26 aylık kızımı memeden kesmek için sabır taşı kullandım

0 oy
166 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,751 puan) tarafından

Vicdan Yaptım Aşırı

26 Aylık Kızımı Memeden Kesmek İçin Sabır Taşı Aldım 1 Kez Sürdüm Öylesine Şimdi

Yaklaşmıyor Bile Memeye

Keşke Bugün De Emseydi Yarın Bıraksaydım Diye Anne Meme Pis Oldu Kapat Diyor

5 Cevaplar

+1 oy
önce (13,254 puan) tarafından

onun sonu yok. 26 ay da küçük değil emmiş işte ne güzel bu zamana kadar

-Reklam-
0 oy
önce (3,063 puan) tarafından

Yarın yapsan keşke ertesi gün yapsaydım diyeceksin emin ol bu annelik iç güdüsü canım 

0 oy
önce (234 puan) tarafından

Bende oğlumda aynı şeyi yaşamıştım çok üzülmüştüm sonra baktım o rahat bn rahat mutlu olmuştum hiç öyle düşünme kuzum eninde sonunda bırakacak 😊

önce (1,751 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Bugün Emiyor Yarın Sabah Emişten Sonra Bıraktırcam

önce (1,833 puan) tarafından

emin ol yarin sabah ta yine ayni seyi dersin. baslamissin biraktirmaya neguzel iste niye vazcagip emzirdin. güçlu durmassan hicbiseye dirayetin kalmassa olmaz . biseye karar verdinmi dünya donmeyi biraksa bile sen o karari uygulamayi birakmicaksin. bezi biraktirdinmi bilmiyorum ama ayni seyi tuvalet egitiminde uyku egitiminde vs yaoarsan isin cok vok zor. okula alisma surecinde . heryerde cocuk sana ustun gelir.kiyamazsan

Doğru Diyorsun Canım Tuvalete Daha Başlamadım Uyku Eğitimi Verdim Şimdi Meme Sonra Tuvalet Eğitimi

0 oy
önce (8,432 puan) tarafından

İlk zamanlar normal çocuğun alışıyor sen alışamıyorsun vicdan yapoyorsun. Ama artık yaşı gelmiş ayırmak lazım.

Sanırım Öyle Gerçekten İyi Yaptirdi

0 oy
önce (1,833 puan) tarafından

26 aylik olmus daha ne yani:)) vicdan yapacak bisey yok hatta keske bukadar kolay olacagini bilseydin daha once biraktirirdim demen gerekirdi aslinda . kurtuluyorsun bu cendereden ne guzel 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

26 aylık bebeğimi memeden kesmek için sabır taşı doğru bir yöntem mi?
26 aylık çocuklarda memeden kesme süreci sabır taşı gibi yöntemlerden ziyade kademeli azaltma ile daha sağlıklı yönetilir. Sabır taşı tadı nedeniyle bebeğin memeyi aniden reddetmesine neden olabilir ancak bu durum çocukta ciddi bir hayal kırıklığı ve güven kaybı yaratabilir. Uzmanlar, emzirme sürecini sonlandırırken çocuğun duygusal ihtiyaçlarını gözeten, emzirme öğünlerini yavaş yavaş azaltarak ve dikkatini başka yönlere çekerek ilerleyen yöntemleri önermektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Memeden keserken sabır taşı kullandığım için vicdan azabı çekiyorum ne yapmalıyım?
Memeden kesme sürecinde yaşanan duygusal karmaşa ve vicdan azabı birçok annenin yaşadığı doğal bir süreçtir. Önemli olan çocuğunuzla kurduğunuz sevgi bağıdır; bu süreci bir kez yapılan bir uygulama değil, genel bir yaklaşım olarak değerlendirmelisiniz. Kendinizi suçlamak yerine, çocuğunuza bundan sonraki süreçte nasıl daha fazla şefkat gösterebileceğinize odaklanın ve emzirme dışındaki temas kanallarını (ten teması, oyun, sarılma) artırarak aranızdaki bağı güçlendirin.
26 aylık çocuğum memeyi birden bırakırsa psikolojik olarak etkilenir mi?
26 aylık bir çocuğun memeyi aniden bırakması, duygusal bir boşluk hissetmesine ve kendini güvensiz hissetmesine neden olabilir. Bu yaş dönemi çocuğun dünyayı keşfettiği ve anneye olan bağlılığının yüksek olduğu bir evredir. Eğer çocuk emmeyi bir güvenlik alanı olarak görüyorsa, ani bir kesiş sürecinde daha fazla huzursuzluk, uyku sorunları veya ağlama krizleri gözlemlenebilir. Süreci daha yumuşak ve karşılıklı iletişimle yönetmek çocuğun psikolojik uyumunu kolaylaştırır.
Çocuğumun memeyi reddetmesi için sabır taşı sürdüm şimdi emmek istemiyor, nasıl davranmalıyım?
Çocuğunuz sabır taşı sonrası memeyi reddediyorsa, onun bu tepkisine karşı sakin ve sabırlı bir tutum sergilemek en doğrusudur. Meme ucunu temizleyerek temiz olduğundan emin olmasını sağlayabilir ve emmek isterse nazikçe reddedebilirsiniz. Bu süreçte onu memeye zorlamayın, ancak reddetme davranışını bir cezalandırma olarak değil, tadın verdiği bir refleks olarak görün. Çocuğunuza bolca zaman ayırarak, kucağınıza alıp okşayarak ona güvende olduğunu hissettirin.
26 aylık bebeği memeden kesmek için en sağlıklı yöntemler nelerdir?
26 aylık bebeği memeden kesmek için en sağlıklı yöntem, emzirme sürelerini kademeli olarak azaltarak ilerlemektir. İlk olarak gündüz emzirmelerini azaltıp, oyun ve ilgiyle başka aktivitelere yönlendirmek, ardından gece emzirmelerini bire indirmek en etkili yoldur. Çocuğa süreci anlatmak, ona özel bir veda töreni düzenlemek veya 'artık büyüdün' mesajını sevgi dolu bir dille vermek, ani yöntemlere göre çocuğun bu değişikliği daha kolay kabullenmesini ve daha az travma yaşamasını sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 456 göst.
13 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Serra (564 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 445 göst.
9 Mart 2022 Diğer kategorisinde Kizlarimmmm21 (1,313 puan) tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 1,429 göst.
27 Ekim 2025 Diğer kategorisinde Onlygirl (742 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 329 göst.
14 Aralık 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,285 soru

24,588,846 cevap