Aşırı kıskanç eşimle evliliğimi nasıl kurtarabilirim?

0 oy
747 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (6 puan) tarafından

Merhabalar ben 27 yaşında 2 çocuğum var 3 ve 6 yaşlarındalar eşim çok aşırı kıskanç birisi bazı kısıtlamalar yapıyor düğünlerde oynatmıyor makyaj yaptırmıyor yapınca kimin için süslendin diyor çok aşırı sinirli birisi ama eşimle 10 yıldır evliyiz çok seviyorum onu ondan ayrılmak istemiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum geçen nişana gittim elbise giyip düğüne gelip adam varmı diye bakmış adamları görünce beni sürekli arayıp hadi eve diyerek bağırdı yarım saat bile duramadım düğünde arabanın içinden kendi anneme bağırdı neden adamlar var diye düğün sahibine mesaj atmış neden adamlar var diye be yapmam gerek bilmiyorum kadın sığınma evine gitmeyi bile düşünüyorum çocuklarımı benden almasını istemiyorum düzelirmi bilmiyorum annem gel diyor ne yapacağım bilmiyorum çokta seviyorum eşimi evimi

23 Cevaplar

+2 oy
(2,153 puan) tarafından

Annen arkandaysa git bence böyle bir adamla ömür geçmez markete de gitmemen gerekir o zaman adamlar var diye bu artık kıskançlık değil takıntı olmuş başından beri böyleyse bu saatten sonra da asla düzelmez olan senin hayatına olur çocuklarına da bu şekilde baskı yapmaya kalkar o zaman da altından kalkamazsın bu işin 

-Reklam-
+2 oy
(10,508 puan) tarafından

Dikkat et takip et böyleleri genelde karıya kıza çok bakıyor bir laf var ya kişi kendinden bilir işi 

(343 puan) tarafından

Bin artı hakkım olsa binini de sana verirdim öyle haklı ki yorumun +++++

(10,508 puan) tarafından

Hiç Şaşmaz 

+1 oy
(6,028 puan) tarafından

Neyi sevdiğini tam anlayamadım? Kısıtlanmayı mı? insanların önünde küçük düşürülmeyi mi? çocuk muamelesi görmeyi mi? 

(6 puan) tarafından

Kadın sığınma evine gitmek istiyorum evden gittikten sonra pişman olmaktan korkuyorum çok çaresizim 

+1 oy
(745 puan) tarafından

Seninki sevgi değil stockholm sendromu

0 oy
(723 puan) tarafından

Yani ben bu erkek beynini anlamıyorum. Anlatmayacağım yani kadını eve kapatınca koruduğunu falan mı düşünüyor kar 

0 oy
(2,352 puan) tarafından

acil terapi almalı evet eş dediğin kıskanır hayvan değiliz sonuçta ama ileri kıskançlık hastalık eşim bana ben eşime hiç karışmayız çünkü kıskanılacak hiçbir ortam bırakmayız birbirimize elhamdülillah 

0 oy
(652 puan) tarafından

Neden bu kadar kiskanc ki sana guvenmiyor mu? Ya da kendi zihniyeti bozuk olabilir mi

0 oy
(2,478 puan) tarafından

kocana deki bu neyin asagilik psikolojisi neyin ezikligi.kendini niye bukadar asagilik gorupde kiskanclik yapiosun. gt tedavi ol ezikligini as ben senin kopgin degilimki eve zincirle baglayasin dort duvar arasinda yasatasin. git kendi magaranda kendin yasa

0 oy
tarafından

Malesef düzelmiyor benim eşimde çok kıskanç hemde aşırı erkek bana çarpsa onu bile kavga çıkarıyordu markete bı ekmek almaya yada komşuya gidemezdim  sonuç dün dilekçe verdim bosanmak için 

(6 puan) tarafından

Aynen benimde öyle nasıl cesaret ettin ben çocuklarımdan ayrı kalkmaktan korkuyorum kırar döker diye korkuyorum

tarafından

Benim tek bu değil kavga küfür herşey vardı bide 2 ci evlilillgim en son kavgada sen kimsin diye kovdu bende ciktim evden 15 gün oluyor geleli ve din açtım 

0 oy
(1,130 puan) tarafından

Böyle ömür mü geçer annen sana kapı açıyorsa bencede git. Yobaz senin eşin bu kıskançlık değil hastalık

0 oy
(417 puan) tarafından

Ehline denk gelmeyen herşey ziyan olur sende yakında ziyan olursun  bnm Bi teyzem var kocası da aynı senin kocan gibi kıskançlık değilde ruh hastası diyelim teyzem onun korkusundan asla renkli elbise giymez elbisesi ya siyah olacak yada kahve rengi  zaten teyzeme kıskançlık adı altında döve döve gözlerini kör eti şuan Bi gözü hiç görmüyor 1 kulağı duymuyor daha sayamadığım Bi sürü  hastalığı var  

kocanın yaptığı kıskançlık değil  kıskançlık bu değil  seven insan böyle yapmaz  

Senin kocan seni sadece manipüle ediyo seni kıskanıyorum diye buda hoşuna gittiği için ayrılmak istemiyorsun  bence ailen de arkandaysa otur düşün 

(6 puan) tarafından

Gittikten sonra pişman olmaktan korkuyorum çocuklarımı almasından korkuyorum

0 oy
(3,076 puan) tarafından

Takıntılı kıskançlık normal değil. Bu kadarı da olmaz. Ama bir çıkış yolu arayıp bulabilirsiniz. Senın başkasını mı görmeni istemıyor, başkasının sana yan gözle bakma ihtimalinden mi koruyor sence bilirsin kanaatimce.

0 oy
(2,908 puan) tarafından

kocanı seviyormuşsun. e ayrılmak da istemiyormuşsun.. o zaman al karşına konuş. ben mutsuzum de. gidin bir aile terapisi alın. bir orta yolu bulun. sen de ödün ver o da versin. kendinizce bir orta yolda buluşun

0 oy
(10,120 puan) tarafından

Bir erkek karşı tarafta ilk neye dikkat ediyorsa karısını da genellikle onu kısıtlar benim eşim de öyle dışarıda aşırı makyaja izin vermez yeni yeni sade makyajı kabulleniyor düğünlerde oynamayı ben kendim de sevmem

0 oy
(57 puan) tarafından

Benim de öyle hiç şikayet de etmedim gülüp geçiyorum 

0 oy
tarafından

Benim eşim öyle aman aman kıskanç biri değildir ama dün akşam kınamız vardı çok şık ama ölçülü bir abiye giydim kızdı söylendi 18 lik kızmısın sen falan dedi ama anladım kıskançlık yaptı kızımada abiye giydirdimek istemiyor pantolon üst giysin diyo dün akşam anladımki eşim her türlü abiye ye karşı mini etek giyin ama tesettürlü abiye giymeyin dedi😅

Seninki ama hastalık derecede kıskanç galiba

0 oy
(6,906 puan) tarafından

Ya guven sarsıcı bir durum yaşamış yada karakteri böyle  ama gercekten çok zor benim eşim askerde iken günde 100 kez arardi odada kim var işyerinde kim var müdürün odasina yalniz mi gidiyorsun başbaşa mi konusuyorsunuz kismenin numarasını almami numara vermemi istemezdi vs vs inan öyle yıpratıcı utanç verici bir durum ki çok sıkıntı cektiydim evlendikten 1 sene sonra biraz düzeldi şuanda saldım çayıra mevlam Kayıra

0 oy
(2,260 puan) tarafından

Bana eşin herkesi kendi gibi görüyor gibime geldi kusura bakma ama sanki esin her gelen gidene bakıyor da onlarda eşine yani sana bakıyorlar düşüncesine kapılmış gibi anladım 

"Dağların yer degistirecegine İnan ama insanların değişeceğine inanma "

Hadis-i şerif 

0 oy
(3,323 puan) tarafından

Eşiniz hasta paranoyak ömür geçilmez bu adamla Allah sabır versin

0 oy
(3,364 puan) tarafından

Valla sevgi bu şekilde bitiyor emin ol asla duzelmiyorlar benimki markete hastaneye gidiyorum sanki başka iş yapıyorum gibi davranıp beni delirtoyor kendine yazık etme ben ettim sen etme asla huyları değişmiyor ve bir süre sonra artık ağır geliyo bu durum 🤷

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aşırı kıskanç eşimle evliliğimi nasıl kurtarabilirim?
Aşırı kıskançlık içeren evliliklerde öncelikle eşinizle sakin bir ortamda, suçlayıcı olmayan 'ben' dilini kullanarak duygularınızı konuşmayı deneyin. Profesyonel bir aile danışmanından destek almak, bu davranışların altında yatan güvensizlik kökenlerini anlamak ve sağlıklı iletişim yolları geliştirmek için en etkili adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşimin kısıtlayıcı davranışları ve aşırı kıskançlığı normal mi?
Kıyafet, sosyal etkileşim veya iletişim gibi konularda bireysel özgürlükleri kısıtlayan, sosyal hayatı engelleyen davranışlar normal kabul edilmez ve sağlıksız bir ilişki dinamiğine işaret eder. Bu tür kısıtlamalar, psikolojik baskı ve duygusal şiddet kategorisine girdiği için sınırlarınızı net bir şekilde belirlemeniz hayati önem taşır.
Aşırı kıskanç eşin değişmesi için neler yapılabilir?
Kıskançlığın değişmesi için eşinizin bu durumu bir problem olarak kabul etmesi ve değişim isteği duyması şarttır. Profesyonel terapi süreci, kişinin kendi özgüven eksikliği veya geçmiş travmalarıyla yüzleşmesini sağlayabilir, ancak siz zorla değişim yaratamazsınız; kendi sınırlarınızı korumak en önemli önceliğiniz olmalıdır.
Evlilikte aşırı kıskançlık ne zaman şiddete dönüşür?
Kıskançlık; sürekli takip, kısıtlama, tehdit, hakaret, fiziksel müdahale veya sosyal izolasyon gibi davranışlara dönüştüğünde artık duygusal ya da fiziksel şiddet kapsamına girer. Bu aşamada kendinizin ve 3 ve 6 yaşlarındaki çocuklarınızın güvenliğini sağlamak için şiddet önleme merkezlerinden (ŞÖNİM) destek almanız gerekmektedir.
Eşimin aşırı kıskançlığı karşısında çocuklarımı nasıl korurum?
Çocuklar, ebeveynler arasındaki çatışmalı ve kısıtlayıcı ortamdan psikolojik olarak olumsuz etkilenirler. Güvenli bir ortamda büyümeleri için öncelikle kendi ruhsal sağlığınızı korumalı, gerekirse uzmanlardan destek alarak evlilikteki bu toksik döngüye karşı net sınırlar çizerek çocuklarınızın huzurlu bir gelişim süreci geçirmesini sağlamalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 465 göst.
0 oy
6 cevap 582 göst.
16 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 433 göst.
19 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Bayanmerakli (1,539 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 232 göst.
20 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Ashshhshs (993 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,107 soru

24,664,990 cevap

366,922 kullanıcı

...