Hamilelik yardımı başvurusu nasıl yapılır?

0 oy
157 göst.
önce Para & Ekonomi kategorisinde (18 puan) tarafından

Hanımlar hamile olduğum için yardım alabiliyormuşum bilgisi olan var mı doğru mu acaba 

5 Cevaplar

+1 oy
önce (618 puan) tarafından

Evet var canım ama inaki ugrasmaya değmiyor  3 ay kabul olma süresi sonra 2 ayda bir 400 TL veriyor zaten bu süreçte almadan doğum oluyor 🤣🤣😁

önce (18 puan) tarafından

Gerçekten mi 😂 belki zam gelmiştir 😂

önce (46 puan) tarafından

Maalesef doğru beş ay önce hala 400tl di.

-Reklam-
+1 oy
önce (386 puan) tarafından

İki ayda bir çok az bir miktar veriliyor canım sosyal hizmetlere başvuru yapman lazım 

Ne kadar ki acaba uğraşmiyim boşuna 

0 oy
önce (1,113 puan) tarafından

doğum olduktan sonra alınıyor dıye bılıyorum ama 

Evet onu biliyorum da diğerinden emin olamadım 

0 oy
önce (1,963 puan) tarafından

Bildiğim hamilelere sadece süt yardımı var o da bazı ilceler veriyor 

Bulunduğunuz ilçenin sosyal yardımlaşma vakfına giderek veya arayarak bilgi alabilirsiniz anca 

Yaa ben yarın ariyip bilgi alayım o zaman 

0 oy
önce (357 puan) tarafından

Vala ben Bi ay sadece Bi kart almak için uğraştım artık tam vazgeçicektim bana msj geldi kartınızı gelip alın diye eğer İstanbulda oturuyorsan yeni doğan yardımı bide geçim sofra desteği kartı veriyorlar şartlı gebelik yardımı da doğuma 2 3 hafta kala 400 veriyorlar ama İstanbul dışındaysan  bnm bildiğim sadece şartlı gebelik yardımı alırsın oda sosyale gitcen doğuma yakın çıkıyor 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamilelik yardımı başvurusu nereye ve nasıl yapılır?
Hamilelik yardımı başvuruları, bağlı bulunduğunuz yerdeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl veya İlçe Müdürlüklerine şahsen gidilerek yapılır. Başvuru sırasında kimliğinizle birlikte başvurmanız yeterlidir; sistem üzerinden gelir durumunuz ve sosyal incelemeniz değerlendirilerek yardımın onay süreci başlatılır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Devletin sağladığı hamilelik yardımı miktarı ne kadar?
Hamilelik yardımı kapsamında sağlanan destekler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programı veya şartlı doğum yardımı gibi farklı başlıklara göre değişiklik gösterir. Tek seferlik doğum yardımı tutarı ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL olarak ödenmektedir.
Hamilelik yardımı almak için hangi şartları taşımalıyım?
Hamilelik yardımı veya doğum yardımı alabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak veya Mavi Kart sahibi olmak temel şarttır. Ayrıca doğumun canlı gerçekleşmiş olması ve 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra gerçekleşen doğumlar için Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminde kayıtlı olması gerekmektedir.
Hamilelik yardımı ödemeleri ne zaman ve nasıl yatar?
Doğum yardımı ödemeleri, başvuru yapıldıktan ve sistem tarafından onaylandıktan sonra takip eden ayın içerisinde hak sahibinin adına PTT hesaplarına yatırılır. Ödemenizin durumunu e-Devlet kapısı üzerinden 'Doğum Yardımı Başvuru Sonucu Sorgulama' ekranını kullanarak kolaylıkla takip edebilirsiniz.
Hamilelik yardımı ile şartlı doğum yardımı aynı şey mi?
Hayır, hamilelik yardımı ile şartlı doğum yardımı farklı programlardır. Şartlı doğum yardımı, sağlık kontrollerini düzenli yaptıran ve doğumunu hastane ortamında gerçekleştiren dar gelirli ailelere yönelik düzenli bir destektir; doğum yardımı ise canlı doğum gerçekleştiğinde ödenen tek seferlik bir destektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 225 göst.
+1 oy
3 cevap 803 göst.
0 oy
1 cevap 359 göst.
0 oy
4 cevap 144 göst.

Kategoriler

1,507,558 soru

24,607,753 cevap