4 yaşındaki çocuğum günde kaç öğün beslenmeli?

0 oy
149 göst.
önce Diğer kategorisinde (130 puan) tarafından

Hiç yemiyor arkadaşlar ya günde kaç öğün yemek yiyor bebekleriniz benimki çok az yiyor ne yapabilirim acaba 4 yaşında 11 buçuk kilo değerleri falan şükür iyi hiç bir değeri düşük değil ne yapabilirim iştahı açılsın diye veya ne kadar yese yeterli olur 

8 Cevaplar

0 oy
önce (4,591 puan) tarafından

Bizimki genelde 3 ana öğün yiyor, arada da kesin meyve, kefir istiyor. Okulda da 2 ana, 2 ara öğün yapıyorlar. Haftasonu bazen  ana öğün 2 olabiliyor ama. 

önce (130 puan) tarafından

Ana öğünde neler veriyorsunuz ve miktarı ne kadar veriyorsunuz acaba bende öyle yapayım belki işe yarar

önce (4,591 puan) tarafından

Biz ne yersek onu yiyor. Hafta içi kahvaltı ve öğle yemeğini okulda yiyor. Bazen geç götürüyorum okula o günler ve haftasonu kesinlikle yumurta yediriyorum kahvaltıda. Öğlen de akşam yemeğinin aynısı oluyor genelde. Çocuğa ayrı yemek yapmam

-Reklam-
0 oy
önce (765 puan) tarafından

Ben 3 ana ögune dikkat ediyorum gerisini zaten aburcubur meyve ,kuruyemus vs halledıyoruz

Ana öğünde ne veriyorsunuz mesela ne kadar veriyorsunuz acaba bende denim farklı şeylerse

0 oy
önce (1,914 puan) tarafından

Ben kendisine sorarım ne istersen onu yaparım o şekilde daha güzel yiyorlar yemek yediği esnada hoşuna giden konularda sohbetle yedirince farkında olmadan yiyorlar baya benim kızımda Haziran'da 4 yaşına girecek kilosu fazla bizde vermeye çalışıyoruz bu aralar üstünde durmuyorum neyi ne kadar isterse o kadar yiyor 

Ben soruyorum ama keşke yediği bir sey olsa bazen diyorum paketli gıda vereyim yesin teklif bile ediyorum ona bile hayır diyor o derece iştahı yok 

0 oy
önce (7,438 puan) tarafından

Bu iştahız çocuklar insanı bitiriyor gerçekten  . Benim kızımda öyle yemek demede ne dersen de

Evet yeminle öyle yani çok çok zayıf üzülüyorum bide milletin ayyy ne kadar zayıf demesi daha da üzüyor beni geceleri oturup yemek tarifine bakıyorum gün içinde yapıyorum ama bir kaşık yese ikinci kaşığı asla yemez 

0 oy
önce (1,420 puan) tarafından

2 öğün ya yer ya yemez aralarda meyve kuruyemiş vs yer çok ıstahsız benım oğlum

Allah'ım bizlere sabır versin gerçekten çok zor çok 

önce (1,420 puan) tarafından

Amin  cnm 

0 oy
önce (17,030 puan) tarafından

Her çocuğun yeme aliskanliklari farklı oluyor iştahı farklı oluyor

Benim mesela dört yaşında kızım 2:30 yaşında oğlum var yeme durumları gerçekten çok fark ediyor şaşırıyorum

Kızım sabah kahvaltı ediyor öyle uykusuna yatmadan meyve yiyor 

O kadar yemek istemiyor genelde akşam yemeği yiyor sonra atıştırmalık uyumadan

0 oy
önce (2,843 puan) tarafından

Bizim 3 öğün oluyor sabah öğle akşam bazen öğle yemeğini geç yemek istiyorlar geç yiyorlar akşam yemeğini de geç yiyorlar haliyle 

Aralarda da meyve sebze ceviz yiyorlar yanı sıra günlük iki tane abur cubur hakları var mesela bi çikolata bi de ufak kaseyle cips gibi bazen mısır yapıyorum mısıra bayılırlar 2 buöuk yaş oğlum öğün atlamadan yer ama 4 yaşındaki oğlum maalesef bazen yemeyeceğim diye direniyor hiç umursamıyorum artık yemezse yemesin diyorum 17 kg biraz zayıf diyorlar ama bana göre ideal bi kiloda şu an 

önce (2,843 puan) tarafından

Bi de insanları memnun edemezsin canım bak benim oğlum çok fazla hastalık gelirdi domuz gribimden bronşite kadar hee tür hastalığı yaşadı çocuğun bi ara çok zayıftı 2 yaşında 10 kg ydi gören herkes çok zayıf diyordu birazda kilosunu belli etmeyen bi çocuk sen yemek yapmıyor musun senin yaptıklarını mı beğenmiyor falan derlerdi oturup ağlardım şu an 4 yalında 17 kg ebeler iyi bir iki kilo fazla olsa daha güzel ama ortalamanın içinde dedi ona rağmen çevremdeki herkes zayıf diyor kaynanam geçen parka götürdü geldi boyu iyide çok zayıf ya yaşıtları arasında diyor mesela ideal kg de olsa bile inan yorum yapıyorlar önemli olan bağışıklığı değerleri onlar iyise sorun yok

Benim oğlum aşırı derecede seçici bi çocuk bak sadece kıyma mercimek çorbası pilav tavuk ceviz ve meyve sebze yiyor kahvaltılık olarak sucuk kaşar peyniri tost yumurta dışında bişey yemez bende sevdiği şeyleri farklı yöntemlerde yapıyorum mesela tavuk ızgara şeklinde çok seviyordu bu aralar onu da yemiyor bende tavuğu çıtır tavuk şeklinde yaptım şimdi yiyor 

Yemediği şeyleri farklı tarifle sunmayı bi denesen belki yer 

0 oy
önce (9,211 puan) tarafından

Bizimki 4 buçuk yaşında 16 kilo bana göre zayıf çünkü uzun biraz sabah öğle uyku sonrası yemek akşam üstü meyve veya atıştırmalık akşam yemeği yatamdan önce de birşey yemez

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

4 yaşındaki bir çocuk günde kaç öğün beslenmelidir?
4 yaşındaki çocuklar genellikle günde 3 ana öğün ve 2 ara öğün olacak şekilde toplam 5 öğün beslenmelidir. Bu yaş grubunda mide kapasitesi küçük olduğu için az ve sık beslenme, çocuğun gün boyu gerekli enerjiyi almasını desteklemek açısından en sağlıklı yöntemdir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
4 yaşında iştahsız ve zayıf bir çocuğun iştahı nasıl açılır?
İştahı açmak için öğün saatlerini sabit tutmak ve sofrada baskı kurmaktan kaçınmak en etkili yoldur. Çocuğunuzun tabaklarını porsiyon kontrolü yaparak küçültün, yemek saatlerinde televizyon veya tablet gibi dikkat dağıtıcı unsurları kaldırın ve çocuğun kendi kendine beslenmesine fırsat tanıyarak yemekle pozitif bir bağ kurmasını sağlayın.
4 yaşında 11 buçuk kilo olan bir çocuğun beslenmesi yeterli mi?
Çocuğun kan değerleri normalse, gelişim eğrileri bir bütün olarak değerlendirilmelidir. 4 yaş için 11,5 kilogram düşük kabul edilse de, çocuğun genel aktivite düzeyi, boy gelişimi ve enerji seviyesi beslenme yeterliliği hakkında en iyi göstergedir. Yine de bir çocuk doktoru ile gelişim persentil tablosunu incelemek en doğru yaklaşım olacaktır.
4 yaşındaki çocuklarda iştahsızlık neden olur?
4 yaşındaki çocuklarda iştahsızlığın en temel nedenleri arasında büyüme hızının yavaşlaması, yemek seçme dönemine girmeleri veya öğün aralarında çok fazla atıştırmalık tüketmeleri yer alır. Ayrıca, yemek vaktinin disiplinli bir rutin yerine stresli bir süreç haline gelmesi de çocuğun iştahını olumsuz etkileyen önemli faktörlerden biridir.
Çocuğumun yeterli beslendiğini nasıl anlarım?
Çocuğunuzun yeterli beslendiğini anlamanın en somut yolu düzenli kilo alımı, günlük enerji seviyesi ve sağlıklı tuvalet alışkanlıklarıdır. Eğer çocuğunuz oyun oynarken enerjisini koruyor, saç ve cilt yapısı sağlıklı görünüyor ve gelişim takibinde ciddi bir duraksama yaşamıyorsa, öğünlerde aldığı miktar o anki biyolojik ihtiyacını karşılıyor demektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 366 göst.
13 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Mucizemm233 (1,981 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 322 göst.
12 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 174 göst.
14 Nisan 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Birkucukbebis (862 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 175 göst.
27 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Toprak_Hilal (2,359 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,815 soru

24,596,800 cevap

363,344 kullanıcı

...