Ameliyatlı çocuğumu bırakıp kınaya gitsem vicdan azabı çeker miyim?

0 oy
348 göst.
önce Diğer kategorisinde (107 puan) tarafından

Hayırlı günler hanımlar....benim miniğim ameliyat oldu daha öncede post açmıştım,10 günü geçti biraz toparladida dikişleri falan 

Şimdi bizim komşunun kızının kınası var davetiye gönderdi bize kadınlar arasında diyede belirtmişler,ben genelde hiç düğünlere gitmem birinci derece yakın olmadığı sürece ama  çok istiyorum gitmeyi bu kinaya aslında çok bunaldıgimi hissediyorum ama bı yandanda çok vicdan yapıyorum çocuk böyle yerdeyken nasıl giderim diye düşünüyorum 

Eşim sağolsun bakarım dedi tabiki ilk sorunca nasıl gidersin falan dedi ama sonra tamam ben seni bırakırım dedi 

Siz olsanız gidermisiniz ?

13 Cevaplar

+1 oy
önce (8,439 puan) tarafından

10 gün olmuş zaten eşinde bakarsa git kafa dağıt biraz 

Erkekler sanki çokmu düşünüyor böyle ayrıntıları kendi keyiflerine bakıyor bi biz kadınlar takıyoz vicdan yapıyoz

önce (107 puan) tarafından

Öyle gerçekten biz her detayı düşünüp yıpratıyoruz kendimizi

Korkarım akşamıda kendime zehir ederim giderim diyorumda bakalım 

-Reklam-
+1 oy
önce (9,279 puan) tarafından

En fazla 1 2 saat kına. Bıraktığın kişide babası bence hiç düşünme git ihtiyacın var çünkü belli

+1 oy
önce (599 puan) tarafından

Sen annesiysen o da babasi canim git azicik da olsa kafan dagilir sabaha kadar duracak degilsin sonucts

0 oy
önce (2,587 puan) tarafından

Ben olsam giderim çünkü insanların bir noktada dayanma gücü bitiyor . 1 saat durur dönersin, biraz geç gidersin 

Öyle gerçekten yani 4 5 yıldır en ufak bı eğlence görmedim hastane,market,pazar bunların dışına çıkamadım Ama işte ameliyata denk geldi buda başkada komşu yokki diyim onun kinasini bekliyim🙂
0 oy
önce (10,186 puan) tarafından

Git bacım insan olduğunu hatırla bütün kötü enerjilerini at mutluluk hormonlarını tavan edip gel evine çocuğunla ilgilenmeye devam et 😘

Öyle yapayım dimi 😀

0 oy
önce (3,070 puan) tarafından

Giderdim farklı ortam farklı yüzler görmeye insanın ihtiyacı oluyor hem babası da bakarım demiş yabancı ya bırakmıyorsun çocuğu 

Öyle valla cok ihtiyacım var degisiklige 

0 oy
önce (9,279 puan) tarafından

Git canım havan değişir. 😊

Gidicem bakalim inşallah 🙂

0 oy
önce (13,305 puan) tarafından

riskli günleri atlatmış bence çocuğun, babası da bakarım demiş biraz git kafanı dağıt iyi gelir 

İnşallah canim bakarım dedide büyük tuvaletini yapmasından korkuyorum 

önce (13,305 puan) tarafından

yapsın babası o da temizlesin hiçbir şey olmaz

0 oy
önce (8,935 puan) tarafından

10 gün olmuş ameliyat olalı hastanede yatıyor olsa bırakılmaz ama evde nasıl olsa eşinde git ben bakarım demiş kafa dağıtmak senin de hakkın 

Giderim diyorumda bakalım inşallah sıkıntısız gider gelirim 

Sağol canim

0 oy
önce (292 puan) tarafından

Bence gitmelisin değişiklik olur kafanı toparlarsın eğlenirsin kendin olduğunu hissedersin en azından    eğlenmek seninde hakkın eşin bakıcam dediyse bakıcaktır  

Bakalım akşama kadar fikrim degismezse giderim 

Sağol canım 

0 oy
önce (572 puan) tarafından

Eşin bakicaksa git canım kafan dağılır insanız bunaliyoruz ihtiyaç oluyor bazen kafa dağıtmaya bir iki saat kalır gelirsin ne olucak 

Öyle valla bunaliyoruz bı yerden sonra 

Sağol canım 

0 oy
önce (30,288 puan) tarafından

Mesafe uzak değilse şöyle bir uğranıp gelinebilir 

0 oy
önce (4,406 puan) tarafından

Giderim tabi canım 10 gün olmuş eee babası da yanında. Bence git eğlenmek tabi li hakkın. Asla suçlu hisettme

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ameliyat olan çocuğumu evde bırakıp kısa süreliğine dışarı çıkmam doğru mu?
Ameliyat sonrası iyileşme sürecindeki çocuğunuzun bakımını güvendiğiniz birine emanet ederek kısa süreliğine sosyal aktivitelerinize katılmanız, psikolojik olarak toparlanmanıza yardımcı olabilir. Çocuğun genel sağlık durumu stabilse ve dikişleri enfeksiyon riski taşımıyor ise, kısa süreli ayrılıklar bebeğinizin tıbbi bakımı için ciddi bir tehdit oluşturmaz. Ancak her zaman öncelikli olarak çocuğunuzun konforunu ve fiziksel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuk ameliyat olduktan kaç gün sonra evden kısa süreliğine ayrılabilirim?
Çocuğunuz ameliyat olduktan sonraki ilk 10 gün kritik gözlem sürecidir ve bu süreci atlattıktan sonra kısa süreli ayrılıklar genel olarak toparlanma durumuna bağlı değerlendirilir. Eğer dikişler kapandıysa ve doktorunuz tarafından aksi belirtilmedikçe bir kısıtlama yoksa, çocuğunuzun yanında güvendiği ikinci bir yetişkinin (eşiniz gibi) bulunması durumunda evden ayrılmanızda tıbbi bir engel bulunmamaktadır.
Ameliyatlı çocuğumu bırakıp kınaya gitmek içimi rahatlatır mı?
Sosyal bir aktiviteye katılmak, ameliyat sonrası yoğun bakım ve stres sürecinde olan ebeveynler üzerinde olumlu bir psikolojik etki yaratabilir. Ancak bu kararı verirken vicdani huzurunuzu sağlamak adına çocuğunuzun o anki fiziksel durumunu, ilaç saatlerini ve bakım sorumluluğunu alan kişinin (eşiniz) yeterliliğini değerlendirmelisiniz. Kendinizi hazır hissetmiyorsanız, huzursuzluk yaşayacağınız bir ortamda bulunmak yerine evde kalmayı tercih etmeniz daha sağlıklı bir karar olabilir.
Ameliyatlı çocuğun bakımında eş desteği yeterli midir?
Ameliyatlı bir çocuğun bakımında eş desteği, çocuğun temel ihtiyaçları ve ilaç takibi konusunda profesyonel destek kadar etkili ve yeterli olabilir. Çocuğunuzun sağlık geçmişini ve ameliyat sonrası dikkat edilmesi gereken dikiş bakımı gibi detayları eşinizle net bir şekilde paylaştıktan sonra, onun gözetiminde çocuğunuzu bırakmanız tıbbi bir sorun teşkil etmez. Önemli olan, çocuğun ihtiyaçlarının aksatılmayacağı güvenli bir ortamın sağlanmış olmasıdır.
Ameliyat sonrası iyileşme döneminde anne psikolojisi neden önemlidir?
Ameliyat sonrası bakım süreci uzun ve yorucu olabildiği için, annenin ruhsal sağlığını koruması çocuğun bakım kalitesi açısından da büyük önem taşır. Uzun süreli sosyal izolasyon ve yoğun kaygı, anne üzerinde tükenmişlik yaratabilir. Bu nedenle, çocuğun güvende olduğundan emin olduğunuz kısa süreli aralıklar, enerjinizi toplamanıza ve bakım sürecine daha motive bir şekilde devam etmenize yardımcı olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 449 göst.
16 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Erkekannesigm (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 754 göst.
+1 oy
9 cevap 734 göst.
0 oy
7 cevap 580 göst.
12 Şubat 2023 Aile & Aşk kategorisinde Cantanemm (42 puan) tarafından soruldu

Kategoriler