Emzirirken hamile miyim? Gebelik şüphesi ve korunma süreci

0 oy
314 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (71 puan) tarafından

image

Selam,benim sorum yok,cevap veriyorum ,geçenlerde buraya post açmıştım hamile ola bilir miyim acaba?Tüm cesaretimi toplayıp test yaptım ve Allaha çok çok Şükürler olsun ki negatif çıktı.Ben eğer hamile olsaydım aldırmazdım çünkü kendimi biliyorum veballe yaşayamazdım😭Ama bebeğim çok küçük olduğu için istemiyordum hem 4’cü bebek olacaktı.doktorumla da konuştum bana dedi ki prolactin hormonu (sadece anne sütü bebeğe verildiğinde)yumurtlamaya engel olıyormuş,ama siz diyordunuz hurafe falan+eşim olacak adam da yemin ediyordu bana bişey yapamadığını yani bana yapmadığını

O yüzden çok Şükür hamile değilim 🥳

11 Cevaplar

+2 oy
önce (4,041 puan) tarafından

Bu test güvenilir değil, 20 tane yaptım 18’i negatif çıktı. İlki ve sonuncusu çok silik çizgi çıktı. Meğer ilk oğluma hamileymişim.

Sen en iyisi kan ver.

Bir de ben art arda 3 kere hamile kaldım, her birinde de emziriyor ve doğum kontrol hapı kullanıyordum.

Olacağı zaman oluyor. Garanti için kan vermek en iyisi. 

önce (71 puan) tarafından

Açıkçası içime boşaldıgını hatırlamıyorum sadece belirtileri vardı internetten baktım laktasyon döneminde oluyormuş vücut kendini hamileymiş gibi gösteriyormuş 

-Reklam-
+2 oy
önce (13,305 puan) tarafından

hurafe? hala emzirirken hamile kalanlar olduğunu anlamıyorsun galiba 

eşinin bir şey yapmasına bile gerek yok zevk suyunda bile sperm vardır. 

ama sen inanmak istemiyorsan böyle kendi kendine korkular yaşamaya devam et ve asla korunma yöntemi kullanma 

hayır doğumdan sonra girdiğin ilk ilişkiden itibaren korkman gerekiyor sen inansan da inanmasan da durum bu. geri çekilme korunma yöntemi değildir nokta. 

önce (2,788 puan) tarafından

Süt beni neden korumadida kırkım çıkınca hamile kaldım acaba he he koruyo süt 🤷şuan 15 yaşında 🫶

önce (41,386 puan) tarafından

Emzirirken korunurken ve 3 ay regl olmamama rağmen hamile kaldım Dr bile bu şekilde gebelik zor spiral falan hiç uğraşma demişti 

önce (2,788 puan) tarafından

Canım inanırsın inanmazsin eğer olacağı doğacağı varsa İnanlı doguyor ben ikinci oğlumda düşsün diye kendime çok eziyet ettim ama düşmedi rabbim affetsin cahillik zor

neymiş sadece anne sütü verirken gebe kalınmazmış, inandırmış buna kendini. evet prolaktin geneliğin oluşmasını zorlaştırır ama hiçbir şey imkansız değildir. benim dayımla annem arasında 10 ay var. o zaman mama falan da yok yani, sadece emzirme 😂 kadın 40lıyken hamile kalmış 

+1 oy
önce (2,745 puan) tarafından

Kim demiş emzirirke hamile kalınmaz 

Kanıtım 12 yaşında hemde korunurken hamile kaldım sütün koruduğu felan yok 

Yani sadece süt verdiğinde prolactin yumurtlamaya fırsat vermiyor)

önce (2,745 puan) tarafından

Sana ne diyorum emzirriyorduö + korunuyordum hamile kaldım diyorum 

Üstelik çocuğum 9 aylıkken hamile kaldım ne koruması 

Tamam dikkat ederim zaten böyle adamdan 3 tane dğurduguma yazık 

+1 oy
önce (495 puan) tarafından

Sen sütle korunmaya devam et bacım 😂😂

Hiçbirşey demiyorum sadece gülenin başına gelsin diyip senle konuşmaya nokta koyuyorum 

+2

Kuzum benim kesinlikle çocuk istemiyorum gibi panik bir halim yok. Olursa da koymaz bana. Maddi manevi. Öyle öyle panik bir durumum olsa inan 3 farklı yöntemle korunurum.  Zaten 3.cü istemeyerek olmuş sen 4.ye de hala risk alıyorsun. Kusura bakma ama böyle daha çok dalga geçerler de linçlerler de. Sadece ben değil 

Doktorumla konuştum doğum kontrol hapı almamı söyledi ve reglden sonra da spiral .Başka yol yok ,3 kazayla olmadı.kendisi istiyormuş 

Al buyur kız böyle adama güvenilir mi? Sen taktırmak spiralini iç hapını kafan rahat olsun. Bana beddua ediyorsun ama iyiliğin için konuşuyorum olan sana olur. Hatta hepimiz iyiliğin için söylüyoruz

Sana beddua etmedim sadece kendimi rahatlatmak için söyledim.tabi muhakkak muhakkak ilk önce hapı almam gerek. Yarın ilk iş o

0 oy
önce (6,317 puan) tarafından

Bu testlerde yanılma payı var diye biliyorum 

Bide yanlış anlamazsan ben tirnaklara takıldım bu şekilde bebeğin bakımını vs yapmak zor olmuyor mu

Bide bak Rabbim sana Bir fırsat vermiş bence aklını başına al  ya hap ya iğne ya spiral birini seç ve korun sürekli bu korkuyla asla yaşanmaz

Tırnakların bakımına dikkat ediyorum Namaz kılıyorum yok ben alıştım bir zararı yok

0 oy
önce (1,167 puan) tarafından

Eşim imza verse ameliyat olacağım yeter 3 tane bana ben bu korkuyla yaşlanırım 

0 oy
önce (2,030 puan) tarafından

Bende son cumlene takıldım bişey yapmadığına yani  bana bişey yapmadığına diye yazman bı bana mı değişik geldi 😄bı insan neden bunu aciklama gereği duyar dedim içimden 

Buradakiler söylüyorlardı geri çekilme korunma yöntemi değil o yüzden 

0 oy
önce (8,893 puan) tarafından

Dikkat etmek lazım ozelliklede yumurtlama günlerine yakın tabi suan regl olmuyorsan edemezsin kocan korunmak en mantıklısı bu 

0 oy
önce (13,200 puan) tarafından

Hurafe madem eskiler niye doğuruyor 8-10 tane.  Annem kırkında hamile kalmış sütün koruduğu falan yok hiçbi doktorun da bunu söyleyeceğini sanmıyorum kaçıncı yüzyıldayız ya

image21 yüzyıldayız 

önce (5,291 puan) tarafından

Yani buraya koyduğun yazıda bile bu kesin bir doğum kontrol yöntemi olamaz diyor sen hala altins 21.yüzyıldayız. evet 21.yuzyildayiz bir sürü doğum kontrol yöntemi var ama hala geri çekilme kullanıyorsunuz. Doğum kontrol yöntemi erkeklerin eline bırakılmayacak kadar önemli bir konu. Olan kadına oluyor kadının kendini koruması gerek. 

0 oy
önce (2,054 puan) tarafından

benimde adetim 9 gün geçiyordu bende de bir korku vardı cesaret edip testte yapamadım ama şükür adet oldum 😂😂

0 oy
önce (8,935 puan) tarafından

Bence doktor yanlış biliyor kardeşimin dört çocuğu var toplamda altı gebelik geçirdi hepsini emzirken kaldı annemler 10 kardeş iki tane de ölmüş toplamda 12 tane gebelik geçirmiş ananem hepsini de emzirmiş ben son doğum yaptığım zaman doktora sordum doktorum kahkaha attı hala buna inanan varmı diye bence sende inan ma korun 

Sanırım bide geri çekilme yöntemi kullanıyorsun başka bir önlem almıyorsun buda korunma yöntemi değil eşin korunsun ısrar et

Doktorum doğum kontrol hapı almamı söyledi reglden sonra da spiral taktıracağım ,eşim nasıl korunsun?)

Eşin kondom kullanabilir eğer bütçen varsa kola takılan doğum kontrol çipleri var kesinlikle hamile kalmıyorsun

Evet bütçemiz var annesi babasının oturduğu apartmanda ev almağa parası varsa kondom aşmağa da parası olur elbet 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Emzirme döneminde hamilelikten korunma yöntemi olarak süt koruması nedir?
Süt koruması, bebeğin sadece anne sütü ile beslendiği ve henüz adet kanamasının başlamadığı ilk 6 aylık süreçte prolaktin hormonunun yumurtlamayı baskılaması durumudur. Ancak bu yöntem %100 bir korunma sağlamaz ve annenin yumurtlamasının ne zaman başlayacağı kişisel hormonal dengelere göre değişebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Emzirirken tekrar hamile kalma ihtimali var mıdır?
Evet, emzirme süreci yumurtlamayı geciktirebilse de hamile kalma ihtimali her zaman mevcuttur. Özellikle ilk adet kanaması gerçekleşmeden önce yumurtlama aniden başlayabileceği için, emziren annelerin doğum kontrolü için güvenilir yöntemler tercih etmesi önerilir.
Hamilelik testi ne zaman yapılmalıdır ve sonucu nasıl değerlendirilir?
Hamilelik testi, beklenen adet tarihinin gecikmesinden en az bir gün sonra yapıldığında en doğru sonucu verir. Testte negatif sonuç alınması, vücutta gebelik hormonunun (hCG) henüz saptanabilir düzeyde olmadığını gösterir; ancak çok erken yapılan testler hatalı negatif sonuç verebilir.
Prolaktin hormonu emzirme döneminde yumurtlamayı nasıl engeller?
Süt hormonu olarak bilinen prolaktin, yüksek seviyelerdeyken yumurtalıkları uyaran hormonların salgılanmasını baskılayarak yumurtlamayı durdurur. Emzirme sıklığı azaldıkça veya bebek ek gıdaya geçtikçe prolaktin seviyeleri düşer ve yumurtlama süreci tekrar aktive olur.
Doğumdan sonra hamile kalmamak için hangi korunma yöntemleri etkilidir?
Doğum sonrası korunma yöntemleri arasında emzirmeye uygun progestin içerikli doğum kontrol hapları, hormonlu veya bakır rahim içi araçlar (spiral) en güvenilir seçeneklerdir. Sadece emzirmenin sağladığı doğal korumaya güvenmek yerine, bir uzman hekim önerisiyle kişiye uygun bir yöntem belirlenmelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 379 göst.
0 oy
5 cevap 422 göst.
28 Mart 2021 Diğer kategorisinde Nur ela (3,799 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 57 göst.

Kategoriler

1,506,434 soru

24,590,810 cevap

363,050 kullanıcı