17 haftalık hamileyim burnum sürekli tıkanıyor, ne yapmalıyım?

0 oy
141 göst.
önce Diğer kategorisinde (304 puan) tarafından

Kizlar 17+3 üm su an ama felaket burnum tıkanyo bende liliadin diye bir burun spreyi var onu kullanıyorum kızıma doktor yazmsti bu burun spreyide internette okudum çokta hamilelikte önerilmezmiş siz nasıl başa cktnz burun tkanıklğyla

9 Cevaplar

0 oy
önce (2,161 puan) tarafından

Gecmiyor  bacim ne yaparsan yap benimde ozellikle uzaninca tikaniyor  geceleri

önce (304 puan) tarafından

Peki 9. Aya kadarmı devam eder yoksa geçermi 

-Reklam-
0 oy
önce (41,624 puan) tarafından

Bacı o geçmiyor ya benim ilk çocukta gebeliğin başından 20 hastalığa kadar sürdü Deniz suları aldım buhar banyosu vs o şekilde geçirmeye çalıştım sinirlerim bozulur bazen ağlardim nefes alamazdim tıkanıklıktan belli bir süre sonra kendiliğinden geçiyor 2.gebelikte de hiç yaşamadım mesela 

0 oy
önce (4,613 puan) tarafından

Ben de yaşadım bunu doktor bana gebelik nezlesi demişti. Oda nemlendiricisi aldık ama bir nebze işe yaradı. Hamileliğin ortalarında geçmişti

0 oy
önce (996 puan) tarafından

Benim de gebelikte burnum hep tıkalı ve ara ara kan geliyordu normalmiş gebelikte 

Bebeğim için kanz taşınabilir nebulizatör almıştım içinden yetişkinler için de maske çıktı keşke önce alsaydım da bnde kullansaydım nefes açıyo solunum rahatsızlıklarına iyi geliyo 

0 oy
önce (14,318 puan) tarafından

Hamilelikte çok çektim bunu 

0 oy
önce (13,553 puan) tarafından

gebelikte oluyor, bu deniz suyu falan oluyor eczanelerde onları dene

0 oy
önce (2,759 puan) tarafından

iliadini aile hekimim tavsiye etmedi.

otrivin mentolsüz kullanmama izin vermişti. ama hamilelik tıkanıklığı kronik oluyor. bağımlı olursun daha sonra sprey de açmaz burnunu. biraz tıkalı yaşamayı öğrenip serum suyuyla yıka gerekirse günde 20 kere yıka ama spreye bağımlı olmamaya çalış ayrılması zor oluyor

0 oy
önce (26,890 puan) tarafından

Kendi başına ilaç kullanma kesinlikle. Küçücük burun spreyi deyip geçme bağımlılık yapıyor bazıları. O yüzden en ufak bişey de bile çok iyi araştır o şekilde tüket hamilelikte. Yiyeceklerde bile öyle. Burnun için doktora danış bence. Bende de tıkanıklık çok oluyodu. Aşırı hormala sorunum oldu. 

0 oy
önce (555 puan) tarafından

Birşeyi kullanamdan önce mi araştırsanız??

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamilelikte 17 haftalıkken burun tıkanıklığı neden olur?
Hamilelikte artan östrojen hormonu mukoza zarlarında şişmeye ve kan akışının hızlanmasına neden olur, bu da burun tıkanıklığına yol açar. Gebelik riniti olarak bilinen bu durum, özellikle ikinci üç aylık dönemde kan hacminin artmasıyla birlikte daha belirgin hale gelebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hamilelikte burun spreyi kullanımı güvenli midir?
Hamilelik döneminde her türlü ilaç ve burun spreyi kullanımı mutlaka doktor onaylı olmalıdır. Özellikle dekonjestan içerikli spreylerin uzun süreli kullanımı bebek ve anne sağlığı açısından risk oluşturabilir, bu nedenle doktorunuza danışmadan asla kullanmamalısınız.
Gebelikte burun tıkanıklığı için doğal çözüm yöntemleri nelerdir?
Gebelikte burun tıkanıklığını hafifletmek için en güvenli yöntemler okyanus suyu veya deniz suyu spreyleri kullanmaktır. Ayrıca odanın nem dengesini sağlamak, gece yatarken başı yüksekte tutmak ve bol su tüketmek burun kanallarının rahatlamasına yardımcı olur.
17 haftalık hamilelikte burun tıkanıklığı ne zaman geçer?
Gebelik riniti genellikle doğumdan sonraki birkaç hafta içinde kendiliğinden geçer. Ancak hamilelik süresince tıkanıklık devam edebilir; bu süreçte düzenli olarak tuzlu su solüsyonları ile burun temizliği yapmak semptomları önemli ölçüde hafifletecektir.
Hamilelikte burun tıkanıklığı nefes almayı zorlaştırırsa ne yapılmalı?
Nefes almayı zorlaştıran burun tıkanıklığı durumunda mutlaka bir kulak burun boğaz uzmanı veya kadın doğum doktoru ile görüşülmelidir. Doktorunuz hamilelikte kullanımına izin verilen güvenli antihistaminik veya özel nemlendirici spreyleri reçete edebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 176 göst.
0 oy
3 cevap 232 göst.
21 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gamzenur25 (420 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 159 göst.
2 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 127 göst.
13 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,558 soru

24,607,757 cevap

363,935 kullanıcı

...