2 ay önce açılmış mama bebeğime gaz yapar mı?

0 oy
340 göst.
Diğer kategorisinde (212 puan) tarafından

Bugun dugune gidicem orda nasıl emziricem mescit varda ne bilim zor olur diye duşunuyorum iki ay once açılmış mamayı bebeğime versem gaz olur mu yada zararı olur mu bebeğiime mama paketini  temiz bi kavanoza koydum kuruydu da herhangi bi kokuda gelmiyodu daha onceden bi kac kere verdim hic sorun yaşamadım iki gun once verdim baya gazı vrdı o gun sizce mama iki ay once vardı evde ondan mı oldu noldu bilgisi olan varmı 

7 Cevaplar

0 oy
tarafından

açılan mama 2 hafta yada 4 hafta sonra kullanılmaması gerekıyor 

(212 puan) tarafından

Oylemi hic bilmiyodum gorumcem bitsry olmaz dedi ondan vrdim ondan oldu demekki çok huzursuzdu ya bebeğim

tarafından

zaten mama kutusunun yanlarında yazıyor kullanım talımatında sen baskasının soyledıgıne bakma onlara göre zaten 1 yıl gecsede bırsey olmaz derler 

-Reklam-
0 oy
(2,408 puan) tarafından

4 hafta. mama bitmiyorsa dort haftadan sonra atilir. 

0 oy
(20,105 puan) tarafından

Bir ay kullanım süresi riske gerek var mı açtın bakteri üretimi başladı onda

0 oy
(13,618 puan) tarafından

O mama bozulmuştur 

0 oy
(397 puan) tarafından

Hic kullanmazsanız bile açılmış mama kullanım süresi 1 aydır 

0 oy
(9,585 puan) tarafından

2 aymış bozulmuştur o kama en fazla 4 hafta

0 oy
(9,151 puan) tarafından

Kullanılmaz kutuda yazar zaten 4 hafta içinde kalan mamayı atın diye bakteri ürüyor içinde

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Açılmış bebek maması kutusu ne kadar sürede tüketilmelidir?
Bebek maması kutusu açıldıktan sonra genellikle 3 ila 4 hafta içerisinde tüketilmelidir. Üreticilerin büyük çoğunluğu, tazeliğini ve besin değerini koruması adına ürünün ambalaj üzerinde belirtilen süre içerisinde kullanılmasını tavsiye eder; 2 ay açık kalmış bir mama besin değerini kaybetmiş ve hava ile temas ettiği için bozulmuş olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Açılmış mama bebeğe gaz yapar mı veya başka sorunlar yaratır mı?
Uzun süre açık kalan mamalar oksijenle temas ederek okside olabilir ve bu durum mamanın yapısını bozarak bebekte gaz, şişkinlik veya sindirim problemlerine yol açabilir. Ayrıca uygun saklama koşulları sağlanmadığında mama üzerinde gözle görülmeyen bakteri üremesi riski oluşabilir, bu yüzden taze mama kullanmak her zaman daha güvenlidir.
Bebek maması hava almayacak şekilde nasıl doğru saklanır?
Bebek maması, orijinal kutusunda ve kendi kapalı ambalajında, serin, kuru ve doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde saklanmalıdır. Mamayı başka bir kavanoza aktarmak, temizlik standartları tam sağlanamadığında kontaminasyon riskini artırabilir; bu nedenle mamanın kendi ambalajının ağzını sıkıca kapatarak veya özel mama saklama klipsleri kullanarak muhafaza edilmesi önerilir.
Bayatlayan veya bozulmaya başlayan bebek maması nasıl anlaşılır?
Bozulmuş bebek maması; kendine has sütlü kokusunun değişmesi, keskin veya küf benzeri bir koku yayması, mamanın renginde değişim olması veya tozun nemlenip topaklanmasıyla kendini belli eder. Eğer mama paketinden veya saklama kabından normalden farklı, ekşimsi veya bayat bir koku geliyorsa kesinlikle bebeğe verilmemelidir.
2 ay önce açılmış mama bebeğe verilirse ne yapılmalıdır?
2 ay önce açılmış bir mama, raf ömrü ve güvenlik standartları açısından risk taşıdığı için bebeğe kesinlikle verilmemelidir. Eğer bebek bu mamayı tükettiyse ve ardından kusma, ishal, huzursuzluk veya şiddetli gaz sancısı gibi belirtiler gösteriyorsa, durumu takip etmeli ve gerekirse bir çocuk doktoruna danışarak bebeğin genel sağlık durumunu kontrol ettirmelisiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 579 göst.
3 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 476 göst.
0 oy
9 cevap 618 göst.
8 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Prensannesiii90 (590 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,511,757 soru

24,660,243 cevap