9 aydır hamile kalamıyorum, ne yapmalıyım?

0 oy
251 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (8 puan) tarafından

Merhaba kızlar,

9 aydır hamile kalamıyorum. Adet döngüm düzenli, yaptırdığım testler genel olarak iyi çıktı. Sadece TSH değerim yüksekti ama onu da düzelttim gecen ay. Eşimde de bir sorun görünmüyor. İkimiz de 29 yaşındayız.

Buna rağmen hâlâ hamile kalamadım. Çok stresli biriyim ama bunun etkisi var mı bilmiyorum. Her şey normal görünmesine rağmen olmaması beni çok üzüyor ve gittikçe daha fazla kafaya takıyorum. Kimseyle de konuşamıyorum.

Cok korkuyorum hic olmuyacak diye.

Sizde de bu kadar uzun sürdü mü? Bu süre normal mi?

10 Cevaplar

+3 oy
önce (8,593 puan) tarafından

Benim ilk 12 ay olmadı sonra bi oldu 6 tane arka arkaya 😅 hiiçç takılacak bişey değilmiş onu anladım . sendede sıkıntı yokmuş işte bırak oluruna çocuktan önce rahat rahat gez dolaş 

Benim kuzenimin 14 sene olmadı ondada hiç sıkıntı yoktu nezman stres yapmayı bıraktı kendine vakit ayırdı ozman oldu . Kurslara felan yazıldı arka arkaya hiç evde durmadı doktora gitmeyi bıraktı kendiliğinden oldu

önce (8 puan) tarafından

Birazda olsa rahtladim..  çok tesekür ederim. Malesef hic elimde deyil :( 

Bazen oluyorki yasam isteyim kalmiyor. Bazende yine normale döniyorum.

Allahim en kisa zamanda bana da nasip etsin 😞 amin.

önce (2,906 puan) tarafından

Sitresten de olmaz canım çok düşünme doğal akışa bırak dk bana bazen kızlıktan kadınlığa geçişte 2 yıl sürer gebe kalmak demişti herkesin bünyesi farklı rahim filmi felan çektirdin bir sıkıntı yoksa olur inş 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,374 puan) tarafından

Stresten dolayı buyuk ihtimal sitres yapma bunun için psikologa gidebilirsin faydasi olabilir yada hamile kalmak icin bazi beslenme duzeni yapan diyetisyenler var kan değerlerine göre hazırlıyorlar 

+1 oy
önce (1,107 puan) tarafından

bızımde 2.5 sene sonra olmustu hep takıp edıyordum 1 ay etmedım hatta hsg yaptırcam dıye etmedım onuda eşimin ailesiyle yasıyoruz onlar 2 hafta kızlarına gıttı o ara oldu olan 🤭😂 

+1 oy
önce (993 puan) tarafından

Benim en yakın arkadaşım evlendi ve evlendiği gibi direkt çocukta çocuk deyip durdu abisinin eşinin yıllarca çocuğu olmadığı için o da bilinçaltına işlemişti korkuyodu evlendi iki hafta geçmeden testlere başladı sürekli test tahlil vs çok stres yapıyordu ne zaman stresi bıraktı tamda 9 aylık evliyken hamile kaldı 

Ama yumurtlama döngüsüne dikkat etti 

İlişki sonrası da hemen yataktan kalkma 

0 oy
önce (11 puan) tarafından

Ne zaman acaba bu ay hamile miyim diye stres etmediğinizde düşünmediğinizde hamile kalacaksınız bence stres en büyük etki ilk hamileliğim de 10. Ayımda hamile kalmıştım 2. De ise şuan hamileyim aklıma bile gelmemişti acaba sorusu hemen hamile kalmışım spirali çıkarttığım ay haimile kalmışım stres gerşeyden önemli stres yapmamaya çalış

0 oy
önce (2,751 puan) tarafından

rahim filmi çekilmediysen tavsiye ederim ilk fırsatta çekil

önce (8 puan) tarafından

Fallop tüplerinin açıklığının (geçirgenliğinin) kontrolü için mi?

evet.. benim herşeyim yolundaydı 2 yıl bekledim olmadı.. tüplere baktırdık sorun ordan çıktı. sonra süreç hızla çözülmüştü

önce (8 puan) tarafından

Hmm.. anladim. Tamam o zaman on da bir baktirim. Malesef cok pahali ama 😔

+1

devlette yaptır. ben para verdim mi hatırlamıyorum ama gerekiyorsa da verirsin yani.. en azından sorun var mı yok mu öğrenmiş olursun... sorun varsa ne yaparsan yap olmayabilir (tedavi olmazsan)

0 oy
önce (150 puan) tarafından

Bende evlendiğim ilk ay hamile kaldım 2.çocuk istediğimde yine ilk ay ve tek seferlik ilişkide hamile kaldım ama ihtimal vermediğim için çok ağır yün halı 5 metrelik ıslak ıslah halı kaldırdım ve kanamam oldu ama adet zannettim, baktım acısı normal değil doktora gittim hamile olduğum ortaya çıktı ama düşük yapıyordum, ve sonra bir daha olmadı neredeyse bir yıl geçti olmadı klomen kullandım tedavi gördüm olmadı en son aşılama dedim kendi kendime, son adetime bir yaşlı kadının yanına gittim doğuda yaygın bir şey zam deniliyor, kadın ellini koydu nasıl dayanmışsın böyle dedi kaldırdı ve adet olmadan hamile kaldım ikizlere. Şimdi hamileyim, Rabbim sanada isteyen herkese nasip etsin çok çok iyi

Anlıyorum seni o stresi, Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah 🙏🏻 

önce (8 puan) tarafından

Nasil yani? Kadin tam olarak ne yapti? Biraz daha aciklayabilirmisin☺️

Amin. 

evet bılıyorum benım eşimin teyzesıde baktı 1 1.5 ay sonra hamıle kaldım 

önce (8 puan) tarafından

Neye baktilar tam olarak ben anlayamadim😅 

Karna bakıyorlar kız yanlıs anlasılmasın 😅 tüpler açıkmı kapalımı dıye sanırım 

önce (150 puan) tarafından

Zam diyorlar, perde gibi birşeymiş ağır işlerde kürtajlarda düşüklerde bazı kadınların o kadar hassasmış ki ayağı takılsa bile düşüyormuş, adetliyken gidiliyor, adetimin 2.günü gittim ayaklarımı duvara dayadım ellerini karnımın altına koyup yukarı doğru çekti, düşmemişse düşmemiş diyorlar, düşmüşse kaldırıyorlar, denk mi geldi vesile mi oldu bilmiyorum ama o ay hamile kaldım, 3 gün sabah aç karınla gittim kaldırdı, belirtileride varmış sürekli bel ağrısı, bir süre ayakta durunca bacaklarının ağrıması felan 

0 oy
önce (5,821 puan) tarafından

6 ay olmadı neler yaptım ne içecekler ne doktorlar sanki 6 yıl olmamış gibi 4 kere doktora gittim 2 kere eşimi gönderdim vs yurt dışına taşındığımız ay tek 1 ilişki ile oğlum tutmus buraya gelince öğrendim hatta 9 gün adetim geçince test yaptım o kadar ki aklımda yoktu o taşınma üzüntüsü ve stresinden. Neyse işte şimdi aşka durmayan 22 aylık oğlumu uyutuyorum ayağımda 🥹 gerçekten tek gerçek stresmiş bizde de her şey normaldi

0 oy
önce (385 puan) tarafından

Adet düzensizliğim var evlenir evlenemez halime kaldım kızımdan sonra 3 bucuk ay esim korundu sadece doktora gittim 6 ay içinde halime kalmazsan ilaç verecem dedi folit asit kullandım 3 kutu sonra bıraktım her ay gebelik testi aldim 1 kere almadım umudum kesince hamile kalmışım haberim yok şimdi 9 haftalik hamileyim

0 oy
önce (8,036 puan) tarafından

hsg filmi çektirdin mi cnm belki tüplerin kapalıdır  sende bir hsg cektir hsg çekip hamile kalan çok kişi gördüm etrafimda

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

9 aydır hamile kalamıyorum, bu durum normal kabul edilir mi?
29 yaşındaki sağlıklı çiftlerde 9 aylık deneme süresi tıbbi olarak infertilite tanısı için yeterli değildir. Genellikle 35 yaş altındaki çiftlerin, hiçbir korunma yöntemi olmadan düzenli cinsel ilişkiye rağmen 12 ay boyunca hamile kalamaması durumunda bir uzman doktora başvurması önerilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
TSH yüksekliği hamile kalmayı ne kadar sürede etkiler?
TSH değerinin yüksek olması, tiroid hormon dengesini bozarak yumurtlama düzenini ve embriyo tutunma sürecini olumsuz etkileyebilir. TSH seviyesi ilaç tedavisiyle ideal aralığa (genellikle 2.5 mIU/L altı) çekildikten sonra vücudun hormonal dengeye ulaşması için birkaç ay geçmesi gerekebilir.
Stres hamile kalmaya engel olur mu ve nasıl başa çıkılır?
Yoğun stres, vücutta kortizol seviyesini artırarak hipotalamus üzerinden üreme hormonlarını baskılayabilir. Bu durum ovülasyonu geciktirebilir veya düzensizleştirebilir. Stresle başa çıkmak için nefes egzersizleri, hafif tempolu yürüyüşler veya profesyonel psikolojik destek almak hamilelik sürecindeki kaygıyı yönetmeye yardımcı olur.
Her şey normalken neden hamile kalamıyorum?
Tıbbi testlerin normal çıkmasına rağmen hamileliğin gerçekleşmemesi durumunda 'açıklanamayan infertilite' kavramı gündeme gelir. Bu durum çiftin biyolojik olarak sağlıklı olduğu ancak henüz gebeliği engelleyen mikroskobik veya çevresel faktörlerin belirlenemediği anlamına gelir. 12 ay dolduğunda detaylı sperm analizi ve tüp geçiş testleri gibi ileri tetkikler yapılabilir.
Düzenli adet görmeme rağmen hamile kalamam neden olabilir?
Düzenli adet görmek, yumurtlamanın gerçekleştiğini gösteren önemli bir işarettir ancak yeterli bir kanıt değildir. Yumurta kalitesi, tüplerin açık olup olmaması veya spermin yumurtaya ulaşmasını engelleyen servikal faktörler adet düzeninden bağımsız sorunlardır. Bu detayları netleştirmek için bir kadın hastalıkları uzmanı ile yumurta takibi yapılması en doğru adım olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 0 göst.
14 saat önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Senra (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 201 göst.
13 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Birisidiye (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 545 göst.
+1 oy
7 cevap 645 göst.

Kategoriler