Kadına yönelik şiddete karşı ne yapabilirim?

+1 oy
1,098 göst.
Diğer kategorisinde (369 puan) tarafından

Hem akrabam hemde sınıf arkadaşım Allah ailesinin eşinin belasını versin serefsizlign eğitimi yoktur ama kökü cehalettir cehalet büyüdükçe merhamet ölür vicdan susar şerefsizlik başlar  23 yaşında Bir kadın bir anne ve karnında Bir canla toprağa giriyor bu sadece onun değil tüm topumun utancidir 

image

image

image

23 Cevaplar

+3 oy
(1,362 puan) tarafından

Evet birtek bu evden gelinlikle gidersen kefenle dönersin diyen tek millet kürttür aksini savunan çıkmasın böyle şeyler Kürtlerden çıkıyor zaten başka yerlerde hiç duymuyorum bu nedir ya sahip çıkın biraz kızlarınıza erkek te erkek diye tutuyorlar kız çocuklarını el gibi görüyorlar 

(369 puan) tarafından

Bende kürdüm ve doğudaym burdda böyle maalesef baba evinden çıktığın an yabancı o ev sana bana da demişlerdi aynısını 

(1,362 puan) tarafından

Evet evet bende kürdüm biliyorum bunu her Kürt kız yaşıyordur maalesef kızlarının arkasında durmazlar asla

(893 puan) tarafından
+1

Bir kürt olarak sana  hak veriyorum bende cok acılar cektim ailem bana çocukları ver öyle grl dedi asla sahip cıkmadılar gidecrk yeri olmayınca insanşn 3 çocukla zulme susup katlanıyorsun ah ah içim yandı bu kadıncağıza :(

(281 puan) tarafından

Hay ağzına sağlık o kadar doğru dediklerin

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Allah kızın ailesini, kızın kocasını , kızın kaynana kayınpederini kahru perişan etsin inşallah . Ölürken etleri lime lime dökülerek can çekişerek can versinler inşallah . Kan kusa kusa geberirler inşallah . Allah'ım benim ki dua , beddua değil Rabb'im sen görensin duyansın bilensin. Allah'ım ne bu Dünyada nede ebediyette iki yakalarını bir araya getirme Yarabbim . Allah'ım 1 tane ekmeğe muhtaç et. Suya muhtaç et ya Rabbim kimse bunlara merhamet etmesin inşallahhhhh. 

Allah'ım ölen bacımında günahlarını affet peygamber efendimize komşu eyle ya Rabbim sen büyüksün Allah'ım o kadar kalpten dua ettim ki sen kabul et Allahım 🥺🥺🥺😢😢😢

(5,173 puan) tarafından

Kalbten amınnn dedım rabbım bır bır burunlarından getırsın hıc akıllarından cıkmasın bacımız :(

tarafından

Amiiiinn amiiiinn inşallah 🥺 Allah belalarını versin inşallah. Kimin parmağı varsa Allah hepsinden sorsun . 

Çok üzüldüm çok gencecik kız çocuğu yaşamadığını bırakmamışlar Allah belalarını versin inşallah 🥺 😢 

0 oy
(674 puan) tarafından

Bu mevzularin sonu gelmez malesef ülke bir iki yüz yıl sona heralde kadını oldurmenin ne kadar kötü bir şey olduğunu anlar

(369 puan) tarafından

Son zamanlarda çok var burda özellikle evli kadınlar atmış yaşında bile intar eden var maalesef 

(2,347 puan) tarafından

ailelerin  bizde bosanma olmaz lafi bitene kadar anlamazlar.  kizi mal gibi zorla vermisseiniz 17 yasindayken. biz ne yapdik ne ettik kizin basini yaktik keske vermeyeydik diye dövunup pismanliklan  uzuntuden kendi kendilerini inthar edeceklerine bizde bosanma olmaz diyen zihniyet. siz kimsiniz. osmanli sultanimisiniz sadrazamin sol ta.ssagi bi sradan basit cahip bir ailesiniz. bunu idrak edemeyen anne baba direk kendini inthar etmeyi akil edmedikce bitmez bu olay.  bu anne babanin yetistirdigi erkek cocuk da cunku evlendigi kadina kizlarini verdikleri adam gibi davraniyordur ve onlar bu olayi normallestirmis oldugundan canina tak eden intgar edio iste.  60 yil yasayan sonra artik canina tak eden de ozaman edio iste o zihniyetle vovuklar yetistirmeye maruz brakilarak

0 oy
(9,415 puan) tarafından

Gün yüzü görmesinler inşallah çok üzüldüm başın sağolsun 

(369 puan) tarafından

Amin inşallah Allah razi olsn 

0 oy
(2,465 puan) tarafından

Her ne kadar intiharda olsa o koca olacak şerefsizzz ve ailesi olacak karaktersizler ceza almalı kızı resmen sürüklemişler bunu yapması için. Çocuklara bak boy boy 23 yaş 4 çocuk ne demek ya. Allah affetsin mekanı cennet olsun aşırı üzüldüm 

(369 puan) tarafından
+1

Eşi de yapmış olabilir diyorlar başındaki yazma ile asılmış ve avuç avuç saç varmış boynun yanında çatı katında 

(5,173 puan) tarafından

Eşi demiş ıntahar et ben gelene kadar 

(369 puan) tarafından

Bunlar söyleneneler yan komşu eşi alel acele arabasni alip gitmiş diyorlar kız intar etigi zmanda tlefnu kapalıyms eşinin evden yarm saat uzaklıktayms 

(1,772 puan) tarafından

dogru olabilirbi anne hamileyken intihar etmez intihar susu verilmis 

0 oy
(4,178 puan) tarafından

Hangi yüzle cenazesine gelecekler utanmadan yalandan ayılıp bayılır yüzsüzler sebep olanların ömrü billah iki yakası biraraya gelmesin kan kussunlar inşallah

(5,173 puan) tarafından

Heleki buna goz yuman anne ve baba rabbım onları af etmesın evlatlarını cukara attılar gerıde kalan cocukların gunahları boyunlarına 

(369 puan) tarafından

Amin inşallah 

(4,178 puan) tarafından

Hep derim kısırlaştırma şart herkes doğurmak zorunda değil yazık günah o çocuklara şimdi çocuk esirgemeye teslim edilecekler dilerim mevlam şu cumanın yüzü suyu hürmetine öksüz ve yetim olan bi kulun duasının yakarışına sessiz kalma o çocukları yuvada koru benim kaderimi yaşatma bari bundan sonra mutlu olsun o yavrucaklar

(369 puan) tarafından

Yok kayanansi ben bakacam çocuklara bir hal çaresine bakana kadar yani bir üvey anne getirene kadr kocası zaten başka kadınla ilişkisi vardı kadın kadının yurdu olmalı kurdu olmamalı 

(4,178 puan) tarafından

İki ucu boklu değnek babaannelerinin yanında kalsa sersefil kindar olacaklar babalarının yanında kalsa babası ve üvey analığı kimbilir neler yapacak aç açık bırakıp dövecekler belkide çocuk esirgeme ise hatırlamak bile canımı yakıp nefesimi kesiyor mevlam yardımcıları olsun çocukların

0 oy
(9,129 puan) tarafından

Rabbim buna sebep olana gün yüzü göstermesin mekanı cennet olsun inşallah gidenemi yoksa kalan masum çocuklara üzüleceksin onlarında sonu bu ailede anneleri gibi olur 

(369 puan) tarafından

Teyzesinin gelini bide babalari da amca oğulları sırf varlıklı kuyumcu diye ailesi zorla verdi okuyordu en son bana benim esim kuyumcu ama bana bir korunma hapi yada beni hastanye götürmüyor hayvan gibi doğuruyorm elimde bişey gelmiyor dmeisti o kadar yani

0 oy
(384 puan) tarafından

Bunlar nasıl aile ya Allah belalarını versin inşallah insan evladına bunu nasıl yapar çocuklara bak yaa olan bu yavrulara oluyor 😔 çok üzüldüm 

0 oy
(14 puan) tarafından

yani diyecek çok şey var ya Allah bu ölen kızcazın ailesi gibi insanlara evlat nasip etmesin ne diyelim yazık o çocuklara niye bu kadar cahilsiniz Allah sana emanet ediyo o canı o çocuğu ölene kadar yanında olmak zorundasın benimde karnıma koydular 4. günüm Orda olsun diye her gün dua ediyorum günler geçmek bilmiyo bekliyorum eğer nasip olurda bı çocuğum olursa ölene kadar yanında olucam

0 oy
(5,173 puan) tarafından

Allah belalarını versın ölen kardesimixin karnındakı sabinin geride kalan 3 masumun hakları yapanların boynuna dolansın bu veballe toprak bile kabul etmesın bunları

0 oy
(673 puan) tarafından

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşaallah diyecek bir şey bulamıyorum yazık ne hale getirdiler acaba gencecik Kadini 

0 oy
tarafından

öyleler canım ben kızımı emzıremedım bıle tekrar hamıle kalsın dıye emzırtmıyordu tek dertleri bıldıklerı  cocuk dogurtmak bı yarıs halındeler resmen kendı yasadıklarını yasattırıyorlar gelenek halınde boyle yapanlar için cehennem iyiki var valla 

(1,362 puan) tarafından

Ben o kaynananın ağzına s.çarım varya o benim asla kaç tane çocuk yapacağıma karışamaz yani hayırdır 

(31,095 puan) tarafından

Şu an hayatın nasıl canım haddim değil belki ama merak ettim 

(9,025 puan) tarafından

Nedemek emzirtmediler ya . Kuluçka makinası mi alıyorlar eve . Kafaları nasıl çalışıyor bu insanların ya . 

tarafından

@Memati he hanımefendı 10tane doğurmuş banada 5 tane doğur dıyor erkek ıstıyor bıde sankı hamıleyken değiştirebiliyorum

@Birbalannesi valla nasıl olsun delırmemek yada elımde bırının kalmaması ıcın ugrasmıyorum artık akısa saldım içimden canavar cıkması cok yakındır herseye karısıyorlar ya kıza ek gıda verıyorum yok az verıyorsun yok ekmek ver yok ezıp ver kendı baktıkları cok iyi masallah

@Mys-2boys2girls öyle valla kucagından vermıyordu mama hazırla oyle al dıyordu ikisinden emmıyordu tek gögüsten emdıgı ıcın oyle demıs kızınada ılk once emzır sonra mama ver dıyor yakındır ama saç başa girmeye 

(1,362 puan) tarafından

İnanmıyorum ya benimkide ben doğum yapınca bana git kocanla uyu benim yanımda kalsın bebek çok acikirsa seslernirim diye ne alaka annesiyim lohusayım bebeğimde beşikte yanımda dursun işte sana mı doğurdum sanki dedim kovdum evden 

0 oy
(10,039 puan) tarafından

😢😢

Allah'ımmm...

Çocuklarına çok üzüldüm daha küçücük yaşta annesiz kaldılar 😢

Kimin parmağı varsa onlarda yasattiklarini yaşamadan ölmesinler

0 oy
(31,095 puan) tarafından

Kadına mı üzülsem bu küçücük yavrulara mı bilemedim. Şimdi bu çocuklara ne olacak o cani babalarinda mı kalacaklar yoksa kendi kızlarına bile sahip çıkmayan kızın ailesinde mı devlet korumasında mı Ah çok yazık 

(369 puan) tarafından

Kaynanası ile altılı üstlü oturuyorlar şimdi kayanansinin yanında üçü de büyük kızı hastanede yatrmslar diğer ikisi de yanında şimdi 

0 oy
(2,204 puan) tarafından

Rabbim hem kadının ahını hem doğmamış çocuğun ahını hemde geride kalan o üç evladın ahını bunların burnundan fitil fitil getirsin inşallah gün yüzü görmesin hiç biri tanimadigimiz halde cigerimiz yandı Allah'ım o yavrular ne yapacak yaaa 

Basınız sağolsun Rabbim affetsin mekanı cennet olsun 

0 oy
(568 puan) tarafından

çok üzüldüm özelik le bu dünyaya kadin olmak suç olfu artık bu ye zaman olmuş 

0 oy
(5,269 puan) tarafından

Başımız sağolsun canım benim 

Evet bir bacımızı kaybettik gene

Çok üzücü bir durum 

Son olsun artık demekten 

Başka ne desem boş 

0 oy
(2,269 puan) tarafından

bir tanıdığımız ağrıdan kız alacaktı sonra başlık parasına falan girdi olaylar Bizim buralarda öyle bir şey yok o yüzden bize çok tuhaf geldi babasıgil dedi ki biz kızın başlık parasını alırız daha da o kızın bize ancak kefeni gelir yani kız bu saatten sonra sadece sizin olur o kadar üzücü bir durum ki ne yazık ki bu zihniyetler bitmeyecek bunların geneli de islamiyetsizlikten oluyor kesinlikle peygamber efendimizin kendi kızına verdiği değerin yarısını bu halk verseydi Kendi kızlarına asla bunlar olmazdı Allah o çocuklarında yüzlerine baksın çok üzüldüm

0 oy
(17,457 puan) tarafından

Gerçekten intihar etmiş mi 

0 oy
(4,611 puan) tarafından

çok uzuldum , gencecikmis daha 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kadına yönelik şiddet durumunda nereye başvurabilirim?
Kadına yönelik şiddet durumunda ilk olarak 112 Acil Çağrı Merkezini arayabilir veya KADES mobil uygulamasını indirerek tek tuşla yardım isteyebilirsiniz. Ayrıca, Türkiye'nin her yerinden 7/24 hizmet veren ALO 183 Sosyal Destek Hattını arayarak hem psikolojik destek alabilir hem de şiddet önleme merkezlerine yönlendirilmeyi talep edebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Şiddet gören bir kadın yasal olarak hangi haklara sahiptir?
Şiddet gören kadınlar 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında kapsamlı yasal haklara sahiptir. Bu haklar arasında şiddet uygulayan kişinin evden uzaklaştırılması, geçici koruma kararı çıkarılması ve barınma yeri sağlanması gibi acil tedbirler yer almaktadır; bu süreçler için ücretsiz avukat desteği almak adına bulunduğunuz ilin barosuna başvurabilirsiniz.
KADES uygulaması nasıl çalışır ve ne zaman kullanılmalıdır?
KADES, şiddet riskiyle karşı karşıya kalan kadınların akıllı telefonlarına yükleyebilecekleri ücretsiz bir güvenlik uygulamasıdır. Uygulamayı kurup kimlik doğrulaması yaptıktan sonra, tehlike anında ekranda bulunan 'KADES' butonuna bir kez basmanız yeterlidir; bu işlem konum bilginizi doğrudan emniyet birimlerine göndererek en yakın ekip arkadaşının olay yerine en hızlı şekilde intikal etmesini sağlar.
Aile içi şiddet şüphesinde çevredekiler ne yapmalıdır?
Aile içi şiddete tanık olan veya şiddetten şüphelenen kişiler, durumu isimsiz olarak da bildirme hakkına sahiptir. Şahit olduğunuz şiddet olaylarını 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbar etmek, bir hayatın kurtarılmasında hayati önem taşır; kişisel bilgilerinizi vermeden de ihbarınızı gerçekleştirebilir ve kolluk kuvvetlerinin olay yerine gelmesini sağlayarak duruma müdahale edilmesini talep edebilirsiniz.
Kadına şiddet mağdurları için sığınma evi desteği nedir?
Kadın konukevleri veya sığınma evleri, şiddet gören kadınların ve varsa çocuklarının güvenli bir şekilde kalabileceği, ücretsiz konaklama, iaşe ve psikolojik destek hizmeti sunan kurumlardır. Bu kurumlara erişim sağlamak için ALO 183 hattını arayabilir, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine gidebilir veya en yakın polis merkezine başvurarak kalacak yer ihtiyacınızı resmi makamlara bildirebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 306 göst.
0 oy
7 cevap 535 göst.
5 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde Yesilim (2,063 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 535 göst.
7 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 880 göst.
7 Ocak 2020 Aile & Aşk kategorisinde Persona Non Grata (4,753 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,511,064 soru

24,651,204 cevap

366,314 kullanıcı

...