Kız bebeğimin memesindeki sertlik normal mi?

0 oy
92 göst.
önce Diğer kategorisinde (74 puan) tarafından

Kızımı kucağıma alırken memesinde sertlik hissediyorum yeni başladı bu ve bugün farkettim bir tanesinde var öbüründe yok normal mi bu

1 cevap

0 oy
önce (10,441 puan) tarafından

Kaç yaşında?? 

önce (74 puan) tarafından

1.5 yaşında

önce (520 puan) tarafından

Emiyor mu?

önce (74 puan) tarafından

Evet emiyor

önce (520 puan) tarafından

Emdiği için senden hormon geçmiştir muhtemelen. Elleme zamanla dağılır diye düşünüyorum ama tabi ben olsan yine de bi pediatriye götürür bunları ondan duymak isterdim

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kız bebeğimin memesindeki sertlik neden olur?
Bebeklerde meme dokusundaki sertlik, genellikle anneden geçen hormonların etkisiyle meydana gelen fizyolojik bir durumdur. Doğum sonrası ilk haftalarda sıkça rastlanır ve çoğu zaman dışarıdan bir müdahale gerektirmeksizin vücut kendi kendine normale döner.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeklerde meme şişliği ne zaman kendiliğinden geçer?
Bebeklerdeki meme şişliği ve sertlik, anneden gelen östrojen hormonunun vücuttan atılmasıyla birlikte genellikle birkaç hafta içinde kendiliğinden düzelir. Bu süre her bebekte farklılık gösterebilir ancak genellikle bebeğin ikinci ayına kadar tamamen kaybolmuş olur.
Bebeğimin memesindeki sertlik için ne yapmalıyım?
Bebeğinizin memesindeki sertliği fark ettiğinizde kesinlikle sıkmamalı, masaj yapmamalı veya herhangi bir krem sürmemelisiniz. Meme dokusunu kurcalamak enfeksiyona neden olabilir; bu nedenle bölgeye dokunmadan süreci takip etmek en sağlıklı yöntemdir.
Bebeklerde meme sertliği tehlikeli bir durum mudur?
Bebeklerde görülen tek taraflı veya çift taraflı meme sertliği, yaygın ve genellikle zararsız bir gelişmedir. Ancak sertlik bölgesinde aşırı kızarıklık, sıcaklık artışı, bebeğin dokunulduğunda çok ağlaması veya ateş gibi belirtiler varsa enfeksiyon şüphesiyle mutlaka bir doktora danışılmalıdır.
Bebeklerde meme ucu akıntısı normal midir?
Bebeklerde meme sertliğine ek olarak bazen meme ucundan süt benzeri hafif bir akıntı gelebilir, bu da hormonal dalgalanmalara bağlı normal bir durumdur. Yine de akıntının rengi değişirse, kanlı bir görüntü oluşursa veya şişlik gittikçe büyürse vakit kaybetmeden uzman görüşü alınmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 183 göst.
15 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Yusuf Mirzam (189 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 313 göst.
0 oy
4 cevap 392 göst.
25 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Esmaa (979 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 302 göst.
5 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mybaby01. (1,018 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,948 soru

24,598,681 cevap

363,436 kullanıcı

...