Öğretmenler gününde çay seti hediye etsem ayıp olur mu?

0 oy
638 göst.
önce Alışveriş-Hediye kategorisinde (902 puan) tarafından

image

Selamün aleyküm kızlar oğlum 1. Sınıf öğretmenler gününde kolye ve anahtarlık almıştık diğer veliler çiçek almış onlara teşekkür etti bizim hediyeyi beğenmedi galiba bişey demedi anneler günü için diğer veliler ev çiçeği alacakmış bana dediler sizde katarsanız daha büyük alırız diye bende kendi şahsi düşüncem herkes istedini ve içinden geleni alması daha güzel olur bence çiçek benim için çok da önemli değil herkesin zevki tabi  şuan hediye alacak çiçek alacak param yok bende pazardan zor şartlar altında bu çay setini aldım ama oğlum ben götürmiycem anne öğretmenim bunu beğenmez dedi morelim bozuldu sen kullan götürmem dedi ısrarla sizce bu hediye kötü mü bizim zmaninimizda tahta kalemi ve gül alırdık öğretmenimiz çok sevinirdi sizce verim mi oğlumun düşünceleri beni üzdü açıkçası anneler gününde öğretmene hediye alınır mı birde oğlum dedi o benim annem değil sen kullan asla kırılmam kötüyse vermiycem 

20 Cevaplar

+4 oy
önce (7,465 puan) tarafından

Anneler gününde niye öğretmene hediye alıyorsunuz ki.

önce (902 puan) tarafından

Ay evet ya keşke herkes sizin gibi düşünse vermiycem galiba ya çok teşekkür ederim içime su serptiniz 🥰

önce (7,822 puan) tarafından

Ay cidden ya ne saçma bir düşünce öğretmen bu anne değil. Ay yok artık neler duyacağım. Gönderme sevgi oğluna da anlat istersen ben konuşayım yarın. 

önce (2,846 puan) tarafından

Öğretmene yalakalıktan başka bir şey değil. Milli eğitim yakında buna da bi el atar. Herkes iyice sıyırdı öğretmene hediye konusunda yok anneler gününde öğretmene hediye (çok komik 😂) yok altın yok bilmem ne... 

önce (10,293 puan) tarafından

İleride sevgililer gününü de kutlar bunlar 😂 kafayı yemiş veli topluluklarından gına geldi 

Oğlum vermek istemiyor Filiz abla beğenmez dedi o benim annem değil sen anmemsin hediye alamam zaten sana sen kullan dedi bende öyle yapacam son dönemde yaşadımiz kötü olaylardan dolayı okula velileri almıyorlar zaten okul çıkışı verilecek ben çıkışta çocuğumu zor buluyorum kalabalık bilmiyorum amaçları acaba insanlara gösteriş yapmak mı merak ediyorum hani herkes görecek çiçek almışlar gibisinden velilerlede asla samimi değilim şimdi onalra katılırsam  her zamn kendimi mecbur hissedecem ben dedim bebeğim var ben çiçek almaya gelemem biz alırız dedi hani katilacaksan da kısmet dedim yorum yapmadım oğlum resim yapmak istiyor da pekte umrunda olacani sanmıyorum öğretmenin o yüzden yaptırmadim o kadar hediyeden resim gözüne gelmez 

-Reklam-
+2 oy
önce (30,520 puan) tarafından

İşsiz olsam oturup böyle ota b.ka her şeye öğretmene hediye alan velileri şikayet ederdim herhalde öğretmene hediye alınacak tek gün öğretmenler günüdür o hediye de maliyeti yüksek olmayan bir şeydir ve çocuk tarafından verilir ki öğretmeninde hediyeleri kabul etmesi yasaktır aslında 

önce (2,846 puan) tarafından

Milli eğitim yakında buna bi el atar bence. Yolunu şaştı veliler

Benim öğretmenim o gün gelmeden kesinlikle hediye kabul etmiyorum bana en güzel hediye sizsiniz derdi bizde resim yapardık mektup yazardık öğretmen bize okuturdu yazdimiz mektubu hatta yazdım mektubu ağlayarak okumuştum arkadaşlarıma hala bana unutmiyacam anı olarak kaldı bizimkiler veliler okul çıkışı verecek herkeisn içinde verecekler herkes imrenerek bakacaak onalra da örnek olacaklar 😂

+1 oy
önce (290 puan) tarafından

Öğretmenler gününde hadi anlarım ama anneler gününde ne alaka ya iyice saçmaladılar 

Çok haklısın bencede yorumları okudukça iyiki katılmadım diyorum 😁

0 oy
önce (8,644 puan) tarafından

Anneler gününde ne gerek var canım. 

Öğretmen günü anneler günü yılsonu hediyesi mezuniyet hediyesi bide doğum günü çıkartacaklar yakında belkide çıkmıştır 😅

Böyle bişey ilk defa yaşıyorum bende önceden biz öğretmenler günü kutlardık sadece verim mi abla sence kalsın mı oğlum kesinlikle götürmek istemiyor ısrarla beğenmez dedi 

önce (8,644 puan) tarafından

İstemiyorsa gönderme canım. Durumu olmakla ilgisi yok bunun . Ben öyle bi şey yapsalar katılmam yani . 

Bende katılmak istemedim o yüzden ayrı bir hediye alim dedim şuan hala cevap bekliyoruz diye gruptan yazıp duruyorlar 

önce (217 puan) tarafından

Bizim okuldan bir sınıf yaptı ögretmenin doğum günü diye pastalar börekler ı çiçekler yapılıp kutladılar. Yalakalar

Sanane banane kardeşim bizim çocuğun doğum günü olsa öğretmen iyiki doğdun bile demiyor çok saçma sapan bence 

0 oy
önce (1,263 puan) tarafından

Bence çay seti uygun bir hediye değil.Herkes toplu çiçek almış paran yoksa ona katilsaydin en fazla 100 TL giderdi.Sinifta şahsi hediye değil toplu hediye daha anlamlı 

Bilmiyorum ben uygun aldım 130 TL ye aldım pazardan sayılı veliler katıldı için 100 TL den fazla gider bence 

Aslında bu günler için bence Gül,kasımpatı vb özel çiçekler yetiştirilmelio zaman direk kopar gotursun olur 

Oğlum da dedi anne Gül ağacı var mı diye kopartalım diye 😁 maalesef yakınımizda yok oğlum götürmek istemiyor ne yapayım sizce beğenmedi oğlum o yüzden öğretmeninde beğenmiyceğini  düşünüyor 

Oğlum akıllı yani bu bardak hediyesi olmaz kötü olduğundan değil özele giriyor muhtemelen çok bardağı da vardır olmasa da çoğu insan araç gereç ve eşya kullanımında seçici oluyor 

0 oy
önce (1,520 puan) tarafından

Ogretmene neden hediye aliyosunuz anneler gununde 

Çiçek alıyorlar diye bende oğlum için hani sınıfta verirler belki mahçup olmasın dedim ama okul çıkışı kapıda verceklermis oğlum da götürmek istemiyor vermiycem ben oğlum mutlu olsun diye aldım oda beğenmedi keşke oğluma bişey alsaydım pişman oldum 

önce (1,520 puan) tarafından

Bencede gonderme dursun illa biseye lazim olur uyguna almissin bi yere gidersin eline gelir sana lazim olur 

0 oy
önce (553 puan) tarafından

güzel ama cok sade canim keşke bi kupa alsaydın gönder ne olacak günlük olarak kullanılır güzel bişey ne alınması önem li değil düşünmek önemli 

Pazardan aldım pekte çeşit yoktu uygun geldi aldım çoğu kişi gönderme demiş göndermiycem ☺️ 

önce (553 puan) tarafından

bende diyecektim gondermr ogtrrtnlrr günü var zaten 

0 oy
önce (13,565 puan) tarafından

Ya anneler gününde öğretmene neden hediye ya 

Öğretmenler gününde tamam yılsonu çıkardılar oda tamam anneler günü ne çocuğumun bir tane annesi var yani :)

Şaka Maka bir yana göndermem ben olsam 

Kırılma gücenme ama vermezdim de yani canım 

Yeni moda çıktı galiba bende anlamadım yıl sonu hediyeside mi var yeni duyuyorum onu yok kırılmam kardeşim göndermiycem de zaten vazgeçtim ben kullanırım ☺️

0 oy
önce (13,323 puan) tarafından

Bugün bizimde kutlama vardı öğretmen çerçeve hediye etti ahşap almış çocuklara boyatmış birde pasta yaptırmış ben bişey almadım kızım alalım dedi ama resim yapmıştı teşekkür ettim o kadar bekar henüz annede değil yanımdaki veli sizinde anneler gününüz kutlu olsun deyince kadın afalladı 😊

önce (91 puan) tarafından

Bizim de anneler günü programımız yarın. Sizin nasıl oldu program?Biz de yarın giderken kendi pastamızı kurabiye mizi kendimiz yapıp götürücez😅

önce (13,323 puan) tarafından

Biz bir şey yapmadık canım pasta olarak öğretmen ayarlamıştı pastanın üstüne anneler gününüz kutlu olsun papatya sınıfı anneleri yazdırmış Önce annelerle çocuklar kolye tasarladı, sonra çocuklar ahşap çerçeve boyatmış öğretmen sırayla onu verdiler en sonda pasta kesildi öyle güzeldi 

Resim yapmış ne güzel şimdiki öğretmenler herşeyin en iyisini en güzelini en pahalısini bekliyor önemli olan düşünülmek değer gördünü bilmek bizden de resim istedi oğlum bugün boyadık vs dedi ama daha da anlatmam anne dedi öğretmen demiş annenize söylemeyin sürpriz 

0 oy
önce (2,112 puan) tarafından

geçen bir arkadaşım dedi oğlunun öğretmenine alacaklarmış ilk onda duydum kadın diyor ne saçma anneler günü için öğretmene hediye insanı zorda bırakıyorlar 🥲 benim kızım daha 2 yaşında bizim zamanımıza ne çıkarırlar kim bilir 

bence gönderme kalsın bir köşede lazım olursa başka bir yere götürürsün

Evet ya zora sokuyorlar herkesin kendine göre bi hayatı koşuşturması var sizin zamanıniza bakalım ne kutlamalar çıkar Allah yardımcımiz olsun inşallah bana lazım 4 bardağım var sadece yarın yıkayıp kullnacam göndermiycem ☺️ teşekkür ederim 

0 oy
önce (3,518 puan) tarafından

Gerek yok bence almak isterseniz markette çiçekler satılıyor birtane alın gönder herkes çiçek siz bunu gönderirseniz oğlunuz mahcup olur 

Aklıma hiç gelmedi makette çiçek satıldı çünkü hiç almadık ama yorumları okudum herkes haklı almiycam bardakları da kendim kullanırım sınıfta verilmiycek çiçek de oğlum görmiycek bile kendi aralarında çıkış sonrası vereceklermiş çok teşekkür ederim haklısınız 

0 oy
önce (678 puan) tarafından

Ay ne alaka ya anneler gününde öğretmene hediye. Ben olsam almam da katılmam da öğretmenler günü okey ama anneler günü her çocuğun annesine özel bir gün. Bazı veliler iyice şaşırdı öğretmenlerin gözüne girecekler diye bir yerlerinden hediye verecek gün uydurup duruyorlar.

Ben yazamadım ama içimden geleni sen çok güzel yazmışsın gözüne girecekler çoktan girdi öğretmen onlara çok güzel samimi onlar alacak onalra benim kanım kaynamadi katılmak da istemedim o yüzden ağzın bal yesin kardeşim ☺️ 

0 oy
önce (5,040 puan) tarafından

Yani çiçek için vereceğiniz para daha mantıklıydı bence nekadar istediler ki çiçek için çay bardakları daha mı uyguna çıktı 

Ki genel olarak mantıksız bir durum anneler gününde cocukları varsa onlar almalı oğlunuz doğru söylemiş 

Belirli veliler öğretmenle sıkı fıkı olan veliler bardaklar 130 liraya aldım böylece ben beğenerek aldım ama işte herkesin zevki farklı çocukları var evet oğlum benden akıllı çıktı 😁 teşekkür ederim ☺️

önce (5,040 puan) tarafından

Cocuk bir resim çizse bence daha anlamlı ve yeterli

0 oy
önce (91 puan) tarafından

Genel anlamda öğretmene anneler günü hediyesi almak mantıksız. Ama kızımın öğretmeni benim komşum kendisini çok severim. Ve yarın anneler gününe özel program hazırlamışlar, çocuklara hediye falan yaptırmışlar. Bu kadar düşünceli olmaları  beni çok duygulandırdı o yüzden hediye almak içimden geldi  ama okulda vermiycem ben. 

Öğretmen bizede sürpriz hazırlamış resim istedi tüm velilerden oğlum sana sürprizim var ama söylemem dedi bilmiyorum hangi gün vereceklerini insan sevince içinden gelerek alması çok güzel bizim öğretmen çok asabi çok samimi değil bazı veliler hariç ve veliler arasında da çok ayrımcılık yapan birisi bencede mantıksız vermiycem oğlum da istemiyor zaten çok teşekkür ederim ☺️ 

0 oy
önce (6,729 puan) tarafından

En iyisi düz bi çiçek ya. İlla alacaksanız. Herkesin ihtiyacı zevki farklı.

Bizimki anasınıfına gidiyor hadi anne gibi ilgileniyor diyerekten katıldım ben de ama.

Geçen senelerde sınıf anneliği devam ederken ilkokul sınıf annesi olan bi tanıdığıma da çiçek almışlar veliler instagramdan görmüştüm. Kendi kendini paylaşmış çiçekle beraber. Velilerimin sınıf annesine hediyeleri diye yazmış. Onun yerine ben utanmıştım saçma sapan işler.

Sınıf annesine hediye alınmasıni da ilk defa duyuyorum daha neler duyacaz bakalım bende baktım düşündüm oğlum öyle deyince beğenir mi diye acaba ama vermiycem yorumları okuyunca vazgeçtim 🙃

0 oy
önce (2,032 puan) tarafından

Yapmayın Allah aşkınıza bari anneler günü annelere kalsın 

Öğretmen gününde anne babalara da hediye alınsın o zaman çünkü çocukların ilk öğretmeni ailesi 

Bana çok saçma geldi hediye alınması ben olsam almam hiç bişey 

Bence de saçma ben oğlumu düşünerekten aldım ama yorumları okuyunca yanlış yaptımı anladım vermiycem bazı veliler canını verecek o kadar arkasında geziyor öğretmenin öğretmenlik onların görevi keyfen ilgilense tm diycem 

Aynen öyle o dediklerimiz de hep yapmacık insanlar  boş ver

Ben öyle olamıyorum onyuzden de muhattap değilim mecbur kalmadıkça 

En iyisi

0 oy
önce (41 puan) tarafından

Oğlun masallah çok akıllı. Dediği gibi onun annesi sensin sen kullanırsın bardaklarıni boşver. Gerek yok anneler gününde öğretmene hediye almaya ha diğer çocukların ailesi ortaklaşa çiçek alıp senin çocuğun mahçup olacak diye düşünüyorsan çiçek için parayi toplayana ver yüz lira bizden ancak bu kadar çıkıyor dersin oğluna bizde çiçek için para verdik birlikte kutlarsiniz dersin

Sınıfta kutluycak birşey yok kardeşim okul çıkışı kapıda öğretmenin peşinde gezen veliler verecek bana çok saçma geldi hep birlikte çiçek almaya gideceklernis altı üstü çiçek yani komple gitmeleri de saçma bana göre öğretmene göre belki değersiz ama benim evde 4 tane sadece çay bardağım var 😂ne bilim düşündüm baktım 130 liraydı uygun geldi Pazar parasindan artırıp aldım kısmet banaymış vermiycem oğlum bide diyor benim param yok zaten sen annemsin kullan Bian duygulandım 🥲🥰

0 oy
önce (217 puan) tarafından

Bugünde bir arkadaşım dedi. Ögretmene anneler günü için hediye aldık toplu dedi. Ne alaka ya dedim. Birde ögretmenleri yeni evli çoçugu bile yok😅. Olsa ne farkeder. Herkesin bir tane annesi vardır. Benimde bir annem var, çoçugumunda bitti. 

Gelecek anne adayı diye mi aldılar acaba 😂😂😂 küçücük oğlum bile dedi benim annem sensin diye orda dank ettim😂

0 oy
önce (2,866 puan) tarafından

Anneler günü adı üstünde anneler günü öğretmenler için öze birgün var zaten o günde alınabilirse alınır geri kalan her özel günde alınacak hali yok ee sevgililer gününde de alınsın o zaman bana saçma geliyor bazı veliler şımarık mı desem ne desem bilemedim ama saçma ya 

Ayrıca hediye hediyedir beğenmeme lüksü olamaz kimsenin hediye içten gelen bişeydir sadece öğretmen için demiyorum herhangi biri de olabilir veirlen hediyeyi beğenmemekte bana göre şımarıklık biz ilkokula giderken annem öğretmenler gününde öğretmenlerimiz için lif patik havlu koyardı hepsi kendi el emeği öğretmenlerimiz bayılırlar annenize ayrıca teşekkür ettiğimi söyleyin derdi gül bardak el işi hatta sabun bile getiren olurdu öğretmenlerimiz sanki ilk defa hediye alıyormuşcasına sevinir o sıcak tebessümü hissettirirdi bize 

Çok güzel yazmışsınız elinize dilinize sağlık ama şimdi öyle kalem alan bile yok biz öğretmenler gününde kolye bide anahtarlik aldık ucuz ama güzeldi öğretmen bide biton laf saydı arayıp neden arayıp kutlamadiniz diye çocuğum kutladı zaten ben de küçükken simit paramla tahta kalemi alıp aç kalmıştim öğretmenim mutlu olsun diye diğer veliler de yorgan almıştı öğretmene orda üzülmüştüm namazlık felan vermiştim bide öğretmen de çok beğendim dedi bende sana kitap aldım dedi en farklı benimkiydi seccade 🥲 şımarık velileri öğrenenler daha çok seviyor onalr göze girmeyi seviyorlar bence öğretmen evinin resimlerini vs göstermis oğlum çok etkilenmiş çok güzel evi eşyaları var diyor zengin diyor bunları beğenmez diyor çocuk işte aslında bizlerin verdi hediyeler şimdiki hediylerden daha güzel ve anlamlı 

0 oy
önce (26,907 puan) tarafından

Yani neden beğenmesin. Beğenmezse gider başkasına hediye eder. Gayet beğenşlecek bir takım. Şahsen ben beğendim. Ama anneler gününde öğretmene hediye almaya inan ki gerek n yok 

Bende beğendim çay kahve hepsine gider de yani aldım ama vermiycem ben kullanırım ihtiyacım da var zaten çok teşekkür ederim ☺️ 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Öğretmenler gününde öğretmene hediye olarak çay seti almak uygun mudur?
Öğretmenler günü hediyesinde önemli olan hediyenin maddi değerinden ziyade düşünülmüş olmasıdır. Çay seti gibi günlük hayatta kullanılabilecek, işlevsel ve ince bir düşünce ürünü olan hediyeler öğretmenler için son derece nazik ve uygundur. Önemli olan hediyenin içtenlikle verilmesidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Öğretmenler için hediye seçiminde nelere dikkat edilmelidir?
Öğretmenler için hediye seçerken öğretmenin kişisel zevklerine hitap eden, hatıra değeri taşıyan veya günlük yaşamını kolaylaştıran ürünler tercih edilmelidir. Hediyenin pahalı olması gerekmez; öğrencinin el emeği veya samimi bir not ile sunulan küçük bir hediye, öğretmeni mutlu etmek için genellikle yeterlidir.
Veliler arası hediyeleşme baskısı nasıl aşılabilir?
Veliler arasında hediyeleşme konusunda yaşanan fikir ayrılıklarında kişisel bütçeyi ve tercihleri ön planda tutmak en doğrusudur. Ortak hediyeleşme zorunluluk değil bir tercihtir; kendi bütçenize uygun olan, içtenlikle seçtiğiniz bir hediyeyi vermek öğretmeniniz için de çok daha kıymetli olacaktır.
Çocuğumun öğretmeni için seçtiğim hediyeyi beğenmeyeceğinden nasıl emin olabilirim?
Öğretmenler genellikle öğrencileri tarafından düşünülmüş olmanın mutluluğunu yaşarlar, hediyenin türü veya fiyatı ikincil plandadır. Çocuğunuzun hediyeyi götürme konusundaki çekincelerini, hediyenin manevi değerini vurgulayarak ve öğretmenin emeğe saygı duyacağını hatırlatarak hafifletebilirsiniz.
Öğretmenler gününde hediye alırken bütçe kısıtlıysa ne yapılabilir?
Bütçe kısıtlı olduğunda maddi değeri yüksek hediyeler yerine, sevginizi ve takdirinizi gösteren küçük bir hediye veya öğrencinin kendi hazırladığı bir kart çok daha etkili olur. Öğretmenler gününün temel amacı öğretmenlerin emeklerini onurlandırmaktır, bu nedenle küçük ama samimi bir hediye en doğru tercihtir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 650 göst.
26 Ocak 2026 Diğer kategorisinde Eslem 01 (902 puan) tarafından soruldu
+9 oy
10 cevap 906 göst.
27 Nisan 2025 Diğer kategorisinde MEHYASELERT (4,298 puan) tarafından soruldu
+3 oy
24 cevap 2,700 göst.
9 Mart 2025 Diğer kategorisinde MEHYASELERT (4,298 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 304 göst.
10 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde ASMIRA&TOPRAK&RUZGAR (8,935 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,740 soru

24,610,033 cevap

364,036 kullanıcı

...