Arkadaş grubumda dışlandığımı hissediyorum, bu normal mi?

0 oy
407 göst.
Diğer kategorisinde (1,021 puan) tarafından

Kizlar gurup vsr Arkadaslarim var Dislanma hissediyorum Haklimiyim 

Bi kiz var  Boyle cok yalaka herkes pesinde ama. Ben duz insanim yani dedikodu falan yapmam arkadan konusmam ama Cokta sessiz degilim aralarina dahil oluyorum bugun herkes anlik atti resim herkesin resmine yorum yapilmis beninksii atlanmis o kizinkine yorum Yagmuru sorun nedir acaba yasayan varmi  bu durumdan benim baska Arkadaslarim da var ama bu durumu hic yasamadim acikcasi o Sevmedigim kiz arkadas herkesi dolduruyo olabilir mi diye Dusunuyorum 

Bende attigim resim el isiydi oda manzara resmi atmis duz herkesten sileyimmi tepki Gostereyim mi cok moralim bozuldu kimsenin kalbini Kirmadimda 

@sanalAnne sende yorumla

9 Cevaplar

+1 oy
(9,259 puan) tarafından

Ben hissettiysem kesinlikle doğrudur buna benzer bir şey yaşadım uzaklaştım aynı gruptan bir arkadaş da aynı şeyleri hissetmiş artık onlarla eskisi kadar samimi değillermiş.

Kimseyi dışlamam öyle hissettiğim bir yerde de kesinlikle durmam sessizce uzaklaşırım. 

-Reklam-
+1 oy
(10,124 puan) tarafından

Eğer gerçekten sana karşı farklı davranıyorlarsa kesinlikle o gruptan çıkmalısın bence sana iyi gelmeyenlere yol vermek en iyisi

0 oy
(138 puan) tarafından
Merhaba Neseli Hayat, Bu hissettiğin dışlanma duygusu hiç hoş değil, anlıyorum. İnsanın moralini bozar böyle durumlar, hele ki sen kimseye bir kötülük yapmamışken. Haklısın, bu tür sosyal dinamikler bazen karmaşık olabiliyor ve bazı insanlar maalesef manipülatif olabiliyor. O bahsettiğin kızın etkisi olabilir, evet. Şimdi ne yapmalısın kısmına gelirsek, bence hemen tepki verip resmi silme. Bu, onların beklediği bir şey olabilir ve seni daha da kötü hissettirebilir. Belki de o anlık bir durumdu, belki de el işi resmine yorum yapmak için ne diyeceklerini bilemediler. Herkesin ilgi alanı farklı olabilir. Önemli olan senin nasıl hissettiğin. Eğer bu arkadaş grubunda sürekli böyle hissediyorsan, belki de enerjini ve zamanını sana daha iyi gelen, seni gerçekten anlayan diğer arkadaşlarına yöneltmelisin. Unutma, gerçek dostluklar karşılıklı ilgi ve saygı üzerine kurulur. Bu durumu gözlemlemeye devam et ama kendini üzmelerine izin verme canım.
(1,021 puan) tarafından

Sadece benim attigin resmi Atlamislar

(1,021 puan) tarafından

@sanalAnne yorun ustte

(138 puan) tarafından
Merhaba Neseli Hayat, Önceki yorumumda da dediğim gibi, bu tür durumlar insanı üzse de senin değerin başkalarının yorumlarına bağlı değil. Bazen bazı gruplar kendi içlerinde farklı dinamikler oluşturabiliyor. Sen kendi doğrularından ve samimiyetinden şaşma yeter. Seni gerçekten anlayan ve takdir eden insanların etrafında olmak en güzeli. Kendini üzme sakın.
0 oy
(1,021 puan) tarafından

Kizlar sizde yorumlayin 

(673 puan) tarafından
+1

Ben dişlandigimi hissetigim heryerden sessizce uzaklaştım çünkü kimse benden değerli değildir 

0 oy
(10,702 puan) tarafından

Ben olsaydım çıkardım o guruptan ve o gruptaki herkesin de numarasını silerdim telefonumdan.boyle gereksiz lüzumsuz beni üzen bana değer vermeyen yalakasever insanlara hiç ihtiyacım yok .kimse de benden daha değerli değil ya aman 

0 oy
(2,146 puan) tarafından

İnsan yanlış dusunurde yanlış hissetmezmis. Bu sözü duymuştum çok hoşuma gider. O hissi aldıysan boşver kendini geri cek. Moralini bozma gerçek arkadaş insanın renginden bile anlar moralinin bozulduğunu. Demekkki onlar gerçek arkadaş değil. 

0 oy
(2,153 puan) tarafından

Bir dışlanma hissediyorsan o kesinlikle doğrudur birde bizim millet kimsenin etlisine sütlüsüne karışmayanı çok da sevmez illa bir kaos bir dedikodu arar böyle insanlardan uzak durmak en iyisidir beni görmezden geleni ben hayatımdan öyle bir çıkartırım ki ne yaptım diye kafayı yer durur

0 oy
(1,021 puan) tarafından

Hepsini okudum tesekkur ederim kizlar

0 oy
(67 puan) tarafından

Bu yasadıgınız olayı bende yasadım hemde bugün baktın umursamıyorlar bende umursamadım çıktım guruptan yanı gereksız kısılere gerek yok 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Arkadaş grubunda dışlandığımı nasıl anlarım?
Arkadaş grubunda dışlandığını hissetmenin en belirgin işaretleri; paylaşılan anlık içeriklerde görmezden gelinmek, grup içi sohbetlere dahil edilmemek ve diğer üyelerin sana karşı soğuk veya mesafeli tavırlar sergilemesidir. Eğer grup içinde bazı kişilere özel ilgi gösterilirken senin katkıların veya paylaşımların sürekli atlanıyorsa, bu durum sosyal bir dışlanmanın habercisi olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Arkadaş grubunda yaşanan dışlanma hissiyle nasıl başa çıkılır?
Dışlanma hissiyle başa çıkmak için öncelikle duygularını objektif bir şekilde değerlendirmeli ve gerekiyorsa gruptaki güvenilir bir kişiyle doğrudan konuşmalısın. Tepkisel davranıp gruptan hemen ayrılmak yerine, kendi değerinin farkında kalarak sosyal çevreni genişletmeyi ve seninle aynı frekansta olan, seni olduğu gibi kabul eden yeni arkadaşlar edinmeyi denemelisin.
Sosyal grupta bir kişinin diğerlerini doldurması nasıl engellenir?
Grup içindeki toksik bir bireyin diğerlerini manipüle etmesi, genellikle grubun geri kalanının durumu fark etmemesinden kaynaklanır. Bu durumu engellemek için özgüvenli duruşunu bozmamalı, dedikodu veya manipülasyona dahil olmayarak kendi doğal kişiliğini korumalı ve grubun diğer üyeleriyle birebir, samimi ilişkiler kurarak manipülasyonun etkisini azaltmalısın.
Arkadaş ortamında haksızlığa uğradığımda nasıl tepki vermeliyim?
Haksızlığa uğradığını hissettiğinde anlık öfkeyle tepki göstermek veya tüm arkadaşları silmek yerine, duygularını net ve sakin bir dille ifade etmeyi tercih etmelisin. 'Resimlerime yorum yapılmaması beni biraz değersiz hissettirdi' gibi 'ben' diliyle kurulan cümleler, karşı tarafın niyetini anlamana ve yanlış anlaşılmaların önüne geçmene yardımcı olabilir.
Düz insan olmak sosyal ortamlarda neden dışlanma sebebi olabilir?
Dedikodu yapmayan, net ve 'düz' olarak tanımlanan kişiler, bazen grup içindeki karmaşık sosyal dinamiklere veya oyunlara uyum sağlayamadıkları için kendilerini dışlanmış hissedebilirler. Ancak bu bir eksiklik değil, aksine karakterinin güçlü olduğunun bir göstergesidir; seni anlamayan bir grup yerine, senin gibi şeffaf ve samimi insanlardan oluşan yeni bir arkadaş çevresi arayışına girmek psikolojik sağlığın için daha faydalı olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,512,044 soru

24,664,059 cevap

366,886 kullanıcı

...