Çocuklarım bronşit oldu, hava makinesini nasıl temin ederim?

0 oy
225 göst.
önce Diğer kategorisinde (32 puan) tarafından

Hayırlı akşamlar cocuklarimin ikiside bronşit olmuşlar bugün doktor akciğer filmi çekti ve çok kötü durumda olduğunu bronşit olduğunu söyledi hava verdi ve hava makinası almamı söyledi durumum olmadığı için alamadım elinde alıp kullanmayan ikinci el verebilecek olan varsa çok ihtiyacım var çocuklarım için istiyorum inanmayan olursa çocuklarımin bugün hastanede resimlerini atabilirim hastanede  buhar alırken hastayken çok teşekkür ederim versenizde vermesenizde bı anne olarak çocuklarım için mecbur kalıp istiyorum lütfen beni anlayın😞🤲🙏

7 Cevaplar

0 oy
önce (951 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun bizdede yok ama bizde alicaz 1.300 e falan var Nexus markamydi neydi taksitle alamazmisiniz inşallah veren olur dycemde herkese de lazm bir cihaz

önce (32 puan) tarafından

Allah razı olsun 

-Reklam-
0 oy
önce (389 puan) tarafından

Hastaneye niye yatırmadılar canim gecmis olsun 1000 tl falan makine fiyatı ben yeni aldım okula başlayınca markası aircase 

Allah razı olsun

Komsunda yada yakın akraban da büyük cocuklari varsa onlardan işte canim olmadı yarı fiyatına alırsın 

Bir komsumda var sadece onunda çocuğu hasta günlük üç kere kullanıyorum maalesef vermeem dedi

2 el sitelerinden baktın mi canim

Baktım letgoda çok uyguna var ama hep kargoyla uğraşamam gelip adresten alırsanız alın diolar hep uzaklarda var 

0 oy
önce (1,671 puan) tarafından

Malesefki kimsenin vereceğini sanmıyorum çünkü devamlı gerekli olan bir makina benimde iki kızım bronşit ve hiç bişey yokken ansızın tikanabiliyorlar rabbim yardımcın olsun ama ne yap et mutlaka al çünkü hava olmayınca daha da kötüye gider 

Bronşit sürekli olan biseymi acaba tekrarlarmi neden olur 

Tabiki de tekrarlar artık en ufak bir rüzgar alması bile tetikleyebilir yaklaşık 7 8 yaşına kadarda geçmez bronsitin önüne gecilmesee astıma kadar gider Allah korusun yoğun bakımda yatırma bile olabiliyor sürekli odası nemli olsun yaşlarına girdilerse ılık ihlamurla destekle bol sıvı içir terletmemeye çalış biz yazın bile hasta oluyoruz en ufak öksürme de önüne geçmen lazım canım malesef 

Kızım 6 oğlum 4 yaşında hicbirsey yemiyorlar çok kötü öksürüyorlar çok geçmiş olsun sizede odası nasıl nemli olucak acaba ne yapmam gerekiyor 

Petek veya soba varsa onun üzerine sıcak su koyabilirsin veya direk buhar makinasi olur 

Çok teşekkür ederim sağolun öyle yaparım 

0 oy
önce (382 puan) tarafından

Benim oğlum 18 yaşında canım 9 aylıktan beridir kullanırız yani o makinayı alıp kullanmayan yoktur inanki nezaman daralip nezaman hasta olacağı belli olmaz çocukların sosyal hzimetlere başvur komşum o şekilde almıştı para vermişlerdi ordan

Sosyal hizmetler yani kaymakamlığa mi gidiyim

Evet kuzum bak başka komşu gürültüsü postuna DP yazdı oraya bak

Sağolasın özelden yazdım ama 15 20 gün çok geç deilmi eczaneden aldığım iki kutu ilacı buhar makinasıyla bir hafta vermem gerekiyormus 

Yani evet günde 4 kere buhar yapman lazım o ilaçla ki açılsın yada en kötü senaryo hastaneye goturup vereceksin buhar alması lazım yani o havayı yoksa açılamaz bronşlar 

Çok teşekkür ederim sağolsun DP özelden bilgileniriyor 

0 oy
önce (220 puan) tarafından

Geçmiş olsun kimsenin vereceğini sanmıyorum ama madem o kadar kötü ısrar etseydiniz doktora yatırın diye çünkü hastanede çok daha hızlı iyileşiyorlar

Kızımda oglumda bronsitmis yaptırmadı maalesef makina ilaçlar verdi durumum olmadigini söyledim o zaman hergun sağlık ocağına götürüp yaptırın dedi uzak orasida çocuklar haksız gozunu zor açıyor yurumuyorlar

önce (220 puan) tarafından

Geçmiş olsun Allah şifa versin 

Allah razı olsun 

0 oy

Elinde olan kullanmayan yokmu acaba 

0 oy
önce (19,712 puan) tarafından

Makine benim elim ayağım hele ki baharda üçümüz de alerjik reaksiyon gösteriyoruz aldık kullanmıyoruz olmuyor o makinede canım sanmam bulasın 

Aynını dedim arkadaşa ama arkadaş ısrar etmekte ısrar ediyor maalesef 

önce (19,712 puan) tarafından

Zor durumda anlıyorum ama ancak bunu hastaneden falan çözebilir

Az önce hem sağlık ocağı hem hastane aradım ikiside yapmıyor sosyal hizmetleri aradım şuan yok ama kaydınızı aldım olumlu olumsuz dönüş yapılır dediler eczanelere sordum yardımcı olmadilar napcam bilmiyorum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuklarda bronşit tedavisinde hava makinesi nasıl kullanılır?
Hava makinesi, doktorunuzun reçete ettiği ilaçlı sıvının buhar haline getirilerek çocuğun akciğerlerine ulaşmasını sağlar. Cihazın maskesini çocuğun ağzını ve burnunu tam kapatacak şekilde yerleştirip, buhar bitene kadar (genellikle 5-10 dakika) çocuğunuzun sakin bir şekilde solumasını sağlamalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklarda bronşit belirtileri nelerdir ve evde ne yapılabilir?
Bronşit belirtileri arasında şiddetli öksürük, hırıltılı solunum, ateş ve nefes darlığı bulunur. Evde çocuğun bulunduğu ortamın nemli tutulması, bol sıvı tüketiminin desteklenmesi ve sigara dumanından uzak tutulması semptomların rahatlamasına yardımcı olan temel adımlardır.
Bronşit olan çocuklara hava vermek neden gereklidir?
Hava vermek, bronşlardaki iltihaplanma nedeniyle daralan hava yollarının açılmasını sağlar ve koyu kıvamlı balgamın daha kolay atılmasına yardımcı olur. Doktor kontrolünde uygulanan bu yöntem, çocuğun nefes almasını kolaylaştırarak akciğerlerdeki hırıltının azalmasını sağlar.
Bronşit olan çocuğun iyileşme süreci kaç gün sürer?
Akut bronşit vakalarında doğru tedavi ve dinlenme ile iyileşme süreci genellikle 7 ila 14 gün arasında tamamlanır. Eğer öksürük iki haftadan uzun sürerse veya çocuğun nefes almasında belirgin bir zorluk gözlemlenirse mutlaka tekrar doktora başvurulmalıdır.
Bronşit tedavisi için hava makinesi temin edilemiyorsa ne yapılmalı?
Eğer hava makinesine erişiminiz yoksa, öncelikle sosyal yardımlaşma vakıfları, belediyelerin sağlık destek birimleri veya bağlı bulunduğunuz aile sağlığı merkezi ile iletişime geçerek destek talep edebilirsiniz. Acil durumlarda hastanelerin acil servislerinden buhar uygulaması konusunda yardım almanız gerekebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 59 göst.
0 oy
4 cevap 182 göst.
0 oy
0 cevap 43 göst.
0 oy
3 cevap 115 göst.
16 Şubat 2026 Diğer kategorisinde 2bebek1anneee (309 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,423 soru