Akşam namazını yatsı ezanına kadar kılabilir miyim?

0 oy
105 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,259 puan) tarafından

Kızlar elimden geldiğince namazımı vaktinde kılıyorum ama geçenlerde akşam namazımı geciktirdim yatsı ezanına ne kadar zaman kalaya kadar kılabilirim 

3 Cevaplar

0 oy
önce (481 puan) tarafından

Kerahat vakti girene kadar yani yatsıdan 45 dk önce. Fakat 45 dk geçmişse yatsı namazına 20 dk bile kalsa yine de akşam namazını kıl. Sırf 20 dk kaldığı için kılmamazlık etme yani 

önce (280 puan) tarafından

Hayir aksam namazindan sonra kerahat vakti olmaz. Kerahat vakti güneş doğarken, gunes tam tepedeyken ve güneş batarken olan zaman. Güneş doğduktan 45 dakika sonra ve güneş tam tepedeyken yani oglen namazına 45 dakika kala, sonuncusu ise aksam ezanına 45 dakika kala olan kisimdir. Diğerlerinde ezan okununca kadar namaz kalınabilir fakat sona bırakmamak en doğrusu.

Kerahat vakitlerinde nafile ve kaza namazlarida kılınmaz.

önce (8,650 puan) tarafından

Kerehat vakti akşam ile yatsı arası olmaz. 

Akşam ezanına 45 dj kala kerahattır sadece . 5 dk kalsa bile kılınır akşam namazı. 

Yani Hanefi mezhebine göre böyle 

önce (481 puan) tarafından

Ben bunu bilmiyordum teşekkür ederim bilgileriniz için 

-Reklam-
0 oy

Ezan okununcaya kadar vakit vardır. Zaten ezanına okunması bir vakti bittiğinin, diğer vaktin girdiğinin habercisidir. Kerahat vakitlerinde dışında ezan okunana kadar namazlar kilinabilir. 

Kerahat vakti 3'e ayrılır. 

Güneş doğduktan 45 dakika sonrasi kerahat vakti,

Güneş tam tepedeyken yani oglen ezanına 45 dakika kala 2. Kerahat vakti, 

Aksam ezanına 45 dakika kala yani güneş batarkenolan kerahat vakti. Bu vakitlerde vakit namaz, kaza namaz ve nafile namaz kılınmaz. Diğerleri ezan okununcaya kadar vakti vardır.

önce (1,259 puan) tarafından

Anladım çok teşekkür ederim ya bana hep böyle işte yarım saat kala 20 dakika kala kılınabilir diye öğrettiler bende baktım yatsıya çok az kalmış kılmadım peki sadece farzı mı yoksa hem sünneti hem farzı kılabilir miyim 

Hepsini kılabilirsin 

Teşekkür ederim ❤️ 

0 oy
önce (1,574 puan) tarafından

Aksam namazini yatis ezani okunana kadar vakti vardir peygamber efendimizin zaman zaman birlestirdigi gorulmjs su bulamadiginda ya da cihat zamanlarinda 

Teşekkür ederim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Akşam namazı vaktinin çıktığı nasıl anlaşılır?
Akşam namazının vakti, güneşin batışıyla başlar ve şafak vaktinin kaybolmasıyla, yani yatsı ezanının okunmasıyla sona erer. Takvimlerde belirtilen yatsı ezanı saati, akşam namazı vaktinin bitişini ve yatsı namazı vaktinin başlangıcını ifade eder.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Akşam namazını yatsı ezanına kadar kılmak günah mı?
Akşam namazının vakti yatsı ezanıyla bittiği için, bu süre zarfında namazı eda etmek namazın vakti içerisinde kılınmış sayılır. Ancak akşam namazını yatsı ezanına kadar geciktirmek mekruh kabul edilir; bu nedenle mümkün olan en kısa sürede kılınması tavsiye edilir.
Yatsı ezanı okunurken akşam namazı kılınabilir mi?
Yatsı ezanı okunduğu an akşam namazının vakti çıkmış olur. Bu nedenle yatsı ezanı başladıktan sonra akşam namazı artık eda olarak kılınamaz; bu durumda kılınacak olan namaz kaza namazı hükmüne girer.
Akşam namazı vaktini kaçırmamak için neye dikkat etmeliyim?
Akşam namazı, diğer namazlara göre vaktin oldukça kısa olduğu bir namazdır. Vakti kaçırmamak için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı takvimdeki akşam namazı ile yatsı namazı arasındaki süreyi takip etmeli ve namazı ezan okunur okunmaz kılmaya özen göstermelisiniz.
Akşam namazını geciktirip yatsı vaktine bıraktım ne yapmalıyım?
Akşam namazını vaktinde kılamayıp yatsı ezanına kadar geciktirdiyseniz ve vakit çıktıysa, bu namazı kaza namazı olarak niyet ederek kılmanız gerekir. İslam fıkhında vakti geçen her namaz için kaza borcu oluşur ve ilk fırsatta bu borcun ödenmesi esastır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
5 cevap 246 göst.
11 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Yeni anne032 (52 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,875 soru

24,612,134 cevap

364,128 kullanıcı

...