. Biz ne dedik “istemiyorsan istemiyorum de”. Post açıp tam tersi yapıyorsun 😂İstemiyorsun ama hayır da demiyorsun. 

önce (1,549 puan) tarafından

Ya ablaaa yok da diyemiyorum ki😂😂

Neden? Sevgi sınırlar oluşturarak da gösterilebilir. Sınırları belirle istemediğin şeyi yaparak kendini yıpratıyorsun 

Hemen alinma moduna giriyirlar abla kişin da mesela hic tanimadigim insanlari geturdiker bende agirladilar. Esim bile farketti hayirdir burasi misafirhanemi dedi ben esime karsi mahcup oluyorum bu kez

Eşine mahçup olma, alınan da alınsın. Orası senin mahremin orası senin evin. İster kabul edersin istersen etmezsin. Merve bir daha kabul etme. 3 çocukla oturup keyif yapacağım de geç. 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,845 puan) tarafından

Bacım zorla gelmiyorlar ki bu dahakine kabul etmezsiniz olur biter işletim var yada eşim evde dersiniz 

Kendimi kullnilmiş gibi hissediyorum hayir madem oyle kiraya cikin 

+1

Bu durumda bende olsam bende kabul etmezdim artık kardeşimle konuşurduk bu konuyu sürekli yabancıları evime getirme derdim bir olur tamam da hep değil 

+1

Evet bende soykedim butun kurumu toplama bize dedim

+1

Umarım kardesinde anlar ve uyar buna 

+1 oy
önce (13,050 puan) tarafından

Emrivaki yapmamışki aramış müsade istemiş değilim desen kapıya dayansa haklısında 

+1

Surekli ayni seyi yapiyolar esros kisinda bi akraba glmisti bende aguradilar kabuk ediyorm ama bi yandanda sinir oluyorum

önce (13,050 puan) tarafından
+2

Sinir oluyorsan etme müsait değilim de canım kocam var yada çocukların dersi var bahane bul yani

+1 oy
önce (30,171 puan) tarafından

Senin arkadaşın ama benim arkadaşım değil benim evimde ne işi var derim ben bir yerden sonra. Her durumda her şeye peki demek zorunda değiliz 

Yani daha once evlerine gitkedigik kisiler,geldikten sonra arayip baska bi ablayi cagirayimmi dedi kabul etmedim

+1 oy
önce (8,411 puan) tarafından

Buna benzer bir post hatırlıyorum sanki sen miydin ki

Evet olabikir cnm

0 oy
önce (113 puan) tarafından

Ben çok yanlış buldum ya ve çok rahatsız edici. Kendiniz diyrosunuz ev müsait değil diye. Çok ayıp. Kardeş evlat böyle durumlarda yardımcı olmicaksa neden var. Annen ve kardeşin ya inanmıyorum gerçekten. Yanlarında getirdiği de misafir yani. Demekki görüşmek istiyorlar ve ev müsait değil 

Emin olun dışarda da gorsuuyorlardir ama arada evde istiyorlardir. Ne ayıp bir düşünce sizinki. Siz annenize alinan telefonu kiskanmissiniz belli ki. Her hafta yapıldığını düşünmüyorum. Ayda 1 yada 2 3 ayda 1 olmuştur bunu da hemen başa kalkiyrosunuz ayip

Hahhaha telefonu neden kiskaniyim cok sukur durumum yerinde herseyin en iyisini alabiliyorum,benim kizdigim nokta kendi misafirlerini bende agirliyorlar mesela suan mutfak 56 onlar gitti ama bulasiklar bana kaldi sence mantiklimi ve evet ev konusunda hakliyim dueumlari el veriyor kiraya cikabilirler ev de alabikirler ama kararsiz olduklri icin oraya mahkum olmuslar

0 oy
önce (4,987 puan) tarafından

Bacı ılk once hayır de sonra hayır dersen olavaklar barız bellı gulum

İmaa ettim hemen alindi,istemiyorsan bizde gelmeyiz dedi,kucuk degikij 30 yasinda kendi akil edebilir

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sürekli emrivaki yapan aile bireylerine hayır diyememek bencillik mi?
Kendi özel alanınızı korumak ve istemediğiniz durumlara hayır demek bencillik değil, sağlıklı bir sınır çizme davranışıdır. Aile içi ilişkilerde kişisel sınırların ihlal edilmesi zamanla tükenmişliğe yol açabilir; bu nedenle kendi konfor alanınızı savunmanız oldukça doğaldır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evde sürekli misafir ağırlamak istemeyen biri nasıl davranmalı?
Evde misafir ağırlamak istemediğinizde bunu net ve dürüst bir dille ifade etmek en sağlıklı yöntemdir. Müsait olmadığınızı veya dinlenmek istediğinizi açıkça belirterek, beklentileri yönetebilir ve sürekli tekrarlanan emrivakilerin önüne geçebilirsiniz.
Aile bireyleriyle yaşanan sınır ihlalleri nasıl çözülür?
Sınır ihlalleriyle başa çıkmak için önce kendi sınırlarınızı net bir şekilde belirlemeli ve bunu uygun bir dille karşı tarafa aktarmalısınız. Kırılganlık yaşamamak adına nazik ama kararlı bir duruş sergilemek, uzun vadede ilişkilerdeki huzuru korumanın en etkili yoludur.
Emrivaki ile eve gelen misafirleri geri çevirmenin yolları nelerdir?
Emrivaki ile gelen misafirleri geri çevirirken 'bugün müsait değilim' veya 'evde özel işlerim var' gibi kısa ve öz cümleler kurabilirsiniz. Açıklama yapma zorunluluğu hissetmeden hayır demek, kendi zamanınıza ve yaşam alanınıza verdiğiniz önemi gösterir.
Sürekli misafir ağırlama baskısı psikolojik olarak neyi etkiler?
Sürekli misafir ağırlama baskısı, kişinin evindeki huzurunu ve özel alanını kısıtlayarak stres seviyesini artırabilir. Kendi ihtiyaçlarını ikinci plana atıp sürekli başkalarını memnun etmeye çalışmak, zamanla sosyal kaygıya ve ailevi çatışmalara sebep olabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
22 cevap 2,023 göst.
0 oy
8 cevap 283 göst.
14 Nisan 2026 Diğer kategorisinde 2bebek1anneee (309 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 817 göst.
0 oy
14 cevap 803 göst.

Kategoriler

1,505,998 soru