0 oy
743 göst.
önce Diğer kategorisinde (529 puan) tarafından

image

evet bu kadar bunlar 160 TL ve tek yemeklik 

19 Cevaplar

+10 oy
önce (679 puan) tarafından

Birileri 3 cocuk yapin diyor hala bi de tutustular nufus artisi durdu diye. Doyuramayacagimiz cocugu nasil doguralim dusunen yok.

Nufüsun fazla olmasi refah demek değildir öyle olsa en zengin ülke Hindistan olurdu. Kişi başına en zengin ülke Lüksemburg olmazdi. Önemli olan nüfus yogunlugu değil teknoloji+verimlilik böylece daha az insanla daha yüksek üretim sağlanir.Japonya da nufus azalista ama teknolojiyi kullaniyorlar her anlamda. 

Manevi anlamda göreneklerimiz,değerlerimiz kalabalik ailemiz diyorsan coktan yozlastik en kalabalik ailelerin icinde ne carpik iliskiler dönüyor cok iyi biliyor goruyoruz degil mi aile ici infazlar töreler... Yoneticilerin insanlarin dogurmasiyla ilgilenmej yerine öncelikle egitimi onarmakla ilgilenmesi lazim.

He en sonunda psikolojik sorunlar kismina değinmişsin sence simdi psikolojikmen iyi durumda miyiz ? Kalabaligiz ve açliga dogru surukleniyoruz daha kalabalik olunca neler olur ? 

Fanatizmi birakip biraz okusak iyi olur.

önce (5,675 puan) tarafından

Sevgili @trankobuskas yazdıklarına kesinlikle katılıyorum, çok güzel yazmışsın. Ek olarak, aslında @Esma& nın demek istediği şeyler yanlış değil fakat gerekli şartlar oturmadan, hiçbir garanti göstermeden, ne maddi nede manevi yeterlilik olmadan "doğurmak lazım" diye düşünmek çok yanlış. 

Teşekkür ederim @Yumurtabitmis Esma'yı çok iyi anladım ama o taktik yürüse doğu bölgesindekiler çok iyi sartlarda yasiyor olurdu. Her evde en az 7-8 çocuk var fakat  fazla toprak sahipleri ve kaçakçılar dışında rahat hayat yaşayan yok  boş vaatlerle çocuk getirilmez dünyaya. Bizim çok çocuğa değil nitelikli çocuğa ihtiyacimiz var ben ilk önce ebeveynlerin eğitilmesi gerektiğini düşünüyorum. 

-Reklam-
+2 oy
önce (959 puan) tarafından

İnanırım ekmek olmuş 20 tl manav ürünleri ateş pahası herşeye inanırım Allah herkesin hepimizin yardımcısı olsun 

+1 oy
önce (332 puan) tarafından

Önceden yemek yapmasak üşensek malzeme olmasa her şartta menemen yapıp yerdik doyurucu ve kolay diye simdi o bile lüks olmus

önce (529 puan) tarafından

Kesinlikle lüks dört kişilik aileyiz ve bunun menemen olduğunu düşün yetmez bile

önce (26,884 puan) tarafından

Yumurta ekmek de eksik. 1 menemen 200 TL ye patlıyor yani. Yazık

0 oy
önce (386 puan) tarafından

Gerçekten mi bende aylik 10 bin harcıyorum diye kendimi kastım canim

İşte demekki ya et almiyorkar ya bazı mecbur bazı şeylerden kısıyor insanlar işte tam alsa 20 bini de gecer

önce (2,575 puan) tarafından

Oda olabilir bazilarin ailesi yardım ediyor o da iyi oluyor misal kuzenim hiç yumurta süt peynir yoğurt tereyağ almaz daha doğrusu çoğu yiyeceğini kaynanası alır gönderir onlar rahat para biriktirebiliyorlar

önce (5,214 puan) tarafından

Kesinlikle katılıyorum sana bacım 

Aylık biz 20 rahat harcama yapıyoruz 

Ve sadece mutfak için 

2 küçük iki de büyük çocuk var 

Bazen yetmiyor bile

Haftada bir kez Pazara gidiyoruz düşün yani 

Asgari ücrette çalışanın işi o kadar zor ki

önce (386 puan) tarafından

Esim verdiği para 10 bin sadece kizim ve ben harcıyorum arada tavuk falan alıyorum aylik esimle harcamam fazla tutuyor tabi kucuk şehirde yaşıyorum ama pahalı yer biraz

önce (5,214 puan) tarafından

Hayat zor canım benim ❤️ 

Biz hiç et almayız kasaptan 

Hep kestirir buzluğa atarız 

Ondan kıyma yaparız 

Tavuğu da çiftçi arkadaşından alırız 

Ancak hesaplı geliyor 

0 oy
önce (186,803 puan) tarafından

Hacım babam tek kişi cogu zaman halamdan yer icer oma ragmen aylik 15 bin falan harciyo bu sene gecem yila gore dahada pahalanmis hersey 

Domatesin kilosu150 TL biberin kilosu 350 TL yeşil biber kilosu 100 TL inanki

Birtane kapya biber 50 TL ya

önce (186,803 puan) tarafından

cuuss valla cuss 1 ogunluk yemeklik erzak gii daha bunun pisirmesi gazi tuzu baharati emegi falan var

Evet canım malasef ağlayacam.artik

önce (778 puan) tarafından

Kapıya 200 dusmuyor fiyatı ama normal biber 70e dusmustu bu hafta

0 oy
önce (2,908 puan) tarafından

Herşey pahalı patates ya en ucuz şey burdan25 30 lira kilosu ne yiyelim acaba markete gidicem ıslak mendil almaya girince eksikler çoğalıyor tabi🤷

Evet soydukca siyah darbe cikiyo 

Valla herşey uçmuş hep fırsatçılık yapılıyor ekende kazanmıyor biz Urfa'da biber emiyorduk mesela kilosunu tarladan adam çuval başı yani çuvalı 200 alıyorsa merkeze götürüp 800 en satıyordu vijdan kalmamış satalimda nasıl olursa olsun 

Sen Urfa'da misin ben şuan bunları Urfa'dan aldim

Urfa'da biber çok gidiyor diye bu kadar pahalı bence 

Ben taşındım canım 19 ay du siverekteydik 7 yıl 

0 oy
önce (15,953 puan) tarafından

Evet geçen 1 tane kapya biber aldım sadece kedime omlet yapmak için. 1 kapya bibere 21 tl verdim 😬 söyleyeceklerim bu kadar

Gene iyi vermişsin:))

önce (15,953 puan) tarafından

Çok pahalı valla herşey biz dışardan birşey yemiyoruz fiyatlardan hiç haberim yok dün ablamlarla kahve içmeye gittik 1 kare tiramisu 300 tl idi anaaa dedim ablamda diyoki kardeşime bunun dünyadan haberi yok 🤣

Kız şaka mısın dört kişilik aile dışardan yemek söylese ikibin geçer şaka gibi rakamlar

0 oy
önce (19,683 puan) tarafından

Geçen hafta sadece domatese 400 verdim 😅

Ben asla almadım bayadir ama şuan yemek yapacam mecbur bu kadar aldım ne kadar zor ya

önce (19,683 puan) tarafından

Mecbur alınıyor canım çoluk çocuk yiyor biz De keza öyle sürekli kuru gıda tüketilemez ki 

0 oy
önce (1,939 puan) tarafından

Vallahi şaka gibi rakamlar üç basamak altına inmiyor artık 

Ya bu tek yemeklik düşünsene haftalık Pazar iki bin aylık 8 bin şaka gibi iki bin artık az İnan ki zaten her yemeğe domates biber gidiyor patlıcan gidiyor patates gidiyor yani bu insanlar ne yesin

önce (1,939 puan) tarafından

Vatandaş aç kalmış açıkta kalmış kimin umrunda ki bacım hele ki şükür bizim evlere bunlarda girebiliyor hamdolsun ya hiç alamayanlar Rabbim yardımcıları olsun inşallah herkesin 

0 oy
önce (9,202 puan) tarafından

Ben domatesi 130 tlye aldim, biberde 50 tlyye dusmustu. Orda cok pahaliymis.

Evet aksine burda biber çok çok pahalı ya 350 TL İnan ki

0 oy

Akşam haftalık alışverişe çıkacağız biz aylık değil de haftalık olarak alıyoruz İnan çıkmaya korkuyorum 

Bizde genelde haftalik

Haftalık daha kolay oluyor haftalık menü çıkartıyorum bütün eksikleri ona göre alıyorum market bana uzak kalıyor eksik olduğu zaman çıkamıyorum ama fiyatlar beni şok ediyor 3 sene önce haftalık alışverişim 3 bin tutuyordu şimdi 6 bini buluyor iyi ki kira da değilim yoksa hiç yetistiremem

0 oy
önce (618 puan) tarafından

Yemin ederim kıtlık cikicak en son bişi alınmıyor ki pahalı 

0 oy
önce (13,283 puan) tarafından

10 dakika önce pazardan geldim haftalık meyve sebze 1400 tuttu 

0 oy
önce (768 puan) tarafından

Seçen memnun seçilen memnun . Herkese müstahak . 

önce (5,675 puan) tarafından

Bu tür postlarda ilk aklımdan geçen şey bu 🤗 

önce (281 puan) tarafından

Arada kaynayanlar ne yapsın kızz 🙃

0 oy
önce (1,313 puan) tarafından

Oda neki dün şoka gittim üstümde de 90 vardı sadece kıvırcık marul lazımdı bende aman taş çatlasa 50 dir dedim hep eşim alışveriş yaptığı için haberim yok çocukla gidemediğim için herneyse baktım marul 95 anam ben şok vallahada yani şoka gireyim dedim gerçekten de şoka girdim asla 100 tl buna vermem dedim bugünde salata olmayı versin napam diyip geri döndüm 😏

0 oy
önce (35 puan) tarafından

Biz istanbulda yasiyoruz 50 bin maaş alıyor esim 30 bin ev kirasi yetmiyor yetiremiyoruz kalan 20 binle koyden getirebildigim yiyeceğimi kuru gidami getiriyorum ama yok olmuyor 1 tane cocugum var küçük 

0 oy
önce (1,094 puan) tarafından

Sera ürünleri az olduğu için pahalı olur yazın bollaşınca ucuzlar

önce (392 puan) tarafından

Dogru bir de bu var henuz mevsimi degil 

0 oy
önce (392 puan) tarafından

Bna normal geliyo o biberi dpmatesi yetistirenin bize kadar getirenin emegini anca karsilar 160 tl

önce (267 puan) tarafından

Canım yetiştiren kazanmıyor maalesef kayınbabam çiftçi ve hiç de karlı bir iş değil 

Bir kilo akşam haklısın iki domates 60 TL olamaz yetiştiren çok insan tanıyorum bedavaya veriyolar

0 oy
önce (267 puan) tarafından

Geçen pazardan kızıma iki armut iki elma az biraz da çilek aldım 240 lira şok oldum.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 31 göst.
+2 oy
6 cevap 359 göst.
0 oy
30 cevap 1,076 göst.
5 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde mehal (1,349 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 358 göst.
30 Mart 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Bebiss (21 puan) tarafından soruldu

Kategoriler