Elimdeki derin kesik 30 günde nasıl iyileşir?

0 oy
191 göst.
önce Diğer kategorisinde (880 puan) tarafından

Tam 30 gün oldu  25 Mart'ta kızımın doğum günü vardı ben ise 24 Mart'ta elimi kesmiştim  şükür son 2 gündur açıklık baya azaldı  hala tam kapanmamış olsada artık daha iyiyim şimdi batikon sürdüm bide merhem Dr tamamen iyileşene kadar suya sokma dedi bunada şükür acısı eskisi gibi değil. Hayatımın cok zor anlarindan biriydi elim dikilirken bebeğim dışarda anne anne diye beni cagriyordu Allah kmseyi annesiz babasız evlatsiz koymasın inşallah son halim bu kzlar lütfen bıçakla ugrasrken çok dikkat edin

image

3 Cevaplar

0 oy
önce (2,776 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Baya iyileşmiş yazdığınin aynısı bende 40liyken yaşadım diş ağrısıyla gittim acile dişim çekilirken bebeğim dışarda çok ağlıyordu tam uyusmadan çek bebeğim agliyo dedim arka dişim bide şuan içinde kök kaldı evet annelik bazı durumlarda daha zor gibi rabbim can sağlığı versin gerisi bir şekilde geçiyor🤗

önce (880 puan) tarafından

Aminnn oyle vallah bende lütfen çabuk dikin bebeğim dışarda dedim aklm öndeydi bir an önce btsinde gideyim yanına diye düşünüyordum rabbim kmseye kötü birşey yasatmasin.sen nasıl oldun iyimisin 

önce (2,776 puan) tarafından

Çok şükür idare ediyorum bugün kontrol vardı gittim dk yoktu bir dikişin patlak o yüzden dikkat et demişti dışardaki dikişlerin hepsi düştü ama içerdeki şiş böyle mor gibi pazartesi bakicam gidebilirsem işte gidicem

-Reklam-
0 oy
önce (2,600 puan) tarafından

İnsanoğlu ne kadar aciz bir varlık ya. Bazen benim elim de yanlışlıkla azıcık çizildiğinde ya da en basiti şeytan tırnağı çıktığında, kıymık battığında canımız nasıl acıyor. Geçen ayak parmağım kapıya sıkıştı tırnağım koptu. Aman aman sanki beni lime lime ettiler. Vay be dedim şu kadar acıyla duramıyorum daha kötüsünü yaşayanlar ne yapsın. Size de geçmiş olsun 🌷

0 oy
önce (486 puan) tarafından

geçmiş olsun canım cok derinden kesmisin ondan gec ilesti galiba dikat et enfekyon kapmasin daha erken iyileşir 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Derin kesik yarası kaç günde tamamen kapanır?
Derin bir kesiğin tamamen kapanması yaranın yerine, derinliğine ve bakımına bağlı olarak genellikle 2 ila 4 hafta arasında sürer. Ancak yaranın derin dokularının iyileşmesi ve tam güç kazanması birkaç ayı bulabilir. 30 günü geçtiği halde hala tam kapanma gerçekleşmediyse, bu durum yaranın enfeksiyon kaptığına veya bakımının yetersiz kaldığına işaret ediyor olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İyileşmekte olan derin kesik yarasında su ile temas neden sakıncalıdır?
İyileşmekte olan derin kesikler suyla temas ettiğinde yumuşayarak doku bütünlüğünü kaybedebilir ve bu durum enfeksiyon riskini ciddi oranda artırır. Ayrıca musluk suyu steril değildir ve açık yara içerisine bakteri girmesine neden olabilir. Doktorunuz tamamen iyileşene kadar suya sokmamanızı önerdiyse, bu süreçte pansumanın kuru kalması doku onarımının sağlıklı ilerlemesi için kritik öneme sahiptir.
Evde derin kesik yarasına batikon ve merhem nasıl uygulanır?
Batikon, yara çevresini temizlemek ve mikrop kırıcı etki sağlamak için kullanılabilir ancak doğrudan açık yara içerisine yoğun miktarda uygulanması iyileşme sürecini bazen yavaşlatabilir. Doktorunuzun reçete ettiği merhem ise yara üzerindeki epitel dokunun nemli kalmasını sağlayarak iyileşmeyi hızlandırır. Uygulama öncesinde ellerinizi mutlaka dezenfekte etmeli ve pansumanı temiz bir gazlı bez ile nazikçe kapatmalısınız.
Derin kesik iyileşirken enfeksiyon kaptığı nasıl anlaşılır?
Yaranın olduğu bölgede artan şiddetli ağrı, kızarıklık, şişlik ve ısı artışı enfeksiyonun en belirgin belirtileridir. Ayrıca yaradan gelen kötü kokulu bir akıntı, sarı veya yeşil renkte irin gelmesi ve vücut ısısının yükselmesi durumunda vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. İyileşme süreci 30 günü geçmesine rağmen bu belirtiler varsa mutlaka hekim kontrolü gereklidir.
Derin kesik yarası iyileştikten sonra iz kalmaması için ne yapmalı?
Yara kapandıktan sonra iz kalmasını en aza indirmek için yara bölgesini güneş ışınlarından korumak en önemli adımdır. Yara dokusu güneş ışığına maruz kaldığında daha koyu renkli izler bırakabilir. Doktorunuza danışarak yara izi giderici kremler kullanabilir veya bölgenin nem dengesini korumak için silikon içerikli jellerden faydalanabilirsiniz. Düzenli nemlendirme ve güneşten koruma, izin belirginliğini uzun vadede azaltır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 1,024 göst.
3 Kasım 2022 Diğer kategorisinde 11202105 (81 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 160 göst.
27 Mart 2024 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,940 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 240 göst.
7 Eylül 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 279 göst.