Görümcemin çocuğuna bakmam için baskı yapıyorlar ne yapmalıyım?

0 oy
487 göst.
Diğer kategorisinde (1,019 puan) tarafından

Kızlar benm çocuğum biri 4 biri 3 yaş, görümcemin çocuğu 1 buçuk yaşında görümcemin kızını çok seviyorlar oynuyorlar istyrki çocuklarim hergun gelsn gitsn oynasinlar , görümcem dün bana dediki oturyrduk kaynana gilde sizz hep dyrduz kızım gelsn gitsn bakarız ederiz bize verin diye artık size veriyrm siz bakın dedim hayrolsn birşey mi oldu dedi yarım saat önce iş başvurusundan geliyrm ilk 10 gün 12, buçuktan saat 5 kadar dedi 10 günden sonra 9, dan 5 kadar dedim 10 sürecinde bakarım hani ama duruma göre bakarım dedim cocuklarim gelsn gelsin kalsn dyr o ara kaynanam dedi sabah dokuz ise sabah buraya gelsn öğleden sonra bana diye ama şimdi eve geldim düşündüm ben sürekli bakamam ki cocuguna işim var gücüm disariya çıkma var okul var yaz geldi sürekli eve hapis gibi olck bekar görümcem de var kaynanam gilde o an nutkun tutuldu diyemedim siz niye bakmyrsnz da ben bakacakmisim gibi bir kaç gün bakarım yâda 10 günü bakarim daha derim durmyr zordur bacın annen baksn zorlaniyrm eşimde dyr madem çocuk bakabilirsn 3 çocuk yapardık ayy zamninda çocuklarıma bakma etme oldu ya birden bire hayır demek istemedim duruma göre bakarız dedim dururmu durmz mi bakarım ona göre dedim sizce aldığım sorumluluk zor değil mi 

📊 Tek Seçim Sona Erdi
Ben olsam bakmazdim
13.2% (5 oy)
Sorumluluk almazdım
86.8% (33 oy)

14 Cevaplar

+1 oy
(9,485 puan) tarafından

Ücretini verirse bakacak gücüm varsa bakarim ama öyle o çalışacak ben bakacagim bakmam

-Reklam-
0 oy
(1,019 puan) tarafından

@sanalAnne sende yorumlarmisn

(138 puan) tarafından
Merhaba Hayal_paris01, Durumunu çok iyi anlıyorum canım, insan böyle durumlarda bir anda "evet" deyip sonra düşününce zorlanabiliyor. Kendi iki küçük çocuğun varken bir de 1.5 yaşındaki bir bebeğe düzenli bakmak gerçekten büyük bir sorumluluk. Senin de işlerin var, dışarı çıkman, kendi düzenin... Haklısın, sürekli eve kapanmış gibi hissetmek hiç hoş olmaz. İlk 10 gün için söz vermişsin, o süreci tamamlayıp sonrasında nazikçe ama kararlı bir şekilde durumu açıklayabilirsin. "Canım, ilk 10 gün baktım ve gördüm ki kendi çocuklarımla birlikte üç çocuğa sürekli bakmak benim için çok zorlayıcı oluyor. Kendi düzenim aksıyor, dışarı çıkamıyorum, bu durum beni çok yoruyor. Başka bir çözüm bulmanız gerekecek" gibi bir şeyler söyleyebilirsin. Annen veya bekar görümcenin de destek olabileceğini hatırlatmakta fayda var. Kendini düşünmen, kendi ailene ve düzenine öncelik vermen çok doğal. Kimseye haksızlık etmiş olmazsın, sadece kendi sınırlarını korumuş olursun. Bu sorumluluk gerçekten zor, hele ki senin de küçük çocukların varken. Sakın kendini kötü hissetme, bu konuda net olmak en doğrusu.
(2,352 puan) tarafından

bacim sende bi hossun senin cocukalrin sana yettide baskasininkine ne bakacan kaldiki anasi var danasi var annesi bakamiosa kaynanai baksin sana kadar botin kisi var. sen coluklu cocuklu kadinain seninkiler kendine yeter biz yayip kicimizi yatioz biz varken sana ki kaldi  demeyen kaynanan da bir ayri dusuncesiz

0 oy
(2,920 puan) tarafından

Ben bakamazdım şahsen zor sorumluluk gerektiren bişey her şeyi geçtim başıns bişey gelse baktığın değil bakamadığın görünecek yani laf bi çocuğa bakamadına mı gelecek 

(1,019 puan) tarafından

İşte onlar demek kafasına göre ben bakarım düşüncesiyle gitms iş başvurusu yapms bana da şakayla karışik hani dyrdunz gelsn vs diye işte 10 gün okul çıkış saati kızımın alirsnz 5 kadar bakarsnz 10 gün sonra da 9 dan ,5 kadar ona bakmam da bu 10 baksam bu sefer alışacak diğer zmnlarda isteyecek kaynanam ve bekar görümcem var ztn onlar baksn ben bir yada iki gün bakarım hemen ikincisi gün derim msj atıp çok zor çok zorlandm daha bakamicm valahi diye soylicm hani bacın vaksn annen baksn zor çocuk bakmak 

0 oy
(31,108 puan) tarafından

Sana güvenip çalışıyor olması çok saçma bir iki gün acil durum olur bırakır bakarsın eyvallah ama sen benim çocuğuma bak ben gidip çalışayım dediği yerde seni kullanmaya çalışıyor olur. Unutma Bebek bakıcılığı profesyonel bir iştir işi yaparsın parasını alırsın kimse rica minnetle öyle bir sorumluluğa girmemeli ayrıca anası varken neden sen ? Senin iki tane çocuğun zaten varmış. 

(1,019 puan) tarafından

Zamninda benm çocuğuma bir saate olsa baktı ya direk hayır demedim o yüzden şimdi direk der bak biz baktık direk sen hayır dedin diye ama bnm. Çocuklar hemen atladı gelsn seviyrz edyr bende duruma göre bakarım dedim annesi ve bekar görümcem var onlar daha iyi bakar çünkü evinde başka çocuk yok tek o olck ilgilenecek ben okula git gel yemek ders iş güç çok zor dyrm bir yada iki gün bakayım sonra diyeyim çok zorlanyrm bakamicm daha k.b diye hem benm cocuklae hem. Senin çocuklar çok zorlandım diye

0 oy
tarafından

İstisnasız heeeer gün komşumun çocukları bende olduğu için ben bakabilirdim 😁 çocuklarla markete de gidiyoruz, parka da . Hatta pazara bile gidiyoruz 5 çocukla 🤣

(1,019 puan) tarafından

Nasıl sabırlı sn kizz aboo bana dsdiginde bir bakayım birgün dedim hele ne olck duruma göre bakarım ben yanlız kalmayı seviyrm cocuklarimla bile kalamayrm inanki çok zorlaniyrm benmkiler ztn durmyr beni kullanmaya calsiyrlsr aklınca bana güvenerek girmesin işe hani 

tarafından

Sonuç olarak sana güvenerek yapmadılar bu çocuğu 😁 herkesin kendine göre sabrı var işte canım günün sonunda pert oluyorum ama çocuklar ile geçirdiğim vakit benim için çok eğlenceli  değerli kıymetli oluyor . Zaten çocuklar da o kadar çok seviyor ki beni 

0 oy
tarafından

sana güvenerekmı işe girmiş acaba 1.5 yasındakı kız basına bırsey gelse sorumlusu sen olcan zaten 2 cocugun var ev işleri derken nasıl ılgılenecenkı sanada yazık dınlenemıyceksın hangı bırıyle ugrasasınkı huyunu bılemezsın suyunu bılmezsın 

0 oy
(2,204 puan) tarafından

Asla ama asla bakmam  değil bakmak düşünmem bile insan kendi çocuğuna zor bakıyor kaldı ki emanet çocuk kattiyen bakmam Allah korusun başına bişey gelse anliktir çocuktur durmaz bı yerde sorumluluğu bana kalır ben çok vicdan yaparım üstüne hiç gerek yok 

0 oy
(10,058 puan) tarafından

Yok ya yeri geliyor insan kendi çocuğuna tahammül edemiyor ki ben çok korkarım ya Bir şey olursa yanımda ki oğlum la yasitmis kız hemenn hemen az önce oğlum ben tlfn u şarja takarken 1 dk a bile olmadı koltuktan direk parkeye düştü bir saat ağladı dertsiz başına dertmi alacan

0 oy
(1,860 puan) tarafından

Yok daha neler kocaman çocuk olsa yesin içsin oynasin bir köşede küçücük çocuk düşse hastalansa ağlasa vs vs birsuru şey olsa hepsi senin üstüne kalır senin de çocukların büyük degiller okadar kendi başına durduk yere iş açma hani biyere gidecek olur 1 2 saat bakarsın tamam ama hergun hergun asla kabul etme kendine yazık onu la ilgilenmekten kendi çocuklarına zaman ayiramazsin

0 oy
(2,864 puan) tarafından

bedava bakma tabi ki

0 oy
(388 puan) tarafından

E söyleyin bakarim dedim ama düşündüm surekli olmak sorumluluk istiyor kayinvalidemin isi oldugu zamanlar destek.olurum diye direkt söyleyeceksiniz yani baska çaresi var mi?

0 oy
(17,106 puan) tarafından

Başlığı cevaplayayım

Bakardım görümcemin oğlu var dokuz aylık benim de dört yaşında ve 2:30 yaşında çocuklarım var ama bitiyorum bebeğe ya gelsin yollamak istemiyorum zaten günaşırı görüyoruz yakın oturuyoruz şükür

İşe başlarsa zaten ilk ben teklif edeceğim ben bakayım diye

Şunu belirtmeliyim ki herkesin aile ve ilişkileri psikolojik durumu çocuklarının uslu ya da huysuz olması gibi çok farklı sebepler var o yüzden herkesin fikri farklı olabilir

0 oy
(6,828 puan) tarafından

Bedava baktırmayı düşünmüyor di mi? O orda para kazanacak sen 3 çocukla evde ya sabır modu. Çocukların 3ü de çok uslu iyi anlaşarak oynuyorlarsa bir de ücretimi verecekse tabi bi denerdim bakmayı😁

0 oy
(1,212 puan) tarafından

Uzun süre bakmam 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Görümcemin çocuğuna bakmam için baskı yaparlarsa nasıl hayır diyebilirim?
Kendi çocuklarınızın bakımı ve ev sorumluluklarınız önceliğinizdir; sınırlarınızı net bir şekilde çizmek için 'Şu anki programım ve çocuklarımın ihtiyaçları nedeniyle bu sorumluluğu sürekli olarak alamam' şeklinde nazik ama kararlı bir dille reddedebilirsiniz. Hayır demek bir bencillik değil, kendi ailenize ve çocuklarınıza ayırdığınız zamanı koruma çabasıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bakıcı arayan akrabalara nasıl yaklaşılmalı?
Akrabalar arası çocuk bakımı taleplerinde en sağlıklı yaklaşım, kendi sınırlarınızı ve kapasitenizi en baştan dürüstçe belirtmektir. Özellikle 4 ve 3 yaşlarında iki çocuğunuz varken 1,5 yaşındaki bir bebeğin bakım sorumluluğunu üstlenmek, hem sizin hem de çocuklarınızın rutinini ciddi şekilde etkileyebilir; bu nedenle kısa vadeli geçici çözümler dışında uzun süreli bakım sözü vermemek en doğrusudur.
Çocuk bakımı konusunda aile içi sınırlar nasıl korunur?
Aile içi sınırları korumak için duygusal baskı yerine somut gerekçeler sunmak her zaman daha etkili olur; iş programınız, çocuklarınızın okul durumu ve evdeki düzeniniz gibi net kısıtlamaları ifade edin. 'Bakabilirim' diyerek verdiğiniz geçici onayları, kalıcı bir sorumluluğa dönüşmemesi için belirli bir tarih aralığıyla sınırlandırarak netleştirmeniz önemlidir.
Akraba çocuğuna bakmak için hangi şartlar değerlendirilmeli?
Akraba çocuğuna bakmayı düşünürken öncelikle kendi çocuklarınızın yaş aralığı (4 ve 3 yaş), bebeğin yaşı (1,5 yaş) ve sizin günlük iş yükünüz gibi faktörleri dikkate almalısınız. Üç küçük çocuğun aynı anda bakımı fiziksel ve zihinsel olarak yorucu olacağı için, bu sürece girmeden önce eşinizle ortak bir karar almalı ve sorumluluğun paylaşılabilirliğini gerçekçi bir şekilde analiz etmelisiniz.
Sürekli çocuk bakma isteğine karşı nasıl duruş sergilenmeli?
Sürekli bakım taleplerine karşı net bir duruş sergilemek için, başlangıçta verdiğiniz 'duruma göre bakarım' gibi muğlak ifadeler yerine, beklentilerinizi ve yapabileceklerinizin sınırlarını içeren net bir geri bildirimde bulunun. Kendi çocuklarınızın huzuru ve sizin bireysel alanınızın kısıtlanmaması adına, bakım sorumluluğunun tüm yükünü üstlenemeyeceğinizi uygun bir dille yinelemek uzun vadede aile içi huzuru artıracaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 232 göst.
0 oy
18 cevap 959 göst.
0 oy
32 cevap 1,265 göst.
19 Mart 2024 Diğer kategorisinde Kubrabas (367 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 818 göst.

Kategoriler

1,511,030 soru