Ailemden gelen maddi taleplere hayır demeli miyim?

0 oy
273 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (20 puan) tarafından

1.olay şu şekilde 

Babam 2 defa trafik cezası yemiş annemden duydum iş yok iş olsa yine neysede dedi bende bunu 2 3 gün sonra aklıma geldi eşime anlattım bana hiç bisery demeden direk babamı aradi tutanağı yolla ben ödeyim karttan dedi eşim sagolsun oda göndermem dedi ısrar ettik ama yollamadi ertesi gün eşime dedim bende 2 bin var babama yollayım üstüne koysun ödesin dedim oda bana sormana gerek yok varsa yolla dedi neyse diğer kardesimde yolladı biz cezayı yatırdık bayram gekiyo eli darda iş yok dedik 

2 olay da şu şekilde 

Ablam ev aldı taşınma sırasında eniştenin oğlu ablamın oğluyla kavga ediyo (ablamın 2.evliligi )

Ve onun telefonu fırlatıp kiriyo sen az yardım ediyosun diye bide üstüne saldırıp dovuyo 

Sonuçta şu ki akşam babam arayıp bize diyorki ablamın oğluna 13 15 bine ben ona bı telefon alıp vereyim diyo 

Bu benim biraz canımı sıktı açıkçası iş yok diyo Bayram gekiyo kurbana 40 50 bin para lazım biz senin işin yok diye haline uzulurken elimizdeki son kuruşa kadar verip senin ertesi gün telefon alayım demesi doğru olmadı bunu eşimde duydu ve biz bozulduk açıkçası  diğer anlamda ve babamda zaten yedek telefon var dedim verin birini alana kadar kullansın bilmiyorum cokmu yanlış düşündüm acaba 

Birde ev hediyesi yerine ona telefon alayım dedi bende ev aldım ama bana ev hediyesi almamislardi seçilmiş hissettim belki de o yüzden o an öyle tepkim Oldu 

4 Cevaplar

+1 oy
önce (2,005 puan) tarafından

dede olarak torununu dusunmustur . ama haklisin sen . ablanin yok biz hallederiz sizin eliniz darda gerek yok hediyeyide aonra alirsiniz yada aldiniz say yabancimiyim demesi lazim yani . sonucta ablanfa bilio durumu. bizulmakta haklisiniz

önce (20 puan) tarafından

Evet bende dedim eşime şuan durumuna üzülüyor ama kendisininde işi yok borçla telefon alacak ki 15 binlik telefonu falanda beğenmez karışma sen dedim 

Ablamın oglu 17 yaşında diğer çocuk 24 yaşında çalışıyor ablam illa o ödeyecek diyor ablamın haberi yok babamın telefon almak istemesinden 

-Reklam-
+1 oy
önce (4,613 puan) tarafından

Ama babanız sizin vereceğiniz parayı başta kabul etmemiş, demek ki az da olsa parası varmış. Ben mi zorladım sizi para vermeye derse haklı. 

Şu düşündüğünüzde babanızın haberi olsa gayet de başına kakıldığını düşünür bana göre. Demek ki kendisine güveniyor adam yani bence siz fazla detaylı düşünüyorsunuz. Zorlanacaksa da kendisi bilir napabilirsin koca adama. Kurban da farz değil zaten durumu yoksa almaz

Asla başına kakmam o kadar parayı ona gelene kadar herkese yapıp bana yapmadi şeyleri bile durumu yok diye asla istemem 

Mesela kardeerime  düğününde bilezik taktı ben durumu yok diye aldırmadım 

Diğer ablam geçen yaz ev aldı yatak odasını ben Alicam dedi 

Buna telefon almak istiyor 

Bende ev aldım hediye alınmadi mesela bana geldimi hicbirsey yapilmamasi belki tetikledi bunu bende 

önce (5,080 puan) tarafından

Siz hep ben hallederim imaları verdıgınız ıcın babanız ustunuze tıtremıyo o durumu goruyor halımı goruyor ıstemez dıyıp ustelemıyor sız zamanında karısmasaydınız baban sana bılezıkte alırdı ev hedıyesıde alırdı 

O zaman siz kendinizi geri çekeceksiniz, siz hep verici olmuşsunuz

Haklısınız vallahi ama ben isteyemem olsada vermeyi düşünüyorum hep buda benim huyum 

Tesekku ederim yorumlarınıza 

0 oy
önce (30,479 puan) tarafından

Haklısın şöyle haklısın bunları karşılayacak durumları varsa sizden para kabul etmeleri yanlış ama zaten eşin dediğinde baban yok demiş. Israr edip para göndermeniz gereksiz olmuş belli ki olayları yatıştırmak istiyor ama parası yoksa nasıl hediye telefon alabiliyor demek ki parası var 

Bu arada bu saldırgan tutuma eniştenin mahçup olup onun alması gerekirdi telefonu 

Evlatsin işte iş yok deyince içimize sinmedi yardımınız olsun dedik 15 günü geçmeden indirimli ödeyelim dedik  

Bende aynı şeyi söyledim her sorunda sen çıkıp halledersen öyle alışır ki zaten her zaman da harçlıklarını verir onu versin verdiği 3 5 ten bişey olmaz ama telefon almasını doğru bulmuyorum 

0 oy
önce (306 puan) tarafından

Canım baban,  ablan kocana karşı zor durumda kalmasın diye öyle düşünmüş sonuçta kocasının çocuğu değil diye bence aklına kötü bir şey getirme. Sadece olaylar üst üste gelince öyle bir tablo ortaya çıkmış 

Ama alacaksada bunu en azından  duyurmadan yapsın o zaman herkese ilan etmesine gerek yok ben eşime mahcup oldum açıkçası 

önce (5,080 puan) tarafından

Mahçupluk bırsey yok ki baban sızden borc alıp cezasını odese sonra torununa telefon alıcam dese o zmn haklı olursun ama baban senden ıstememış red etmıs kac kez gonlu olsa bıle 3.dıyışte red etmezdi gonlunuzden gelmiş vermişsiniz çalışmıyor diye 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile içi maddi destek verirken sınır nasıl çizilmeli?
Aile üyelerine maddi destek verirken bütçenizi önceliklendirerek sınır çizmek, hem kendi geçiminizi hem de ilişkilerdeki dengeyi korumak için esastır. Öncelikle kendi acil ihtiyaçlarınızı, faturalarınızı ve yaklaşan ödemelerinizi garanti altına almalı, ardından artan miktar üzerinden yardımı değerlendirmelisiniz. Kendi mali durumunuzun kısıtlı olduğu dönemlerde hayır diyebilmek, uzun vadeli aile içi huzuru korumak adına sağlıklı bir iletişim yöntemi olarak kabul edilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kardeşler arası maddi adaletsizlik hissiyle nasıl başa çıkılır?
Kardeşler arasında maddi adaletsizlik hissedildiğinde, bu durumu objektif bir bakış açısıyla değerlendirmek ve beklentileri netleştirmek önemlidir. Aile içinde birine daha fazla yardım yapıldığı veya birinin daha az desteklendiği düşünülüyorsa, bu kırgınlıkların büyümemesi için beklentilerinizi aile büyükleriyle açık bir dille paylaşmalısınız. Herkesin kendi yaşam koşulları ve imkanları farklı olduğundan, kıyaslama yapmadan kendi sınırlarınızı korumak en doğru yaklaşımdır.
Aile içinde para konularında sınır koymak neden gereklidir?
Aile içinde maddi konularda sınır koymak, finansal bağımsızlığınızı korumak ve aile fertleri arasındaki saygı dengesini sürdürmek için gereklidir. Sınır konulmadığında, kendi ihtiyaçlarınızdan kısıp başkasına yardım etmek zamanla tükenmişlik ve öfke duygularına yol açabilir. Net bir duruş sergilemek, karşı tarafın sizin imkanlarınızı ve sorumluluklarınızı daha iyi anlamasını sağlayarak, uzun vadede daha şeffaf ve sağlıklı ilişkiler kurulmasına yardımcı olur.
Eşimle aile içi maddi kararları nasıl yönetmeliyim?
Eşinizle aile içi maddi kararları yönetirken en önemli adım, ortak bir bütçe planı oluşturmak ve dışarıya yapılacak yardımlarda ortak bir dil kullanmaktır. Kararları tek taraflı değil, eşinizle istişare ederek almak, aile içi güveni artırır ve olası çatışmaları önler. Ailenizden gelen talepleri değerlendirirken eşinizin görüşünü almak, hem ilişkinizi güçlendirir hem de maddi kararların daha rasyonel bir temelde verilmesini sağlar.
Aile büyüklerinin maddi taleplerine karşı nasıl hayır denir?
Aile büyüklerinin maddi taleplerine hayır derken, nazik ama net bir dil kullanarak kendi güncel bütçenizin kısıtlı olduğunu belirtmek en etkili yoldur. Mazeret üretmek yerine, 'Şu an bizim de planlamamız gereken ödemelerimiz var ve bu ay ek bir harcama yapabilecek durumda değiliz' şeklinde dürüst bir yaklaşım sergileyin. Bu tarz bir açıklama, karşı tarafın niyetinizi yanlış anlamasını önlerken, aynı zamanda kendi finansal sorumluluklarınıza olan bağlılığınızı da ortaya koyar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 485 göst.
23 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde Canimoglusum (48 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 631 göst.
24 Ocak 2020 Aile & Aşk kategorisinde Yarim (1 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,584 soru

24,608,057 cevap

363,947 kullanıcı

...