Dini gruplara nasıl katılabilirim veya grup bulabilirim?

0 oy
269 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde (37 puan) tarafından

Arkadaşlar dini gruplariniz var mı 

3 Cevaplar

0 oy
(200 puan) tarafından

Yaşadığın ilçede tevhid evi vs. Var ise oranın dini sohbet grubuna falan katılabilirsin. 

-Reklam-
0 oy
(10,110 puan) tarafından

@Nur_Ay 

Bu çiçeğimin wp kanalı var galiba🌸

(9,142 puan) tarafından

,,💞💞

(1,255 puan) tarafından

Evet aktif değilim kanalda 80 takipçimiz var onun haricinde 5 tane dini grubum var zikir hatim süre şeklinde. Fakat arkadaşımız ticari tarzda grub sormuş tesettür giyim sufle ferace satıyormuş. Biz gruplarımızda böyle paylaşım yapmıyoruz maalesef. 

0 oy
(848 puan) tarafından

Hangi dını grup mesela sohbet grubumu dua grubumu hatim grublarımı yasın grubumu 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Güvenilir dini gruplara nasıl katılabilirim?
Güvenilir dini gruplara katılmak için ilk olarak bulunduğunuz bölgedeki cami, dernek veya resmi vakıfların duyuru panolarını inceleyebilirsiniz. Çevrenizdeki insanların referanslarını almak, grubun güvenilirliği konusunda en sağlıklı yöntemdir. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı'nın onaylı sosyal sorumluluk projeleri veya resmi kursları, denetimli ve güvenli bir ortamda dini eğitim almak için en güvenli başlangıç noktasıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çevremde dini sohbet gruplarını nereden bulabilirim?
Çevrenizdeki dini sohbet gruplarını bulmak için ilçe müftülüklerine giderek resmi olarak düzenlenen halk eğitimleri veya tefsir dersleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Birçok cami bünyesinde veya mahalle merkezlerinde düzenlenen vakıf çalışmaları, bu tarz gruplara ulaşmak için en doğrudan yoldur. İnternet üzerindeki yerel forumlar veya sosyal medya toplulukları yerine, doğrudan kurumlarla iletişime geçmek daha güvenli sonuçlar verir.
Dini grup veya cemaat seçerken nelere dikkat etmeliyim?
Dini bir gruba dahil olurken grubun şeffaflığına, resmi bir statüsünün olup olmadığına ve paylaşılan içeriklerin temel İslami kaynaklarla uyumuna dikkat etmelisiniz. En önemli kriter, grubun kişisel özgürlükleri kısıtlamaması ve dış dünyayla bağlantınızı koparmaya yönelik bir tutum sergilememesidir. Resmi makamlarca denetlenen, kamuya açık ve şeffaf bir çalışma yürüten topluluklar her zaman daha güvenli seçeneklerdir.
Online dini eğitim ve sohbet gruplarına nasıl katılırım?
Online dini eğitim ve sohbet gruplarına katılmak için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi web sitesindeki 'Diyanet TV' veya 'Diyanet Akademi' gibi platformları takip edebilirsiniz. Birçok güvenilir vakıf ve dernek, düzenli olarak Zoom veya YouTube üzerinden halka açık tefsir ve siyer dersleri yayınlamaktadır. Kaynağı belli olmayan veya bireysel sosyal medya hesapları yerine, resmi kurumların onaylı dijital platformlarını kullanmak çok daha sağlıklıdır.
Dini bir gruba katılmak için hangi adımları izlemeliyim?
Bir gruba katılmadan önce ilk olarak grubun amaçlarını ve faaliyetlerini detaylıca araştırmalı, mümkünse ilk birkaç derse gözlemci olarak katılmalısınız. Grubun aidat, üyelik veya gizlilik gibi talepleri olup olmadığını sorgulayın. Resmi ve şeffaf bir yapıya sahip olmayan, kapalı devre çalışan veya kişisel bilgileriniz üzerinde yoğunlaşan gruplardan uzak durarak, kurum destekli veya toplumsal faydayı önceleyen gruplara yönelmek en doğru yaklaşımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 311 göst.
13 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Fdmeysltas06 (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 134 göst.
0 oy
0 cevap 65 göst.
7 Nisan 2026 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birkucukbebis (894 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 129 göst.
24 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Derineylem11 (1,684 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,511,832 soru

24,661,338 cevap

366,750 kullanıcı

...