İki yaş sendromu ve ağlama krizleriyle nasıl baş ederim?

+1 oy
297 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (2,095 puan) tarafından

ahhh nasıl geçecek şu dokuz ay derken iki yaşına girdi bile güzel kızım bundan sonrası daha kolay olur inşallah bayağı hareketli geçmeye başladı bile iki yaş türlü türlü inatlar kıyafet seçmeler ağlama krizleri...... 

hatta dün kalpten götürüyordu az kalsın beni 🥲 dışarı çıkacaktık asansörü çağırdım kızımın ayakkabısını giydirdim döndüm eşimi çağıracaktım ki asansör yukarı çıkıyor ve kızımda içinde çok korktum kızımda bayağı ağladı bir saniye gözden ayırmaya gelmiyorlar elhamdülillah buda geçti kazasız belasız 

tabi gurbette olunca sevdiğimiz künefeciye gitmeseydik olmazdı 😂😂

8 Cevaplar

0 oy
önce (1,313 puan) tarafından

Canım benim maşallah uzun hayırlı sağlıklı bereketli ömrü olsun inşallah🥰

önce (2,095 puan) tarafından

amin canım teşekkür ederim 

-Reklam-
0 oy
önce (17,427 puan) tarafından

Maşaallah prensese 🌸💜 İyi ki doğmuş 🌸

teşekkür ederim 🌷 

0 oy
önce (3,127 puan) tarafından

Zaman o kadar hızlı ki ben hem üzülüyorum hem seviniyorum bütün duygu karmaşasını yaşıyorum kızım büyürken. Nice güzel yaşları olsun prensesin inşallah 

amin hepimizin çocukları sağlıkla sıhhatle büyüsün 💜

0 oy
önce (8,600 puan) tarafından

Oyy maşallah çok tatlı Allah nazardan korusun 🫶🏻🤗 nice uzun sağlıklı yılları olsun 

amin teşekkür ederim 🌺

0 oy
önce (2,909 puan) tarafından

Rabbim önce sağlıkla çok güzel bir ömür nasip etsin sana kızçem🩷

amin amin çok teşekkür ederim 🌷 

0 oy
önce (8,986 puan) tarafından

Büyüdükçe aktiflesiyorlar tanıma evresi herseye el atacaklar

keşke sadece el atma olsa 🥲

0 oy
önce (1,296 puan) tarafından

Rabbim güzel hayırlı uzun bir ömür nasip etsin inşallah yavrunuza . Kotulerden uzak iyilere yakın olsun inşallah 🌸 

+1

amin cümlemizin çovuklarını 💜

0 oy
önce (1,111 puan) tarafından

nice yasları olur ınsallah ❤️ bizde 8 aylıgız bakalım şu zaman hıc gecmesın ısterım uyudu sımdı bende yenidoğmuş resımlerıne bakıyordum 🥺 

+1

o fotoğraflara bakmak hiç bitmiyor her gece bakarım bende 🥲

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İki yaş sendromu belirtileri nelerdir ve çocuklarda nasıl başlar?
İki yaş sendromu, çocuğun bireyselleşme çabasıyla ortaya çıkan inatlaşma, ağlama krizleri ve kıyafet seçimi gibi özerklik arayışlarını kapsayan bir gelişim dönemidir. Bu süreçte çocuklar 'hayır' demeyi öğrenir, kendi kararlarını almak ister ve duygularını henüz tam olarak ifade edemedikleri için öfke nöbetlerine girebilirler. Genellikle 18 ile 36 ay arasında yoğunlaşan bu dönem, çocuğun duygusal ve sosyal gelişiminin doğal bir parçasıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İki yaşındaki çocuklarda ağlama krizleri ile nasıl başa çıkılır?
Ağlama krizleri anında en etkili yaklaşım, sakin kalmak ve çocuğun duygularını anladığınızı ona basit cümlelerle hissettirmektir. Çocuğunuzu güvenli bir alana alıp sakinleşmesini beklemek, ardından ona seçenek sunarak dikkatini başka yöne çekmek süreci kolaylaştırır. Krizi besleyecek tartışmalardan kaçınmalı ve çocuğun duygularını yatıştırması için ona zaman tanıyarak güvenli bir liman olduğunuzu hissettirmelisiniz.
İki yaşındaki çocuklarda güvenlik önlemleri nasıl artırılır?
İki yaşındaki hareketli çocuklar için evde ve dışarıda güvenlik önlemleri hayati önem taşır; asansör, kapı ve balkon gibi geçiş alanlarına kilit sistemleri takılmalıdır. Bir saniye bile gözden ayırmamanın zor olduğu bu yaş grubunda, özellikle dış mekanlarda el ele yürüme kuralı benimsenmeli ve çocuk asla tek başına asansör veya kapı önlerinde bırakılmamalıdır. Çocuk kilidi ve güvenlik bariyerleri, çocuğun riskli alanlara erişimini kısıtlayan en etkili araçlardır.
İki yaşındaki çocuğun inatlaşma dönemi ne kadar sürer?
Çocuklarda iki yaş inatlaşması genellikle 24. ay civarında başlar ve 3 yaşın ortalarına kadar kademeli olarak azalma eğilimi gösterir. Her çocuğun mizacı farklı olduğundan bu süreç bazen daha hafif, bazen daha yoğun geçebilir; önemli olan çocuğun bağımsızlık arzusunu desteklerken sınırlarınızı net bir şekilde korumaktır. Çocuğun dil gelişimi arttıkça, kendini ifade edebildiği için inatlaşma ve ağlama krizleri de zamanla yerini daha dengeli bir iletişime bırakır.
İki yaşındaki çocuk neden sürekli kendi kıyafetlerini seçmek ister?
İki yaşındaki çocuğun kendi kıyafetlerini seçmek istemesi, 'ben yapabilirim' duygusunun ve kimlik arayışının gelişimsel bir göstergesidir. Bu dönemde kendi kararlarını vermek, çocuğun özgüvenini artırır ve kontrol duygusu kazanmasına yardımcı olur. Çocuğunuzun bu isteğini desteklemek için ona iki farklı kıyafet seçeneği sunup ikisinden birini seçmesini sağlayarak hem bağımsızlık ihtiyacını karşılamış olursunuz hem de karar verme yetisini güçlendirirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 588 göst.
0 oy
2 cevap 246 göst.
25 Nisan 2022 Diğer kategorisinde prensbioglum (353 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 252 göst.
18 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Mucizelerim... (5,714 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 306 göst.
14 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Prensesp (11,980 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,409 soru

24,605,606 cevap

363,825 kullanıcı

...