Doğum sonrası kilo veremiyorum ne yapmalıyım?

0 oy
400 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (40 puan) tarafından

doğumdan sonra da bir kilo aldım kızım şu an 2 yaşında bir 6-7 aylıkken 85 kiloydum memlekete köye gittim 69'a ulaştım tekrar İstanbul'a geldim ocak ayından beri yine 80'e ulaştım yani yemek çok yememe rağmen çok kilo alıyorum endokrinoloji bölümüne gittim doktor d3 vitamin eksik dedi zehirli guatrm'ı da var bende özellikle şu an aktif değil dedi doktor ama haşimato diye bir şey var dedi senin guatrın hala çalışıyor gibi zannediyor senin bağışıklığın tiroidine saldırıyor dedi önemli bir şey değil dedi sadece kapsül verdi kızları boğazımı tutamiyorum birkaç gündür şey yapıyordum growvigfj YouTube'da bir tane kadın var 40 dakikalık sporunu yapıyorum ama yani ekmek fazla tüketmiyorum ama boğazımı durduramıyorum çok yiyorum Bir de kızımı emziriyorum göğüslerim böyle çok büyükmüş gibi zaten kalıpli  biriyim kilo alinca  daha da bir belirgin oluyor göğüslerim falan çok rahatsız oluyorum elbiseleri olmuyor gibi kendimi çok kötü hissediyorum birkaç gündür de hastayım saldım sporu falan ne yapmam gerekiyor buradan bir arkadaş bulup beraber yapsak tek başıma yapamıyorum böyle ne kadar kilo verdiğinizi falan paylaşırız ya da nasıl kilo veririm yardımcı olun

7 Cevaplar

0 oy
önce (19,759 puan) tarafından

Çok anlaşılmıyor hastalık mı varmış temelde o varsa önce o iyileştirilmeli

-Reklam-
0 oy
önce (553 puan) tarafından

Canım ben kahvaltı da çeyrek ekmek yerim akşam yemeği 6 da yerim altidan sona da hicbisi yemek çok çok nadir sır yediğim 56 kiloyum iki çocuk doğurdum kilom ne azaldı ne fazla oldu hep sabit bence yeme düzeni oluştur diyetisyene git sadece evde sporla olmaz yürüyüş ve temiz hava . Çay kahve şekerli içmem çok tatlı şeyler yemem . Mesela hep sabitim . Yesem kesin alirim

önce (107 puan) tarafından

Cevremde bazı kadınlar tatlısz yapamzalwr ama zayflar bn anlamıyorum 

önce (553 puan) tarafından

Yani ben açıkçası kilo almaktan korktuğundan değil sevmiyorum yemiyorum yesem bir kaç kilo daha alırım tabi

0 oy
önce (66 puan) tarafından

Ben de öyle. Emzirmeyi bıraktım ve yine dokuz aylık hamile kiloma geldim. Aşırı yiyorum. Yani bir insan doymaz mı gerçekten doyma hissim gitmiş gibi. Diyetisyenle başlamıştım iki hafta ancak yapabildim. :(

önce (40 puan) tarafından

Bende ya ne yapacağız 

önce (226 puan) tarafından

Ben de doğum yapalı 8 ay oldu hiç doyma hissim yok herşeyi yiyebilirim :((( 

0 oy
önce (107 puan) tarafından

Devlet hastanesinde diyetşsyen var gtsene

önce (40 puan) tarafından

Diyetisyene gideyim de sürekli bozuyorum ya yaz da geldi olmuşum davul gibi ne yapacağım bilmiyorum

0 oy
önce (130 puan) tarafından

Ben de bundan muhtarım 3 tane sezeryanım var şimdi 3,5  hamileym çok hızlı kilo aldım şu an 74 kiloyum ne yapacağım bilmiyorum kafayı yiyeceğim ya of

0 oy
önce (2 puan) tarafından

Ben varım yapalım

0 oy
önce (6,435 puan) tarafından

Bende de var hasimato tiroidi hamilelikte ogrendim ilaç kullanınca tiroit düzene girdi ama buna bağlı kilo aldindigini bilmem  ben mesela ilaç bile kullanmiyorum şuan 55 kiloyum annem de guatr var oda ilaç kullanmiyorum vs 52 kilo  altinda başka sebepler olabilir 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Doğumdan sonra haşimato ve vitamin eksikliği kilo aldırır mı?
Evet, haşimato tiroidi ve vitamin eksiklikleri metabolizmayı yavaşlatarak kilo alımını kolaylaştırabilir. Özellikle haşimato durumunda tiroid hormonlarının düzenli kontrolü, vücudun enerji dengesini korumak için kritik öneme sahiptir; bu nedenle doktorunuzun verdiği takviyeleri düzenli kullanmalı ve hormon değerlerinizi takip ettirmelisiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Emzirme döneminde diyet yaparken nelere dikkat etmeliyim?
Emzirme sürecinde vücudunuzun ekstra kaloriye ve suya ihtiyacı vardır, bu yüzden şok diyetlerden kaçınmalısınız. Dengeli protein, sağlıklı yağlar ve kompleks karbonhidratları içeren beslenme düzeni uygulamalı, porsiyon kontrolünü şekerli ve işlenmiş gıdalardan uzak durarak sağlamalısınız.
Sürekli yemek yeme isteği nasıl durdurulabilir?
Yemek yeme isteğini kontrol altına almak için öğünlerinize lifli gıdalar ve yeterli miktarda protein ekleyerek tokluk sürenizi uzatabilirsiniz. Gün içinde yeterli su tüketmek, açlık ve susuzluk hissini birbirinden ayırmanıza yardımcı olur; ayrıca duygusal yeme krizlerini yönetmek için küçük porsiyonlarla sık aralıklarla beslenmeyi deneyebilirsiniz.
Evde 40 dakikalık spor yaparak kilo vermek mümkün mü?
Düzenli olarak yapılan 40 dakikalık egzersizler, metabolizmanızı hızlandırarak kilo verme sürecine ciddi katkı sağlar. Haftada en az 3-4 gün istikrarlı bir şekilde uygulanan orta tempolu kardiyo ve direnç egzersizleri, hem kas kütlenizi korur hem de vücudunuzun yağ yakım kapasitesini artırır.
Kilo verememe durumunda motivasyon nasıl korunur?
Kilo verme sürecinde motivasyonu korumanın en iyi yolu kendinize küçük ve ulaşılabilir hedefler koymaktır. Tartıdaki rakamlar yerine kıyafetlerinizdeki değişime ve enerji seviyenize odaklanın; ayrıca destek gruplarına katılmak veya süreç arkadaşı bulmak, yalnız hissetmenizi engelleyerek disiplininizi artıracaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,507,944 soru

24,613,023 cevap

364,175 kullanıcı

...