35 haftalık gebeyim, gelen su gibi yoğun akıntı nişan mı?

0 oy
155 göst.
önce Diğer kategorisinde (89 puan) tarafından

Kızlar normal de akıntım  olur ama ilk defa bu kadar yoğun ve suyla geldi enfeksiyon olsa anlardım kaşıntım ve yanmam olurdu ama hiç belirti vermeden böyle bişey geldi adet sancısı gibi sancım oldum belime ağrı girdi ama geçti sizce bu nişan mı hastaneye gitmeli miyim bebek hareketli ama çok fazla aşağıya baskı yapıyo doktor başı aşağıda demişti 35+3 günlük gebeyim

image

3 Cevaplar

0 oy
önce (2,855 puan) tarafından

Evet git dka en azından pet koyup bebeğin suyumu diye bakarlar için rahat eder 

önce (89 puan) tarafından

Bir kere geldi sadece bidaha gelmedi nişanda tek seferlik geliyormuş galiba zaten ama gidicem gene de bi 

önce (2,855 puan) tarafından

Nişan biraz sümüksü ve pembe kanlı gibi olur ama benimde 37ci haftada şu gelmişti böyle hastanede sana pet veriyor içinde bir çubuk var biraz uzanıp bekliyorsun o pet renk değiştiriyor eğer bebeğin suyu değilse sıkıntı yok ama sızıntı şeklinde suyun azabilir o yüzden git yani 

-Reklam-
0 oy
önce (291 puan) tarafından

Hayır bu beyaz adet daha hafif kanlı olur nişan

önce (89 puan) tarafından

Bende öyle biliyodum da bu şekil olan da varmış ilk gebeliğimde de böyle olmuştu 36 haftalık tı 3 gün sonrasında doğum olmuştu 

0 oy
önce (892 puan) tarafından

Canım acile gidin 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

35 haftalık gebelikte gelen yoğun su gibi akıntı nişan olabilir mi?
35 haftalık gebelikte aniden gelen yoğun ve su gibi akıntı, rahim ağzındaki mukus tıkacının (nişan) açılması olabileceği gibi erken membran rüptürü yani su kesesinin açılması da olabilir. Nişan genellikle jel kıvamında ve hafif kanlı olurken, su gibi berrak akış su kesesi sızıntısını işaret edebilir. Her iki durumda da enfeksiyon belirtisi olmasa dahi mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebeliğin son aylarında bebekte aşağı baskı ve su gibi akıntı ne anlama gelir?
Gebeliğin son haftalarında bebeğin başının aşağıya inmesiyle oluşan baskı hissi normaldir ancak buna su gibi yoğun akıntı eşlik ediyorsa amniyotik sıvı kaçağı riski göz ardı edilmemelidir. Özellikle 35. haftadan sonra gelen bu tarz sıvılar, erken doğum riskini değerlendirmek adına vakit kaybetmeden uzman muayenesini gerektiren önemli bir bulgudur.
Nişan gelmesi ile su kesesi açılması arasındaki farklar nelerdir?
Nişan gelmesi, rahim ağzını kapatan mukus tıpasının atılmasıdır ve genellikle sümüksü, bazen hafif pembe veya kanlı bir yapıda olur. Su kesesinin açılması ise berrak, kokusuz veya hafif tatlımsı bir sıvının istemsizce ve durdurulamadan akmasıyla karakterizedir. İkisinde de bebek hareketliliğini takip etmek ve sızıntı miktarını gözlemleyerek acil durum değerlendirmesi yapmak kritiktir.
Hangi durumlarda gebelikte hemen hastaneye gidilmelidir?
Gebelikte vajinal yoldan su gibi yoğun bir akıntı gelmesi, düzenli kasılmalar, bel ağrısı veya bebek hareketlerinde belirgin bir azalma olması durumunda hemen hastaneye başvurulmalıdır. Özellikle 37. hafta öncesindeki su gelişi enfeksiyon riski ve erken doğum ihtimali nedeniyle acil bir durum olarak kabul edilir ve profesyonel tıbbi değerlendirme gerektirir.
35 haftalık hamileyim, su gibi akıntım var ne yapmalıyım?
35 haftalık hamilelikte su gibi akıntı şüphesinde ilk yapmanız gereken ped kullanarak sıvının rengini ve yoğunluğunu takip etmektir. Eğer sıvı durdurulamıyor, sürekli geliyor veya akıntıya eşlik eden kasık sancısı hissediyorsanız, vakit kaybetmeden doğum takibinizi yapan doktorunuzla iletişime geçmeli veya en yakın doğumhaneye başvurarak amniyotik sıvı testi yaptırmalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 427 göst.
0 oy
7 cevap 168 göst.
10 Nisan 2026 Diğer kategorisinde eslemree (1,758 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 256 göst.
6 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Cocuksevgisi (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 307 göst.

Kategoriler