35 aylık çocuğum tuvalet eğitiminde altına kaçırıyor, normal mi?

0 oy
126 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,543 puan) tarafından

Dün başladım sadece 3 defa klozete yaptı ara ara da hep altına yaptı normal mi yapmayacak diye korkuyorum ilk kızım hiç altına yapmadan hemen öğren misti

7 Cevaplar

+2 oy
önce (30,344 puan) tarafından

İlk kızının ki normal değil 😅 evin çişe bulanması tuvalet eğitiminin şanındandır sen sabırlı ol gerisi gelir 

önce (9,158 puan) tarafından

😑😄 aynen öyle bizde 3. Haftadayiz evden midem bulanmış her yer çiş kokuyor sanki

-Reklam-
0 oy
önce (26,833 puan) tarafından

İlk gün için gayet iyi. Böyle böyle öğrenir  benim kız da 34 aylık  bayramın ertesi günü başladik. 1 ayı geçti heralde. Hala kakasını tuvalete yaptığı yok  hep üstüne yapıyor  ne yapacağımı şaşırdım 

önce (9,158 puan) tarafından

Of bizde de aynı durum 3 hafta oluuor benimde bizim kız 26 aylık bugün akşam dedim acaba daha küçük mü belki büyürse anlar yapar ama sizde de aynıymış durum bizde de çiş var büyüğü yok 

önce (26,833 puan) tarafından

26 aylıkken 10 gün denedim kızımda. Aynı şeyleri yaşadım. Erken demek ki dedim. Enerjim de yoktu. Evde de durmadığımız zamanlardı. Ben ona bağladım bu durumu. Ama olmadı. Hala aynı 

0 oy
önce (1,669 puan) tarafından

Alışana kadar yapıyorlar iki hafta sürdü bizimki 22 aylikken

0 oy
önce (2,768 puan) tarafından

Benim oğlum da 33 aylık 2 gundur başladık ama gıtmeyi istemiyor kaçıyor. 

0 oy
önce (1,670 puan) tarafından

Normal. Öğrenme yasi gelmiş. Sadece üzerine felan ciş yaparsa kızma.kizmayijca daga hızlı öğreniyorlar. 

0 oy
önce (6,698 puan) tarafından

İlk kızın nadir rastlanan bi vakaymış😄 maşallah ta ama sağa sola çiş yapıyorlar illa. İlk gün için güzel.

0 oy
önce (13,292 puan) tarafından

Normal tabi ilk gün full altına işedi sıçtı 😂 ikinci aksine adapte oldu  yavaş yavaş idrak eder merak etme bol sabır

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

35 aylık çocuğum tuvalet eğitiminde altına kaçırıyor, bu normal mi?
Tuvalet eğitiminin ilk günlerinde çocukların altına kaçırması oldukça normaldir ve beklenen bir süreçtir. 35 aylık bir çocuk henüz yeni bir beceri kazanmaya çalıştığı için mesane kontrolünü tam sağlayamaması, uyum sağlama aşamasında olduğu anlamına gelir. İlk birkaç gün içinde sadece birkaç kez başarılı olması, öğrenme sürecinin başladığını gösterir; sabırlı olmak ve süreci baskı kurmadan yönetmek önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Tuvalet eğitimine yeni başlayan 35 aylık çocuğun uyum süreci ne kadar sürer?
Tuvalet eğitiminde uyum süreci her çocukta farklılık gösterse de genellikle 1 ile 3 hafta arasında değişiklik gösterir. 35 aylık çocuklar duygusal olarak eğitime hazır olsalar da, kas kontrolünü tam sağlamaları zaman alabilir. Çocuğun altına kaçırması bir başarısızlık değil, beynin ve kasların bu yeni duruma alışma aşamasıdır; istikrarlı davranmak süreci hızlandıracaktır.
35 aylık çocuğa tuvalet eğitimi verirken altına kaçırınca nasıl davranılmalı?
Çocuğunuz altına kaçırdığında ona kızmamalı, suçlamamalı ve kesinlikle utandırmamalısınız. Sakin bir ses tonuyla altına kaçırdığını ifade edip birlikte temizlenmesi gerektiğini söyleyerek sürece dahil etmek en doğru yaklaşımdır. Olumlu bir tutum sergilemek, çocuğun tuvalet eğitiminden soğumasını engeller ve sürece olan güvenini artırarak daha hızlı öğrenmesini sağlar.
Tuvalet eğitiminde ilk kızım hemen öğrendi ama ikincisi öğrenmiyor, ne yapmalıyım?
Her çocuğun gelişimsel özellikleri ve tuvalet eğitimine karşı tepkileri birbirinden farklı olabilir, bu nedenle kardeşler arasında kıyaslama yapmak yanıltıcıdır. İkinci çocuğunuzun sürece alışması daha uzun sürebilir veya farklı motivasyonlara ihtiyaç duyabilir. Kıyaslama yapmadan çocuğunuzun kendi hızını takip etmek, sürece dair kaygınızı azaltacak ve çocuğunuzun eğitimini daha rahat tamamlamasına yardımcı olacaktır.
35 aylık çocukta tuvalet eğitimine başlamanın belirtileri nelerdir?
35 aylık bir çocuğun tuvalet eğitimine hazır olduğunu gösteren temel belirtiler; bezinin uzun süre kuru kalması, tuvalet ihtiyacı olduğunda bunu hareketlerle veya kelimelerle ifade etmesi, kirli bezden rahatsız olması ve basit komutları yerine getirebilmesidir. Eğer çocuğunuzda bu işaretler varsa, eğitim sürecine başlayabilir ve altına kaçırma gibi durumların doğal olduğunu bilerek süreci devam ettirebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 403 göst.
0 oy
5 cevap 286 göst.
17 Aralık 2023 Diğer kategorisinde 2323 (2,173 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 243 göst.
29 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Defnebus (108 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 168 göst.
21 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Lokumcum (113 puan) tarafından soruldu