Gebelik testinde silik çizgi var, hamile miyim?

0 oy
211 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,222 puan) tarafından

1. Resim ilk an çektim 2. Fotoğraf 5. Dk da çektim varmı sizce yoksa yok

image

image

4 Cevaplar

0 oy
önce (2,909 puan) tarafından

Yok gözükmüyor olur ama inşallah rabbim versin 🤲 

önce (1,222 puan) tarafından

Nasip canım bakalım :) Allah razı olsun 

-Reklam-
0 oy
önce (264 puan) tarafından

Çok çok silik gibi duruyor ama bilemedim kuzum 1 hafta daha dur tekrarla belirtilerin var mı 

Bekliyeyim bir kaç gün daha 

0 oy
önce (10,748 puan) tarafından

Adet tarihim gecmiş mi

Bugün olmam gerekiyor du dayanamadım yaptım 

önce (10,748 puan) tarafından

Aslında olsaydı daha net bir çift çizgi görünürdü sanki istiyrsan inşallah vardir

Bir kaç gün bekliyeyim olmazsa kan verrim canım nasip istiyorum bakalım artik

0 oy
önce (5,378 puan) tarafından

İkincide çok silik bir çizgi var gibi. Yakınlaştırınca belli oluyor. Bir hafta sonra filan tekrar test yap.

Bekliyeyim bir kaç gün daha sonra yine yapayım olmazsam eğer nasip

Evet bekle tekrar yap hayırlısı olsun 

Önceki aylarda yaptığımda kuruma çizgisi bile çıkmıyordu şimdi yapali bir saat oldu belirginlesmis. Ama kimyasal gebelik geçirdiğim zaman da böyleydi bekliyeyim unutlanmiyayim 

Hayırlısı olsun rabbim kucağını doldursun

Ayne. Hayırlısı olsun inşallah 🤲 Rabbim isteyen herkese nasip etsin 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Gebelik testinde silik çizgi ilk 5 dakika içinde çıkarsa ne anlama gelir?
Gebelik testinde silik çizginin ilk 5 dakika içinde belirmesi, genellikle idrardaki beta-hCG hormonunun varlığını gösterir ve pozitif bir sonuç olarak değerlendirilebilir. Testin üretici talimatlarında belirtilen süreden sonra ortaya çıkan çizgiler ise genellikle kuruma çizgisidir ve gebelik belirtisi olarak kabul edilmez.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evde yapılan idrar testlerinde doğru sonuç almak için ne zaman test yapılmalı?
Evde yapılan idrar testlerinde en doğru sonucu almak için beklenen adet döneminin ilk gününün geçmesi önerilir. Daha erken yapılan testlerde, vücuttaki hCG hormonu henüz yeterli seviyeye ulaşmadığı için yanlış negatif sonuçlar alınması oldukça yaygındır.
Gebelik testindeki kuruma çizgisi ile pozitif sonuç nasıl ayırt edilir?
Pozitif bir sonuç, testin belirlenen süresi içinde (genellikle 3-5 dakika) belirgin ve renkli bir çizgi olarak ortaya çıkar. Kuruma çizgisi ise testin kurumaya başlamasıyla birlikte beliren, genellikle renksiz veya gri renkte olan ve genellikle 10 dakikadan sonra fark edilen izlerdir.
Gebelik testinde silik çizgi çıktıktan sonra ne yapılmalı?
Gebelik testinde silik çizgi görüldüğünde, sonucun kesinleşmesi için iki gün sonra sabah ilk idrarla testi tekrarlamak en güvenilir yöntemdir. Eğer ikinci testte çizgi daha belirginleşirse, kesin tanı için en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna giderek kan testi yaptırılmalıdır.
İdrar yoluyla yapılan gebelik testlerinin güvenilirliği yüzde kaçtır?
Doğru zamanlamayla ve talimatlara uygun şekilde uygulanan ev tipi idrar testlerinin güvenilirliği yüzde 99 civarındadır. Ancak testin yanlış uygulanması, hatalı saklama koşulları veya çok erken dönemde test yapılması bu güvenilirlik oranını düşürebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,507,788 soru

24,610,909 cevap

364,082 kullanıcı

...