36 haftalık hamileyim, NST'de bebeğin kalp atışı düştü, ne yapmalıyım?

0 oy
166 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,352 puan) tarafından

Kizlar bugün sabah kahvalti yapıp çarşıya çıktım yaklaşık uc saat gezip alışveriş yaptım, 36+5 günlük hamileyim.eve geldim bir parça ekmek reçel yedim.dort gibi hastanede nst çekildi çekilirken tansiyonum çok düştü bayilacaktim, iki dk önce doktorun odasında tansiyonum olculmustu 14/9 du ama birden nst de tansiyonum düştü bebeğin kalp atışları yavasladi.dort kere nst cekildi üçüncüde iyiydi , sonuncuda tekrar 110 civarı olunca doktor doğuma alalım dedi ama ben istemedim kağıt imzalayıp çıktım.su anda bebek hareket ediyor sabah tekrar muayeneye gidicem tekrar doğum derse girecegim artık.bu ikinci hamileliğim, ilki sezeryandi.sezeryan dikişlerim bıçak gibi batıyor bayağı ağrıyor böyle olan var mı dayanamayacagim galiba artık.bebek kuveze girer mi sizce 

3 Cevaplar

0 oy
(2,051 puan) tarafından

Haftaniz doğum için uygun . İhmal etmeyin sabah hazırlıklı gidin. İkinci sezeryan çok kolay geçiyor Allah'ın izniyle. Bebekte bı sıkıntı olmazsa kuveze girmez. Sağlıkla kucağınıza alın🌸

(2,352 puan) tarafından
+1

Çok teşekkür ederim evet çantamı hazırlayıp gideceğim inşallah 🌸

-Reklam-
0 oy
(10,015 puan) tarafından

İyi cesaret valla hastaneden çıkmak gebelikte tansiyon hiç hafife alınacak bir şey değil iyi Dr cikmana izin vermis

(2,352 puan) tarafından

İçim rahat değil dedi ama sabah tekrar gidicem hareket ediyor şu an bebek

0 oy
(3,184 puan) tarafından

Benim tansiyonum hep düşüktür hamileyken hem 9 ay 4 tu haftanda az değil sağlıkla al kucağına inş 

(2,352 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim canım, 4 tansiyonla nasıl gezdin

(3,184 puan) tarafından

Sadece halsiz hissediyorum kendimi başka belirti yok geçen ameliyat oldum girerken ölçtü 9a 3tu bilmiyorum bende

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

36 haftalık hamilelikte NST sırasında bebeğin kalp atışının düşmesi neden olur?
NST sırasında bebeğin kalp atış hızının düşmesi, bebeğin oksijensiz kaldığını, kordon dolanması yaşadığını veya plasental yetmezlik gibi durumların olabileceğini gösterir. Bu durum, bebeğin stres altında olduğunu işaret edebileceği için doktorlar genellikle doğumu tetiklemek veya acil müdahale etmek gibi seçenekleri değerlendirir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
36 haftalık gebelikte sezaryen dikişlerinde bıçak gibi batma hissi normal mi?
Özellikle ikinci gebelikte, önceki sezaryen dikişlerinin olduğu bölgede bıçak batması gibi ağrıların yaşanması, uterusun büyümesiyle bölgedeki dokuların gerilmesinden kaynaklanabilir. Ancak bu ağrı şiddetliyse, sürekli bir hal aldıysa veya kanama gibi belirtilerle birleşiyorsa, uterus rüptürü riskine karşı mutlaka acil doktor muayenesi gerektirir.
36 haftalık doğan bebeklerin küveze girme ihtimali ne kadardır?
36 haftalık doğan bebekler 'geç preterm' olarak adlandırılır ve büyük bir çoğunluğu küveze ihtiyaç duymadan normal bir şekilde dünyaya gelir. Ancak bebeğin solunum çabasına, kilosuna, emme refleksine ve genel sağlık durumuna bağlı olarak, doktorlar tedbir amaçlı kısa süreli gözlem veya solunum desteği için bebeği küveze almayı tercih edebilirler.
NST'de tansiyon düşmesi ve bebeğin kalp atışının yavaşlaması nasıl değerlendirilir?
Anne adayının tansiyonunun aniden düşmesi (hipotansiyon), bebeğe giden kan akışının geçici olarak azalmasına ve dolayısıyla bebeğin kalp atışlarının yavaşlamasına neden olabilir. NST sırasında gözlemlenen bu durum, doktorun bebeğin genel sağlığını korumak adına erken doğum kararı almasına yol açabilecek kadar ciddi bir klinik bulgudur.
36+5 haftalıkken NST sonucu doğum kararı verilirse ne yapmalıyım?
36+5 haftalık gebelikte doktorunuz NST sonuçlarına dayanarak acil doğum kararı verdiyse, bu durum bebeğin içerideki riskli ortamdan kurtarılması gerektiği anlamına gelir. Kendi imkanlarınızla hastaneden ayrılmak hem sizin hem de bebeğiniz için ciddi sağlık riskleri taşıyabilir; bu nedenle mutlaka ikinci bir uzman görüşü alınmalı veya önerilen tıbbi müdahale kabul edilmelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 446 göst.
17 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Yenianne_tugce (1,862 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 161 göst.
18 Şubat 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yesho (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 381 göst.
26 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 133 göst.
25 Eylül 2025 Diğer kategorisinde nurr001 (4,797 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,788 soru

24,647,748 cevap