Kapıya gelen polisin sahte olup olmadığını nasıl anlarım?

0 oy
515 göst.
Diğer kategorisinde (1,029 puan) tarafından

Ben evi elektriklige vuruyordum ,birden bire kapı çaldı açın ben polis bende bir kortkm sandm gider açmadım bir kaç dk sonra actm buyrun kameraniza bakacgz dedi bende wi-fi yokki nasıl bakacaksnz sadece öyle taktik sonra ben gelin bakın dedim calisyr ama kayıt yapmur dedim ben o an içimden korktm niye bak dedin ya dolandırıcı ise ya birşey yaparsa dikken üstündeydim 20 dk boyunca kayıt almaya video çekmeye çalışıyorlardi eşimi sonra aradım onlar gidince bana bir ton kızdı ya sahte polis olsaydı ya dolandırıcı olsaydı size birşey yapsaydi kötü mü yaptm ben şimdi kayıt alalım daha bir kere gelelim diğer ekip gelip almasın dedi dk başı rahatsız etmesin sizi dedi yani belkide sahte polis olsaydı ne yapardm eşim öyle söyleyince bir daha gelseler acmim demi 

📊 Tek Seçim Sona Erdi
Hata mı yaptım
100% (17 oy)
İyimi yaptm
0% (0 oy)

7 Cevaplar

+1 oy
(31,997 puan) tarafından

Görüş açısı için lazımsa bile bunun için bir evrak vs getirmesi lazım. Böyle şeyler rica ile olmaz savcılık izni gerekir. Ben olsam sanırım almazdım içeriye eşim olsa polis kimliği varsa belki alırım ama teksem izin vermem 

-Reklam-
0 oy
tarafından

Ben olsam eve almazdım ne olacağı belli olmaz kapıyı kapatıp eşini araman gerekirdi

(1,029 puan) tarafından

O an polisiz kimlik gösterdi kayıtta bakacgz alalım dedi bende o an panikle alın dedim yanlış yaptm demi sonra dan elim ayağım titriyordu eşimi aradım korktm yani ama ağzımdan bir defa çıktı kapıya yakın dururdum çocukları gelin burda oturun dyrdm birşey olsa dışarıya atardık kendimzij diye 

0 oy
(8,235 puan) tarafından

İzin raporu sorardım almazdım yinede

(1,029 puan) tarafından

Elleri kolları boştu kimlikgini gösterdi gizli sivil polislermis kayıt aldılar birşey olmz demi korktm yaa 

(15,374 puan) tarafından

gerçek polis olabilir ama ben cesaret edip almazdım, 155 i arayıp sorardım. 

(8,235 puan) tarafından

Geçen yaz sabah eşimi ise gonderdim yatağa girdim iki dk geçti yada geçmedi kapı çaldı kimo dedim polis açmadım buyrun dedim birini sordu binadan tanımıyorum dedim kapı arkasından aradan 5dk geçti yine geldiler bu defa açtım kimlik fln gösterdiler girecekleri eve evrak vardı gösterdiler sonra inandim komşunuzun evini arama yapacaz grlirmisiniz şahit olarak yok dedim gelemem kapattım kapıyı 

0 oy
(1,221 puan) tarafından

Birincisi sizin evin kamera kaydına niye bakıyorlar ikincisi arama izinleri varmıydı savcılık onaylı izin olmadan gerçek polis olsa dahi evinizi arayamazlar üçüncüsü neden zırt pırt polis gelip bakacakmış

(1,029 puan) tarafından

Soru soryrm doğru dürüst cvp vermyrdu ağzından zorla aliyrdm birşey mi oldu dyrm mahalenizden uzun zmndir takip ettiğimiz şüpheliler geçti kameranizdan resimini video kayıtı almamız gerekiyor dedi, saat kaç geçti baktılar çektiler etti ,sizin kamera kayıt yapms dedi şimdi alalım da da şüpheli burdan geçmiş bir daha başka poliselr kayıt almak için bakmak için bir daha gelmesinler dedi rahatsz etmesinler sizi dedi 

(1,221 puan) tarafından
+1

Yani bu şüpeliler sizin ev kameranızamı yansımış bana çok saçma geldi tanıdığınız mahalleli varsa onlarada gelmişlermi diye bir sor hem sokaktaki işletmelerin hepsinde kamera oluyor onlarq baksaymışlar bence bir karakola başvurun bana aşırı saçma geldi

0 oy
(849 puan) tarafından

Kimliğine bakman yeterli. Polis bakıcaz derse göstermiyorum demek gibi bir şansın yok. Bir de polise kapıyı açmamak nedir arkadaş ya 😂

(849 puan) tarafından

Hele hanımefendi bi müddet açmadıysa iyice şüphelenmişlerse kesinlikle girebilirler. 

(1,221 puan) tarafından

Bilemedim ama ben olsam bi karakola başvururdum neler neler oluyor hayatta

tarafından
+1

Hani sahte polisler varya Hani sahte polis kimliği kullananlar varya ondan açmayada bilinir yani 

(13,351 puan) tarafından

Yok artık şaka gibisiniz ya. Görevini hakkıyla yapan vatana millete hayırlı polisler zaten bilir kimseye güven olmadığını. Açmadım kapıyı diye neden şüpheli duruma düşeyim. 

(13,351 puan) tarafından

Mor inci niye üzerine alındın yorum sahibiyle konuşuyorum. Kapıyı açmamak nedir yaaa yazmış ya hani. İkimiz ayrı şeyi söylüyoruz zaten 

0 oy
(28 puan) tarafından

Eşinden habersiz niye alıyorsun ki içeriye isterse jandarma olsun kardeşim dikkat et böyle şeylere ya sana çcuklarına birşey olsaydı hani tamam belki bunlar gerçek polistir ama artık kimseye kapıyı açmayın nasıl cesaret ediyorsunuz benim kapımı çalsalar asla eve almam eşim eve gelene kadar da almazdım yani 

0 oy
(27,290 puan) tarafından

Tekken polis dahi olsa nasıl güvenip de alacaksın. Evet hata yapmışsın. Ama nutkun tutulmuş demek ki 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kapıya gelen polisin sahte olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Kapınıza gelen kişinin polis olup olmadığını anlamak için öncelikle kimlik kartını göstermesini talep etmelisiniz. Gerçek bir polis memuru, kendisinden istendiğinde kimlik kartını (polis kimliği) tereddüt etmeden ibraz etmek zorundadır. Kimliği dikkatlice inceleyerek üzerindeki fotoğrafın, ismin ve sicil numarasının doğruluğunu kontrol edin. Eğer şüphe duyuyorsanız, kimliği alıp inceleyebilir ve 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak belirtilen isim ve sicil numarasının görevde olup olmadığını sorgulatabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Polis olduğunu iddia eden kişilere kapıyı açmak zorunda mıyım?
Hayır, bir arama kararı veya savcılık emri gibi hukuki bir dayanak sunulmadığı sürece tanımadığınız kişilere kapıyı açmak zorunda değilsiniz. Polis memurları genellikle önceden bildirimde bulunur veya resmi bir görev gereği adrese gelirler. Şüpheli bir durum hissediyorsanız kapıyı açmadan diyafon veya kapı dürbünü üzerinden muhatap olun. Eğer memur olduğunu iddia eden kişi ısrarcıysa, durumu 112'ye bildirerek o an bölgede görevli bir ekip olup olmadığını teyit etmelerini isteyebilirsiniz.
Evime gelen polislerin sahte olduğundan şüphelenirsem ne yapmalıyım?
Polislerin sahte olduğundan şüpheleniyorsanız kesinlikle kapıyı açmayın ve derhal 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak durumu bildirin. Bu sırada kapıdan uzak durun, mümkünse güvenli bir odada bekleyin ve durumu eşinizle veya komşularınızla paylaşın. Eğer dışarıdaki kişiler gerçekten polis ise, 112 merkezinden gelen onay veya yönlendirme ile durum netleşecektir. Dolandırıcılık teşebbüsü olması ihtimaline karşı kapıdan video çekmek veya fotoğraf almak yerine, doğrudan yetkililere haber vermek en güvenli yöntemdir.
Polisler kapıya hangi durumlarda kamera kaydı incelemek için gelir?
Polis ekipleri, çevrede meydana gelen bir olayla ilgili delil toplamak veya suç şüphesi bulunan bir durumu aydınlatmak amacıyla kamera kayıtlarını incelemek isteyebilir. Bu işlem genellikle bir savcılık talimatı veya resmi bir soruşturma kapsamında yürütülür. Polis memurları, kamera kaydına ihtiyaç duyduklarında resmi araçlarla gelirler ve genellikle yanlarında gerekli tutanaklar bulunur. Ancak, hangi nedenle olursa olsun, memurların kimlik ibraz etme zorunluluğu her zaman geçerlidir.
Sahte polis dolandırıcılığı yöntemleri nelerdir ve nasıl korunurum?
Sahte polisler genellikle panik yaratmak, korkutmak veya acil bir durum olduğunu söyleyerek kişilerin kapısını açtırmak isterler. Bu kişiler, kurye, polis veya kamu görevlisi kılığında gelerek hırsızlık veya dolandırıcılık amaçlı hareket edebilirler. Korunmak için asla tanımadığınız kişilere kapıyı açmayın, memuriyet kimliğini fiziksel olarak kontrol edin ve şüpheli bir durumda 112'yi arayarak durumu ihbar edin. Unutmayın, hiçbir gerçek polis vatandaşı tehdit ederek kapıyı açmaya zorlamaz veya korkutarak işlem yapmaz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 236 göst.
31 Mart 2026 Diğer kategorisinde Hemdemm (703 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 378 göst.
26 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Gri Kedi (4,188 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 1,910 göst.
21 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Yildizladakayar (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 760 göst.
26 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Hayatzor (123 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,724 soru

24,700,910 cevap

368,911 kullanıcı

...