Kardeşimden şiddet görüyorum, ne yapmalıyım?

0 oy
339 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,395 puan) tarafından

26 yaşında bı erkek kardeşim var ben bu kişiyle evlendigim için küstu bana konusmuyoruz 4 senedir 

Sabah anneme kahvalti hazilramadin niye geç kaldın diye annemin mutfaktaki esyalrj kırmaya başladı anneme falan yürüdü bende karşı çıkınca baya birbirimize girdik bana oruspu seni kerhaneye satacam falan dedi kızım ağlayınca sustum bana vurdu bende ona vurdum caydanligu falan heryere döktü evden kovdu beni sabahtan beri ağlıyorum şimdi akrabalar balkonda annem tartsimayi açtı bana hakaret ediyor kardeşim ne yapcam bilmiyorum çok çaresizim

7 Cevaplar

0 oy
önce (13,100 puan) tarafından

annen bir şey diyemiyor mu kardeşine? o kim oluyor yani hadsiz,şerefsz

insan kardeşine der mi böyle bir şey ya

madde falan kullanıyor olmasın, normal insan davranışı değil çünkü 

önce (7,458 puan) tarafından
+1

Anenen polise şikayet edip uzaklaştırma alsın. Yani bilmiyorum ama böyle durumlarda şehir değişikliği yapılması taraftarıyım. Eğer ev anneninse evi satıp farklı bir şehre gidin polise savcılığa kardeşinle ilgili suç duyurusunda bulunsun sen de git onunla sen işe gir annen çocuğuna baksın. Yoksa bu şekilde kadınlar hiçbir şey yapmayıp evde kendi öl.ümünü bekliyorlar maalesef. 

önce (3,395 puan) tarafından

Evet biraz önce ögrendim kardeşime biri akıl vermiş bacını öldur at biyere demisler 

Bugün zaten jandarmayı arıyordum annem yine kiyamadi durdu beni 

Ama bosanayim burdan gideceğim ben burda durmak istemiyorum 

önce (7,458 puan) tarafından

Hatanın büyüğü annende zaten . Her şeye göz yumarak herkesin hayatını karartıyor 

önce (13,100 puan) tarafından

@seri ye katılıyorum. uzaklaştırma alıp evi satıp kaçmanız lazım. 

iki ihtimal var ya kardeşin ruh hastası ya da madde kullanıyor. asla normal insan davranışı değil bu. annen evladına kıyamaz ama senin de küçücük yavrun var. 

-Reklam-
0 oy
önce (19,584 puan) tarafından

Bana o kelimeyi diyen evladını babam lime lime doğrar köpeklere yem eder. Sizin anne ve babanızın ebeveynlik kısmı sıkıntı. Ne kızlarına sahip çıkabilmişler ne de oğulları karakterli bir oğul olmuş. Ziyan yani. 

önce (2,675 puan) tarafından
+1

2.ciye doğum yaptım babalara gittim zor olur diye babam yoktu uzakta çalışıyordu bir ay sonra geldi onu görünce öyle bir ağlamaya başladım ki sarıldık neyse geldi bebeğe baktı Kara bişey bu ama çok yakışıklı olacak dedi sonra döndü dedi sen niye ağladın burası senin evin bişey diyen varsa sana bebeğe onun kanını si.....ah babam şimdi görseydi keşke😕nagis öyle yazmisya aklıma geldi

önce (223 puan) tarafından

@Delirik yorumunu okuyunca içim parçalandı. Babam aklıma geldi ne olursa olsn bi an bile bırakmadı çocuklarıma aşık resmen evime döndüm hala aynı Rabbim başımızdan eksik etmesin babalarımızı 🌸

Amin canım amin rabbim yokluklarini göstermesin🤲

Benim babam kactigim için hep mesafeliydi eşim sağ olsun herşeyimi çaldı ama çocuklarımı cok severdi tek onları gördü zaten torun olarak rabbim bizi nasıl sevdiyse onuda öyle sevsin inşallah 🤲 

önce (19,584 puan) tarafından

Allah rahmet eylesin canım otorite boşluğu o halde bir yerde birinin elinde kalır kansız rabbim ferahlık versin 

Böylelerine valla bişey olmuyor🤷

0 oy
önce (1,784 puan) tarafından

tobr yas . sen kendine pe…k ligi yakistiriyor olabilirsin ama bana bu sekilde diyemessin deseydinya . ay allah yardimcin olsun.

bekar heralde basina oyle bir is gelirki oyle biriyle evlenmek zorynda kalirdi basini dahla taslara vurur sen onaylamadigi hiriyle evlendin diye sana kusup sonrainda bole yapandan alir rabbim hesabini

önce (1,784 puan) tarafından

bide tamam haklisin hata etmisim evlenmisim ama sonucta hatami anladim fondum eve daha uzatmanin manasi yokki kuslugu. adam olan kisi yarani sarmaya calisir basina kakmaz

Maleasef evli karısı annesine gitti burda kalıyor hayvacilik yapıyor 

Arkamda dahi degil babamdan kalan arsa var onu satacağım onun imzası lazım atmam kopek gibi yalvaracak diyo 

0 oy

Olmuyor  iste eskisi gibi bide bişey demese bile ağır gelebiliyor insana o yüzden cennete cehennemde insanın kendi evidir belki yanlış belki doğru ama doğru işte 

Hiç duyma sen onu kaldiki tartışmaya girme arada sen kötü olursun haa biri ****** dedi diyede kimse öyle olmuyor sen ****** olsan oda senin kansız kardeşin olmuyormu acaba boşver duyma gülüm Allah büyük 

Evet herkesin kendi evi daha iyi ama ordads mutlu değilim burdada huzursuzum burda kardeşim rahat vermiyor yoksa annnmden dolayı sıkıntı yok 

0 oy
önce (6,132 puan) tarafından

Sussan olmz olmasan olmaz bende senin gibi karşı gelir kavga ederdim al anneni de başka sehire gidin birakma onu da uzaklastirma aldır once eve gelemsin sonra yoluna bak

Annem benim için çok değerli hem baba hem anne oldu butun zorluklara baş geldi o beni birguunden birgün yanlız koymadi hep yanımdaydı annemi onun yanına koymam

0 oy
önce (5,862 puan) tarafından

Onla olabildiğince aynı ortamda bulunmamaya çalış ne  terbiyesiz bir adam miş bide abi olacak baban annen müdahale etmiyor mu

Annem müdahale ediyor ama malesef gücü yetmiyor babamda biz cocukken vefat ettik

0 oy
önce (1,171 puan) tarafından

Bu mevzular derin mevzular sen boşanmak üzeresin annenin yanına gitmen belli ki rahatsız etmiş 26 yaşında rahatsız olduğuna göre evlenip annenin evinde yaşayacak ya da seni ve çocuklarını beslemek zor gelmiş yani kardeş değil düşman bile yapmaz bunu zor zamandan geciyorsun.mesele burda annesine kahvaltı hazırlamaman değil mesele annen bunu beslemesin evinde ilerde bu anneni de sokağa atar 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile içinde yaşanan fiziksel şiddet durumunda nereye başvurulmalı?
Aile içi fiziksel şiddet durumunda derhal 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım isteyebilir veya en yakın polis merkezine giderek şikayetçi olabilirsiniz. Ayrıca şiddet mağdurları 6284 sayılı Kanun kapsamında koruma talep edebilir ve şiddet önleme ve izleme merkezlerinden (ŞÖNİM) ücretsiz psikolojik ve hukuki destek alabilirler.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Aile içi şiddet olaylarında uzaklaştırma kararı nasıl çıkarılır?
Uzaklaştırma kararı, şiddet mağdurunun bulunduğu yerdeki Aile Mahkemesi hakimine, savcılığa veya kolluk kuvvetlerine başvurmasıyla başlatılabilir. Başvuru yapıldıktan sonra hakim, şiddet uygulayan kişiye karşı evden uzaklaştırma, iletişim kurmama veya yaklaşmama gibi koruyucu tedbir kararlarını hızlı bir şekilde alabilir.
Şiddet gördüğümde hukuki haklarımı nasıl kullanabilirim?
Şiddet gördüğünüze dair darp raporu almanız, hukuki süreçte delil oluşturması açısından kritik önem taşır. Bu raporu devlet hastanelerinden alarak, şikayet dilekçenizle birlikte savcılığa verebilir, ayrıca baroların sağladığı ücretsiz avukatlık hizmeti olan Adli Yardım bürosuna başvurarak yasal süreci profesyonel destekle yönetebilirsiniz.
Aile içinde psikolojik ve fiziksel şiddetle nasıl başa çıkılır?
Aile içi şiddetle başa çıkmanın ilk adımı, şiddet döngüsünü kabul edip güvenli bir alana geçmektir. Fiziksel tehlike anında evi terk ederek bir yakınınızın yanına veya KADES uygulaması üzerinden güvenlik güçlerine ulaşmak, hayati riskinizi azaltan en önemli güvenlik adımıdır.
KADES uygulaması acil durumlarda nasıl kullanılır?
KADES (Kadın Destek Uygulaması), şiddete uğrama ihtimali olan veya şiddet gören kadınların, akıllı telefonlarına indirdikleri bu uygulama üzerinden tek bir tuşla polise ihbarda bulunmalarını sağlar. Uygulamaya konum bilgisi dahil edildiğinde, en yakın emniyet birimi olay yerine en kısa sürede intikal ederek müdahale etmektedir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 1,362 göst.
29 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Ayca_3535 (56 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 444 göst.
12 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde sumram (33 puan) tarafından soruldu
+2 oy
27 cevap 1,520 göst.
30 Kasım 2025 Diğer kategorisinde mutlumutlu (378 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 882 göst.