31 haftalık gebelikte bebeğimin midesinde darlık çıktı, ne yapmalıyım?

0 oy
179 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (417 puan) tarafından

Moralim çok bozuk ya bugüne kadar hiç bir şey denilmedi bugün 31 haftalık oldum doktorum dedi  bebeğin midesinin çıkışında darlık var.  Gebeliğimin başından beri  peritolaji bölümüne geliyorum  22. Haftada detaylı ultrason yaptırdım hiç bir şey çıkmadı ama bugün bebeğin midesinin çıkışında darlık var denildi %50 60 geçer dedi ama ben endişeliyim  ne olacak yaşayan varmı acaba :( çok üzüldüm gerçekten 

4 Cevaplar

+1 oy
(2,685 puan) tarafından

Geçmiş olsun konu hakkında bilgim yok ama belki yanlış görmüştür 

(417 puan) tarafından

Sağolasın inşallah yanlış görmüştür ya 

(2,685 puan) tarafından

Bence başka doktora daha git tek doktorla kalma en azından için rahat eder bana da hamileyken çok şey söylediler profesör bulduk ona gittim öyle içim rahatladı

(417 puan) tarafından

Evet bu hafta gitmeyi düşünüyorum  çünkü gebeliğimin başından beri aynı doktora gidiyorum  farklı bir doktora da gitcem 

(2,685 puan) tarafından

Farklı bir görüş almak çok iyi olur tekrardan geçmiş olsun 

(417 puan) tarafından

Teşekkür ederim 

-Reklam-
+1 oy
(10,106 puan) tarafından

İlk defa duyuyorum ama tek doktokta bağlı kalma bazen abartiyorlar benim de oğluma ayakları kısa vücuduna göre dedi bir Dr ama çok şükür sapasağlam doğdu elhamdülillah kalbini ferah tut 

(417 puan) tarafından

Sağol canım Allah razı olsun  evet haklısın ben sürekli aynı doktora gidiyorum  eşim de üzüldü baya o yüzden haftaya seni başka doktora götürdüceğim dedi 

+1 oy
(3,317 puan) tarafından

Valla banada ikinci oğlumda kalp kapakçığında kireçlenme var bu doğumda sıkıntı dedi son ay gecmek bilmedi doğdu hicbirseyi yoktu şükür bazen doktorlar insanı korkutuyor gerçekten sende sağlıkla al kucağına inş 🩷 

(417 puan) tarafından

Amin inşallah canım  Vala sorma birden öyle korktum ki bugüne kadar hiç olumsuz bir şey söylememişlerdi  

+1 oy
(5,438 puan) tarafından

Üzme kendini canım.banada bağırdığında parlaklık var denildi kalbi delikti.doktorum küçük sayılmayacak bi delik demişti.çok şükğr 1 ayda kendisinden geçti ikiside.Rqbbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah

(417 puan) tarafından

Amin canım inşallah Allah razı olsun  öyle endişelendim sorma 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

31 haftalık gebelikte bebeğin midesinde darlık görülmesi ne anlama gelir?
Bebeğin midesinin çıkışındaki darlık, tıp literatüründe genellikle pilor stenozu veya mide çıkış obstrüksiyonu ile ilişkilendirilen bir durumdur. Bu durum, mideden bağırsaklara geçişi kısıtlayarak sindirim içeriğinin ilerlemesini zorlaştırabilir ve anne karnında bebekte mide genişlemesi gibi ultrason bulgularına yol açabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Detaylı ultrasonda çıkmayan mide darlığı sonradan ortaya çıkabilir mi?
Evet, 22. haftadaki detaylı ultrasonda tespit edilmeyen mide darlığı, gebelik ilerledikçe mide yapısının gelişimi ve bebekteki değişimler nedeniyle 31. haftada fark edilebilir hale gelebilir. Erken dönemde darlık belirti vermeyecek kadar hafif olabilir veya bebeğin pozisyonu nedeniyle görüntülenememiş olabilir.
Bebeklerde mide darlığı doğumdan sonra nasıl tedavi edilir?
Doğumdan sonra mide darlığı teşhisi konulan bebeklerde tedavi süreci genellikle yenidoğan cerrahisi veya çocuk gastroenterolojisi uzmanları tarafından yönetilir. Hafif vakalarda sadece yakın takip yeterli olurken, tıkanıklığın ciddi olduğu durumlarda mide çıkışını rahatlatmak için cerrahi müdahale gerekebilir; bu operasyonlar günümüzde oldukça yüksek başarı oranına sahiptir.
Bebeğin mide çıkışındaki darlık doğumdan sonra tamamen geçer mi?
Anne karnında saptanan mide darlıklarının bir kısmı doğumla birlikte kendiliğinden düzelebilir veya bebek büyüdükçe sindirim sistemi gelişimiyle sorun çözülebilir. İstatistiksel olarak vakaların önemli bir yüzdesi uygun tedavi ve takip ile herhangi bir kalıcı sorun yaşamadan normal sindirim fonksiyonlarına kavuşur.
Bebekte mide darlığı şüphesi olduğunda hangi uzman bölümlerle görüşülmeli?
Bebekte mide darlığı tespit edildiğinde süreç perinatoloji uzmanının takibiyle devam etmeli ve doğum sonrası süreç için mutlaka bir çocuk cerrahisi ile yenidoğan yoğun bakım ünitesi bulunan bir hastane ile planlama yapılmalıdır. Bu disiplinler arası yaklaşım, bebeğin doğum anından itibaren doğru şekilde izlenmesini ve gerekli müdahalelerin hızla yapılmasını sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 238 göst.
27 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Sebebine (500 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 307 göst.
15 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 141 göst.
0 oy
6 cevap 405 göst.
28 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Shirelizade (522 puan) tarafından soruldu