Çocuklarıma neden sürekli bağırıyorum, nasıl durdurabilirim?

0 oy
293 göst.
önce Diğer kategorisinde (338 puan) tarafından

Hayırlı akşamlar Hanımlar ben 24 yasindayim 6 yaşında oğlum ve 2 yaşında kızım var 17 yaşında görücü usulü evlendirildim daha kendim çocukken bebeğim olmuştu elhamdülillah Hepsi bir imtihan ama 2 çocuğumuda desteksiz büyüttüm büyütüyorum kızım doğduğunda eşimde dahil kimse destek olmadı hiç kimse doğumuna gelmedi o zamanlar piskolojim bozuldu ama şimdi ben hiç çocuklarıma bagirmazdim böyle son 1 yıldır filan oğlum özellikle biraz yaramaz ona bağırıyorum bazen çok bağırıyorum sonra çok üzülüyorum ama yine bağırıyorum bu durum için ne yapabilirim acaba ya 

12 Cevaplar

+1 oy
önce (1,500 puan) tarafından

En İyi Cevap

Ben 29 yasindayim ikinciye hamileyim daha benim bile kafam kaldirmiyo tek cocukla sen o yasta 2 cocukla Allah yar ve yardimcin olsun anliyorum yargilamiyorum da ama onlar cocuk ve yapacaklar bizde onlarin yasinda yaramazdik biz duruyo muyduk ki buzimkiler dursun biz o tozun topragin icinde mahalle arasinda 10 tane cocukla atamiyoduk enerjimizi bizimkiler napsin parka bahceye tek basina cikamazlar biz yanlarinda kac dk cikabiliyoruz bi konu komsuya gidemiyolar arkadas ortamina yalniz giremiyolar sokaga guven yok komsuya guven yok akrabaya guven yok okula hastaneye postaneye yuvaya kursa hic biseye guven yok evde otursalar tv yok telefon yok tablet yok aburcubur yok napsin bu cocuklar ne kadar oynayabiliyoruz 

-Reklam-
+1 oy
önce (13,527 puan) tarafından

boğuluyorsun büyük ihtimalle, normal küçük yaşta anne olup bu sorumluluğu taşımak zor. ben 33 te anne oldum, elim ayağıma dolandı. belli ki bir dönemden geçiyorsun. 

kendine biraz zaman ayırman iyi gelebilir. 2-3 saat çocuksuz kafa dinlemek, sinemaya gitmek, kahve içmek, kitap okumak, film izlemek 

önce (338 puan) tarafından

kızım 2 yaşına geldi daha bunlari çok şükür yeni yeni yapabiliiyorumemanet edecek kimsem yok çok şükür ama iki yıl çok zor geçti 

zor, kolay değil çocuk bakmak 2 yaş inadı da zor. onu çözmek zor. ara ara bende senin gbi hissettim. biraz eş desteği işte varsa akraba desteği. çocuğu babaya bırakıp bir kuaföre gitmek bile iyi gelecektir sana

keşke ama malesef annem yakın ama oda destek olmuyor bı hastaneye gitsem zor bırakıyorum o yüzden artık onada bırakmak istemiyorum 

desteksiz çocuk büyütmek zor cidden ama bulabildiğin her fırsatta 10 dakika bile olsa kafa dinlemeye çalış

+1 oy
önce (570 puan) tarafından

Sakinliğini korumaya çalış lütfen HEPİMİZ Zaman zaman bunalıyoruz bu günlerde geçecek sabır Çek dua oku sürekli 

+1 oy
önce (289 puan) tarafından

Normal canım aynı şeyleri bende çok yaşadım ilkinde şükür ikincide düzeldim b bünye kaldırmıyor  tek başına bakıyorsun 

+1 oy
önce (2,118 puan) tarafından

Bende kızımı desteksiz büyüttüm o yüzden 2.yi düşünmüyorum canım olan kadınlara oluyor maalesef 

+1 oy
önce (1,214 puan) tarafından

Yeri geliyor üzülerekte olsa hepimiz bağırıyoruz zamanında yaşadıklarımız sabrımızın tükenmesi desteksiz çocuk büyütmek hepsi buna sebep oluyor birde şöyle birşey ne kadar bağırırsan ertesi gün daha fazla bağırıyorsun alışkanlık oluyo o yüzden elinden geldiğince sakin olmaya çalış 

0 oy
önce (1,065 puan) tarafından

evlilik veya hayatınızdaki diğer olumsuzlar sizi geriyor muhtemelen bu da daha tahammülsüz olmanıza yol açar. üzerine erkek çocuğun hareketliliği sizi iyice yormuş olmalı. Psikolojik destek alabilirsiniz. 

ona bile gidecek fırsat bulamıyorum 

önce (1,065 puan) tarafından

maddi imkan varsa online olarak destek veren doktorlar var 

0 oy
önce (363 puan) tarafından

Gayet normal  bende desteksiz  büyütüm  oğlumu  insan bazen kendini tutamıyor ama çok takılma  bağırıp çağırman bazen ağlaman normal bu dönemler geçiyor canım  hızla büyüyorlar   bende gün içinde bağırıp çağırıyorum akşam uyuyunca vicdan azabı çekiyorum   bunu her desteksiz büyüten anne yaşar aslında sen çok yıprandığın için bağırıyorsun  sana tavsiyem sana ne iyi gelirse onu yap  küçük yaşta evlenmiş çocuk sahibi olmuş olsa da unutma çocuğun doğmayı seçmedi sen doğurmayı seçtin  o yüzden nefsine yenik düşme sana ne iyi geliyorsa onu yap  gezmek e gezmek  müzik dinlemek  sürekli ayetel kürsi oku  oğluna inşallah seni üzmez kendini üzme çocukların büyüyüp yuvadan ayrılacaklar ben hep bunu düşünüyorum  zaten okul çağına geldiğinde anliycaksın bu sürecin geçici olduğunu Allah yardımcın olsun inşallah 

0 oy
önce (36 puan) tarafından

30 yaşında tek çocukla kafayı sıyırdım iki ve daha fazla çocukla normal duranlara hayret ediyorum

0 oy
önce (10,355 puan) tarafından

Çok normal tepki sonrası çocuğuna nasıl yaklaştığın önemli gönlünü al Güldür sarıl öp 

0 oy
önce (2,161 puan) tarafından

Bende cok bagiririm bacim ama benim bebeler alisti artik beni takmiyorlar guluyorlar 🤣 biri 8 biri 3 yasinda Ben hatirliyorum diyen yalan soyler ama benimkiler  de cok fena ozellikle kucugum guru duragi yok binbir turlu sebeklikle guldurmeyi beceriyo o dakka istemsiz gulunce de daha cok simariyo bu aralar birde nanik yapmayi  ogrendi Ben bagirdikca bana nanik yapiyo gulerek kaciyoz 🤣🤣

0 oy
önce (1,390 puan) tarafından

Bu durum çoğu annede olabiliyo benim kizim daha heni 3 giricek oyle bagirmam cagirmam ama bazen cinnet veciricek vibi oluyorum baska odaya gidip basima yastik pasip ciglik atip guler yuzle iceri girdim cok oldu bazen kiziyorum bağırmiuorum ama ona bile agliyo sen bana kızdın diye geri vicdan azabi cekiyorum ama gel gör ki bi saat sonra tekrar yapiyo durmuyor ben çözümü ceza yöntemiyle buldum kotu bi davranis sergiliyosa yanlis oldunu anlatiyorum bida tekrarlarsa ceza vericegimi söylüyorum yaparsa koltugumuzun kosesi ceza yeri belirledik orda oturup botene kadar bekliyo sonra neden ceza verdimi anlatiyorum sariliyoruz boyle boyle biraz daha iyi oluyo

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuklarıma neden sürekli bağırıyorum ve bu durumu nasıl durdurabilirim?
Çocuklara sürekli bağırmak, genellikle ebeveynin yaşadığı kronik yorgunluk, destek eksikliği veya stres birikiminin bir dışa vurumudur. Bu durumu durdurmak için öncelikle kendinize mola vermeniz ve bağıracağınızı hissettiğiniz anlarda 10 saniye kuralını uygulayarak ortamdan uzaklaşmanız gerekir. Derin nefes alıp sakinleşmek, fevri tepkilerin önüne geçmenizi sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
6 yaşındaki oğluma ve 2 yaşındaki kızıma karşı öfkemi nasıl kontrol ederim?
Çocukların gelişim dönemleri gereği sergiledikleri yaramazlık veya ağlama krizlerine karşı sabrınızı korumak için kendinize "Ben şu an çok yorgunum ve tepkim aslında çocuğuma değil, kendi tükenmişliğime" hatırlatması yapın. Öfkenizin zirveye çıktığı anlarda fiziksel olarak çocuklardan uzaklaşıp bir bardak su içmek veya kısa süreliğine başka bir odaya geçmek, duygusal regülasyonunuzu sağlamanıza yardımcı olur.
Desteksiz çocuk büyüten bir anne olarak sinirlerimi nasıl koruyabilirim?
Tek başına çocuk büyütmek büyük bir sorumluluktur ve bu süreçte kendinizi ihmal etmemeniz en önemli adımdır. Gün içinde çocukların uyku saatlerini kendinize ayırarak zihinsel dinlenme sağlayın ve mükemmeliyetçi beklentileri bir kenara bırakarak sadece temel ihtiyaçlara odaklanın. Sosyal desteğin eksik olduğu durumlarda, kendinize olan öz şefkatinizi artırmak öfke patlamalarının azalmasına yardımcı olur.
Çocuğuma bağırdıktan sonra kendimi suçlu hissetmemek için ne yapmalıyım?
Bağırdıktan sonra gelen suçluluk duygusu, ebeveynliğin bir parçasıdır ancak bu duyguda takılı kalmak yerine onarıcı davranışlara odaklanmak daha sağlıklıdır. Çocuğunuzla sakinleştiğinizde iletişime geçin, ona bağırışınızın onun hatası olmadığını açıklayın ve "Sesimi yükselttiğim için üzgünüm, şu an çok yorgundum" diyerek duygularınızı ifade edin. Bu yaklaşım, çocukla aranızdaki güven bağını yeniden güçlendirir.
Çocuklara karşı bağırma alışkanlığı nasıl tamamen bırakılır?
Bağırma alışkanlığını bırakmak, tetikleyicileri önceden tespit etmekle başlar; genellikle açlık, yorgunluk veya ev işlerinin birikmesi öfkeyi tetikler. Bu tetikleyicileri minimize etmek için günlük rutininizi basitleştirin ve tolerans eşiğinizin düştüğü saatlerde çocuklarla daha az etkileşime girip dinlenmeye çalışın. Düzenli olarak kendi duygularınızı anlamaya çalışmak, bağırma refleksini zamanla kontrollü bir iletişim tarzına dönüştürür.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
4 cevap 283 göst.
17 Nisan 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Leblebi (6,532 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 353 göst.
29 Kasım 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
22 cevap 1,065 göst.
0 oy
17 cevap 1,410 göst.
3 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Asaff (235 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,464 soru

24,606,516 cevap

363,869 kullanıcı