Doğumdan 4 ay sonra tekrar hamile miyim?

0 oy
409 göst.
önce Cinsel Yaşam kategorisinde (2,854 puan) tarafından

33 aylık oğlum ve 4 aylık kızım var. Şuan hamile olma ihtimalim var ve gerçekse yapabileceğim hiç bir şey yok 🤦  2. Bebeğim plansız oldu çok şükür varlıgına, varlıklarına. Ama daha 4 aylıkken yeni bir bebek daha kabus gıbı çünkü oğlum beni çok yıpratıyor. Lohusalıgımın hemen akabininde tekrar hamilelik çok zor vücudum daha toparlanamadı üstelik sezaryen doğum oldum. 12 ay arayla 3. Sezeryen nasıl geçer bilmıyorum. Nolur dua edin bana hamile olmuş olmayayım. Geçen ay koruyucu ürünümüz sıkıntılıymış iş işten geçtikten sonra anladık. Şuan bel ağrılarım var ve diğer gebeliklerde de yaşadım genelde ilk belirtim bu oldu ve durduk yere kilo almışım. İlk ay kilo alıyorum hemen. Korktuğum la sınanmak istemiyorum şu bacınıza da bir dua edın lutfen

10 Cevaplar

0 oy
önce (1,333 puan) tarafından

4 aylık bebeğin varsa zor ya hele sezeryan çok zorlanırsın ya inşallah yoktur varsada hayırlısı olsun bi yardımcın olmalı annen kayanan vs

önce (2,854 puan) tarafından

Gurbetteyız şuan için. Çok sağol insallah yoktur z

-Reklam-
0 oy
önce (130 puan) tarafından

Rabbim hakkında hayırlı olanı nasıp etsin inşallah 

Sagol canım 

0 oy
önce (1,041 puan) tarafından

İnsallah yoktur rabbim isteyenlere versin dua ediyorum bende.

Allah razı olsun inşallah 😓

0 oy
önce (710 puan) tarafından

Benim de biri aralıkta 5 diğeri kasımda 3 olucak galiba bende hamileyim umarım bence stres yapma olacağı varsa olur rabbim nasip ettiyse vardır bir hayır öyle düşün

İllaki ama ben çok yıprandım oğlumla. Artı 2 bebek sakin bir anne değilim. Onların da psikolojisi söz konusu. Biz ne kadar engel olmaya çalışsak da Allah istedi mi verıyor. Keşke rabbim çocuk çocuk diye inleyenlere verse 

0 oy
önce (26,910 puan) tarafından

Psikolojik olabilir. Test yaparsın. Ama inşallah değilsindir hayırlısıyla 

Psikolojik değildir çünkü bebeğim 6 aydan küçük olduğundan düzenli emzirme var ve sütüm de bol olduğundan prolaktın sevıyemın iyi olduğunu düşünerek gebelik oluşmaz diye düşünmüştüm. Bel ağrım ve kilo alışım kötü bir tesaduf olabilir en iyi ihtimalle. İnsallah da öyledir. Test yapmaya cesaret edemıyorum. Sagol canım inşallah yoktur 😓

0 oy
önce (157 puan) tarafından

Rabbim isteyen herkese nasip etsin, sende bir test al bak varsa en azından şüphen kalmaz, Rabbim gönlüne göre versin 

Amin sağol canım cesaret edemiyorum test yapmaya. Biraz daha zaman geçsin bakalım 

0 oy
önce (373 puan) tarafından

Dört Yaz kızım var küçüğü iki ama zorlamıyor dört yaş sendromu bizi bitirdi artık tahmin ediyorum Allah yüzüne baksın umarım degilsindir

Amin Allah razı olsun 

0 oy
önce (8,993 puan) tarafından

Rabbim isteyene versin inşallah süt korur diye korunmasız bir şey yaşadıysan hamile kalma olasığı yüksek süt kesinlikle korumaz gebe değilsen eğer önlem almadan bir daha birlikte olma

Tabiki de böyle bir hata yapmadım istemeyerek kaza oldu detay veremicem. Sonra da böyle bel ağrısı ve kilo durumu beni iyice korkuttu. 

0 oy
önce (393 puan) tarafından

ALLAH  olmayanlara çocuk  nasip etsin inşallah canım çocuğu olanları da Allah bağışlasın  sende sağlıkla büyütürsün inşallah  hamile değilsindir   beli olmaz emzirdiğin için bu belirtiler normal  Bi kan ver emin ol ondan sonra hemen korun spiral iğne artık sana nasıl iyi geliyorsa Vala sezeryan çok kötü  Bi yandan Allah yardımcın olsun inşallah 

Allah razı olsun bilmiyorum cesaret edemiyorum test yapmaya. İnşallah bu belirtilerin sadece tesadüftür 😓a

0 oy
önce (1,011 puan) tarafından

Allah gönlüne göre versin çocuklar çok küçük çok çok zor olur 

Evet hem de nasıl. Çok sağol amin

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sezaryen sonrası 4 ay içinde tekrar hamile kalmak riskli mi?
Sezaryen doğum sonrası kısa sürede tekrar hamile kalmak, rahim üzerindeki dikişlerin henüz tam iyileşmemesi nedeniyle riskli kabul edilir. Tıbbi otoriteler, sağlıklı bir iyileşme süreci için sezaryen sonrası en az 18-24 ay beklenmesini önermektedir. 4 ay gibi kısa bir sürede gerçekleşen gebeliklerde rahim yırtılması ve plasenta sorunları gibi komplikasyon riski artabilir, bu nedenle mutlaka bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına muayene olmanız gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğumdan hemen sonra hamilelik belirtileri nasıl anlaşılır?
Doğumdan kısa süre sonra hamilelik belirtilerini anlamak zordur çünkü lohusalık dönemi vücutta zaten hormon değişimlerine, yorgunluğa ve düzensiz adet kanamalarına neden olur. En kesin sonuç için şüpheli ilişkiden en az 14 gün sonra kanda gebelik testi (Beta-HCG) yaptırılması önerilir. Bel ağrısı veya ani kilo artışı gibi belirtiler tek başına gebeliğin işareti olabileceği gibi vücudun toparlanma sürecindeki normal etkileri de olabilir.
Emzirirken tekrar hamile kalma ihtimali yüzde kaçtır?
Emzirmek tam bir doğum kontrol yöntemi değildir ve yumurtlama dönemi adet görmeseniz dahi beklenmedik bir zamanda başlayabilir. Özellikle doğumdan sonraki ilk aylarda hormonal dengesizlikler nedeniyle ovülasyon takibi yapmak zordur. Emzirme döneminde de gebe kalma ihtimali mevcuttur, bu nedenle korunmasız ilişkiden şüpheleniliyorsa vakit kaybetmeden gebelik testi yaptırmak en sağlıklı yoldur.
Üst üste sezaryen doğum yapmanın vücuda etkileri nelerdir?
Üst üste yapılan sezaryen doğumlar, karın bölgesindeki dokuların iyileşmesi için yeterli zaman bulamamasına ve yapışıklık (adezyon) riskinin artmasına neden olabilir. Her yeni ameliyat, önceki dikiş hatları üzerinde tekrar kesi yapılacağı için doku bütünlüğünü zorlayabilir. Vücudun toparlanması için gereken sürenin tanınması, hem annenin genel sağlığı hem de rahim üzerindeki dokuların esnekliği açısından kritik öneme sahiptir.
Hamilelik şüphesi durumunda ne zaman test yapılmalı?
Korunmasız bir ilişkiden veya doğum kontrol yöntemi hatasından sonra gebelik testi yapmak için en doğru zaman, beklenen adet tarihinin geçmesidir. Eğer adet takibi yapamıyorsanız, şüpheli ilişkiden 14 gün sonra kanda yapılan Beta-HCG testi en güvenilir sonucu verir. Evde yapılan idrar testleri bu kadar erken dönemde hatalı sonuç verebileceği için klinik ortamda kan testi ile netleştirilmesi en sağlıklısıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 493 göst.
30 Ekim 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 294 göst.
3 Aralık 2024 Diğer kategorisinde curious (1,185 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 438 göst.
25 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 243 göst.