22 aylık oğlumun 2 yaş sendromuyla nasıl başa çıkarım?

0 oy
424 göst.
Diğer kategorisinde (6,013 puan) tarafından

Oğlum 2 gün sonra 22 aylık olacak. İlk günden daha uyumayan, durmayan zorlu bir çocuktu. Hep derlerdi ki 2 yaş çok zor. Hani daha ne kadar zor olur ki derdim, demez olaydım. Evde 1 saniye durmaz en ufak şeye kendini yerlere atar dakikalarca ağlar, sürekli aşağı bir şeyler atar, oyuncakları duvara atmalar ne bileyim buzluğu bile sandalye çekip açıyor ya da günde 747373 kere normal dolapları açıp içinde ne varsa çıkarıyor sokakta zaten tutabilene aşk olsun. Ya göle koşuyor içine gireceğim diye ya da buraya yakın mağazaların ortasında süs havuzu var içine koca koca taşlar atma derdinde. İzin çıkmayınca kendini parçalıyor ağlamaktan. En son dün arkadaşımın kızını dövdü yani her yerine vurdu. Küçüğü onu itlerken o büyüğüne vuruyordu. Allah ım dedim en azından birileri varken sakindi ya da dışarıda. Sadece ben tekken beni yorardı artık o da bitti 😂 Tüm bu sendromları yaşayan/yaşamış bacılarımın alnından öpüyorum o kadar zorlu yani. Allah bilir ne kadar sürecek de 🥹🥹 huni takmaya az kaldı 

10 Cevaplar

+2 oy
(511 puan) tarafından

Posstunu hiç okumadım bile 4 yaştan geliyorum 2 yaşında da oğlum var şu an onu saymıyorum ama 4 yaş seni menopoza sokacak hazır ol 🤪

(6,013 puan) tarafından

Bir üst seviye eşim ayda birkaç gün geliyor tamamen tekim 😂 Allah ım onlara ve bize sakinlik nasip etsin aminnnn

(2,402 puan) tarafından

ovv . allah yardimcin olsun. vala. ben ilk cocukda dort ay annemde kaldim esimi de aldim hepimiz annemin eve yerlestik dort ay sinra kendi evime gectim . bilacgun durduk baktik olacak gibi degil . annemlerin arka sokakta acilen kiralik ev bukup apar topar tasindim . annem hergun gitti geldi bana gunde dort bes saat . markete cikiodu diyelim  bana da ugruodu yollamiodum birazdaha dur diye 😂😂

(511 puan) tarafından

Kız ben de neredeyse 2 senedir yalnız bakıyorum çocuklara eşime bir şehir dışındaydı yeter bu kadar sefalet

(6,013 puan) tarafından

Ben de orada olsam 40 ı annemin evinde çıkarırdım diğer günlerde de sabah gider akşam gelirdim ama o şansım burada kalmadı maalesef. Delirmeyip ikinciyi yapınca kesin dönüş yapacağım ama çünkü burada tek bakamam 3 ayı dolar dolmaz gelirim inşallah kazasız belasız 

(511 puan) tarafından

İnşallah yavrum tek bakmak cidden çok zor 

-Reklam-
0 oy
(187,374 puan) tarafından

suan evimde 1 adet 6 yas 1 adette 4 yas var o yuzden sen sus ve otur amerikada🤣🤣 buralar daha kotu 6 yas bildin 14 15 gibu ergen hareketleri yapiyo her halta atar gider yapiyo 4 yas gel desem anıra anıra agliyo 🤣🤣 buralar berbat 🤣

(6,013 puan) tarafından

Arkadaşımın kızı da 6.5 yaş. Anasına bir cevaplar veriyor dedik küçük ergen resmen. Diğer arkadaşımın oğlu da 6 yaş. O da sadece düz duvara tırmanmıyor gerisi mevcut. Hele bana komşular oğlumla mahalleyi birbirine katıyorlar 

0 oy
(9,564 puan) tarafından

Bizimki 15 aylik ısırmaya çalışıyor yapıyordu bu aralar kendi yürüyeceksin kendi koscakmis engel oluncaya hemen ısırıyor valla 2 yaşı dusunemiyorum😂

(6,013 puan) tarafından

Çok zor çok bacım vallahi 15 ay da zordu bayağı her şeye ağlama ve ısırma vardı ama buralar daha fena 🥹

(9,564 puan) tarafından

Tahmin ediyorum allah yardımcımız olsun

0 oy
(27,051 puan) tarafından

Ben de kızımın şöyle akıllı uslu olduğu zamsnlsrı bekliyorum  totomu yere koyduğum an ya bişey ister ya çişi gelir ya zırlar. Sinir tepeme geliyor bazen 

(6,013 puan) tarafından

İnşallah biz de o sakin günleri görürüz. Mesela sana cevap atarken 10 saniyede ikinci topunu aşağı attı. Yatak odası başlığını söktü az önce de deri tarafını 😂

(27,051 puan) tarafından

Allah'ım kolaylık versin bacım😃

(6,013 puan) tarafından

Amin amin bacım ❤️😂

0 oy
(188 puan) tarafından

Sinir krizi geçirmiş kızımı ayağımda sallayarak okuyorum bunu😀😀 kızım yarım saattir aralıksız ağlıyor ayaklarını dikleştirip bağırıyor, odadan çıktım susar belki dedim yok kucağıma aldım yok kendini yere atıyor, ne istiyorsun diyorum cevap bile vermiyor sadece krizi yaşıyor, yarım saattir ağlıyordu artık ağlamaktan halden düştü şimdi uyutuyorum, takati bitti yavrumun yoksa hallen devam edecekti 😀

(6,013 puan) tarafından

Canım evlat. Geçecek inşallah hepsi onlarda bizde sakin kalacağız çok amin 😂

0 oy
(1,113 puan) tarafından

21 aylık bebeyle bizde katıldık bu sendroma dün gece 5 te uyudu ağlıyor sırf uyumamak için bir sürü su içti küçük arabaları var beş altı tane  hepsini birden eline alamıyor diye ağlıyor onlarla yatıyor bir ara at varya hani tekerlekli onunla yatmak istiyordu onu zor terkettirdim Allah yardımcımız olsun

(6,013 puan) tarafından

Amin bacım inşallah daha da zorlaşmaz çok amin 

0 oy
(10,103 puan) tarafından

Daha başlangıç büyüdükçe inatlaşmaya başlıyorlar bizimki de 26 aylık şekilde mutlu edemiyoruz

(6,013 puan) tarafından

Allah ım zor bacım inşallah sakin sükunet içinde yaşar büyürler

0 oy
(2,223 puan) tarafından

Allah'ım imdattt diye bağırmak istiyorum kızım Haziran'da 4 yaşına girecek gümbür gümbür geliyor 4 yaş bu ne yaaa diyorum elimde 9 aylık birde bebek var ayaklanma derdinde huni takip evde dolanacak az kaldı şimdiden durduk yere abuk subuk hareketler etmeye başladım bile Allah sonumuzu hayretsin bacım 

Sana bana bize çok geçmiş olsun her yaşın kendine özgü sendromu varmış 

(6,013 puan) tarafından

Varmış bunu kesinlikle şimdiden anladım inşallah kolay şekilde atlatırız 

(2,223 puan) tarafından

İnşallahhhhhh

0 oy
tarafından

ben sımdıden yasıyorum sankı kızım emeklıyor ve asla yerınde durmaz ıstahı oyle acıkkı sofrayı kursak hemen atar kendını sıcakmıs sogukmus çay içirmez yanındakı şekerlemelerden ister hele elıne aldımı gerı alınca koparır kıyametı uzanabıldıgı her yere tutunup kalkmaya calısıyor kıyafet asla gıydıremıyorum atıyor kendını sankı işkence ediyormusum gibi aglıyor  8 aydan böyleyse sımdı 2 3 4 yas nasıl olur 🤭😂 

(6,013 puan) tarafından

Aynen dediğin gibiydi ama tek farkı aşırı iştahsızdı süt dışında hala aynı sütten de kestim aynı 😂

0 oy
(2,129 puan) tarafından

Sakin olun kızlar. Sendromda neymiş öyle. 15 yaşında Ergen hepsini bastirir 😀 bütün yorumları okudum öyle kolay geldiki bana

(6,013 puan) tarafından
+1

Hahaha Ablacığım gerçekten zor ya ergen 2 yeğenim var aynı yaşlarda ama 2 yaşta zor 😂

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

22 aylık çocuğun 2 yaş sendromu belirtileri nelerdir?
22 aylık çocuklarda 2 yaş sendromu; ani öfke patlamaları, sürekli hayır deme eğilimi, eşyaları fırlatma, sınırları zorlama ve başkalarına karşı fiziksel tepkiler gösterme şeklinde kendini belli eder. Bu dönemde çocuk bağımsızlığını ilan etmeye çalışırken duygularını yönetmekte güçlük çektiği için ağlama krizleri ve inatlaşma davranışları sıkça gözlemlenir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
2 yaş sendromu saldırgan davranışlar nasıl yönetilir?
Çocuğun saldırgan davranışlarını yönetmek için öncelikle sakin kalmalı ve kararlı bir tutum sergilemelisiniz. Vurma anında çocuğun elini tutarak 'vurmak yok, bu can acıtır' diyerek net bir sınır çizin ve onu kısa süreliğine ortamdan uzaklaştırarak sakinleşmesini bekleyin. Şiddeti onaylamadığınızı ancak duygusunun farkında olduğunuzu göstermek, bu davranışların azalmasına yardımcı olur.
2 yaş sendromu sürecinde ebeveynler nasıl davranmalı?
2 yaş sendromu sürecinde en önemli adım tutarlı ve sabırlı bir iletişim kurmaktır. Çocuğunuza seçenekler sunarak kontrolü onda hissettirmek inatlaşmayı azaltabilir; örneğin 'yemek mi yiyelim yoksa oyun mu oynayalım' gibi basit seçimler yaptırın. Ayrıca çocuğun enerjisini atabileceği fiziksel aktivitelere yönlendirmek, ev içindeki yıkıcı davranışları büyük ölçüde hafifletecektir.
2 yaş sendromu ne kadar sürer ve ne zaman biter?
2 yaş sendromu genellikle 18-24 aylık dönemde başlar ve yoğunluğu 3 yaş civarına kadar devam edebilir. Her çocuğun gelişim süreci farklı olsa da bu durum genellikle çocuk kendini ifade etmeyi öğrendikçe ve dil gelişimi güçlendikçe kendiliğinden azalır. Çoğu çocukta 3,5 yaş itibarıyla bu öfke ve inatlaşma döneminin sona erdiği veya ciddi oranda kontrol altına alındığı gözlemlenmektedir.
22 aylık çocuk neden sürekli eşyaları etrafa atar?
22 aylık çocukların eşyaları etrafa atması, genellikle bir keşif süreci ve sınır deneme çabasıdır. Bu yaş grubundaki çocuklar nesnelerin yere düşüşünü, çıkardığı sesi ve ebeveynlerinin buna verdiği tepkiyi merak ederler. Eğer çocuğunuz bunu sürekli tekrarlıyorsa, atabileceği yumuşak oyuncaklar veya top gibi güvenli alternatifler sunarak bu dürtüsünü kontrollü bir şekilde dışa vurmasını sağlayabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 765 göst.
28 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 578 göst.
7 Mart 2022 Diğer kategorisinde Buket masal (4,863 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 513 göst.
2 Ekim 2025 Aile & Aşk kategorisinde Minikkelebek4 (16 puan) tarafından soruldu
+1 oy
30 cevap 1,973 göst.