Klomen kullanıp hamile kalanlar, süreç nasıl işliyor?

0 oy
165 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (4,900 puan) tarafından

Kızlar doktor verdi bugün adetimin 5. Günü başlamam gerektiğini ve tekrar gelmem gerektiğini söyledi googlede okuduğumda göre çok kişi bundan sonra hamile kalmış aranızda var mı acaba

1 cevap

0 oy
(1,442 puan) tarafından

Ben ıkı çocugumdada Onunla kaldım

(1,442 puan) tarafından

Ablamda kullandı ıkızlerı oldu bu hap çogul gebelık olma ıhtımalı oluyo ama ben ıkısınıde tek tek hamıle kaldım

(4,900 puan) tarafından

Peki tek kutu heterli oldumu canım hamile kalmana

(1,442 puan) tarafından

Evet yetiyor

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Klomen ilacı adet kaçıncı günü kullanılmaya başlanmalı?
Klomen tedavisi genellikle adetin 2. ile 5. günleri arasında doktor kontrolünde başlanan bir süreçtir. İlaç genellikle 5 gün boyunca günde 1 veya 2 tablet şeklinde kullanılır ve tedavinin başlangıç zamanı yumurta gelişimini doğrudan etkilediği için doktorunuzun belirttiği günleri takip etmek kritiktir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Klomen kullanımından sonra hamilelik belirtileri ne zaman başlar?
Klomen sonrası hamilelik belirtileri, yumurtlamanın gerçekleşip döllenmenin meydana gelmesinden sonra, yani ilacı kullandıktan yaklaşık 2-3 hafta sonra ortaya çıkabilir. Adet gecikmesi en belirgin ilk bulgudur; bu süreçte erken gebelik testi yapmak yerine beklenen adet tarihinin geçmesini beklemek daha doğru sonuç verir.
Klomen ile hamile kalma şansı yüzde kaçtır?
Klomen kullanan kadınlarda tek bir döngüde hamilelik oluşma şansı yaklaşık yüzde 15 ile 20 arasındadır. Bu oran genel olarak yumurtlama problemi olan kadınlar için geçerli olup, düzenli kullanımda 3 ile 6 ay içerisinde hamilelik başarısı önemli ölçüde artış göstermektedir.
Klomen kullandıktan sonra doktor kontrolüne ne zaman gidilmeli?
Klomen kullanımını bitirdikten sonra doktor kontrolüne genellikle ilacın son dozundan yaklaşık 3-5 gün sonra, yani adetin 10 ile 12. günleri arasında gidilmelidir. Bu muayenede ultrason ile yumurtaların boyutu ölçülerek çatlama döneminin belirlenmesi sağlanır ve bu sayede gebelik ihtimali artırılır.
Klomen kullanımı sonrası ikiz gebelik riski artar mı?
Klomen kullanımı, yumurtalıkları uyararak birden fazla yumurta gelişmesini tetikleyebileceği için ikiz gebelik riskini normal yollara göre hafif oranda artırır. Bu oran oldukça düşüktür ancak çoğul gebelik ihtimali hakkında doktorunuzun ultrason takibi ile yumurta gelişimini izlemesi bu durumu yönetmek adına önemlidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 216 göst.
21 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Kadinca_4800042 (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 170 göst.
5 gün önce Para & Ekonomi kategorisinde Umay1104 (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 88 göst.
+1 oy
2 cevap 129 göst.

Kategoriler