Kayınvalidemle tartıştıktan sonra özür dileyerek hata mı yaptım?

0 oy
201 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (88 puan) tarafından

Arkadaslar deminde post acmistkm,iste kayinvalidegilin ayrimciligi ile ilgili .

Esim ben kaynanamgil konusurken iste esim dedi bidahada gelmem,bende dedim iste bize oda yok falan filan,kaynanam aglamaya basladive dedi yakinda intihar ederim.biktim fala n.

Neyse sonra kapattik falan . Kendi kendime dedim bu nie blyle dedi simdi.

Anneli  aradim, kendi annemi,iste  bahsettim,annem dedi tuh yaziklar olsun sana ,gunah deilmi kadina,nie saygisiz davraniorsunz,onlarda yasli artik yorgunlar.kesseniz sesinizi ölurmuusunuz,bidaha sacini basini yolarim dedi. Vicdanim sizlqdi.sonra kaynanami aradim özurdiledim ,yok dedi önemlindeil,ama esinin sözlerini kaldiramiyorum artik oyuzden ölsem daha iyi falan.yok luften bidaha öyle deme,iste guzel tatli konustum birazvrahatladi, esimde dedim luften ne olursa olsun bidaha uzatma su izin konusunu yada bizi kabul etmediniz kknusunu,ne derleese desinler he de gec

Sizce dogru yaptim mi?

3 Cevaplar

+1 oy
önce (793 puan) tarafından

Konu ne ?onuda yazsaydın ama kadını neden aglattınz

önce (2,053 puan) tarafından

naptiklarinin farkinda degiller de ondqn . esin demekki iyi adam aferim ki goruyor yani gercekleri mesafe koyuyor. 

esinin birgun tepesi atsa siz naptiginizin farkindamisiniz benim esimi ailemi istemediniz evinize yok ailesinde kalsin bilmmne dedi iz siz beni hice saydiniz daha ne arim sizi anamsininiz babamsiniz bukadar daha otesi yok deyip kesip arltacak iste .mumkunse de az gorusun. bes ariyorsalar bir kez acin telefonu. musait degildik deyip kisa kesip kapatirsiniz telefonu. okadar kalmali etmeli samimi olmayin sen annene degil esine uy esin digrusunu yapio

önce (88 puan) tarafından

Walla cok haklisin canim supersin, ALLAH RAZI OLSUN, 

peki konusurkene mesela aradiklarinda nasil mesafeli oliom.bayramda ararim okadar fazla aramam

önce (2,053 puan) tarafından

normal iste nasilsin iyimisin iyiyim vocuklar iyi soyle boyle deyip kapatin yani.  okdar inthara varacak kadar uzun uzadiya sohbete dertlesmeye gerek yok . baktim mizmizlanio duygu somusuru yapio anne allah askina canimizi sikma hadi kapatiyorum iyi gunler de kapat. kendi kocasina aglansin zirlansin size degil 

Tamam canim cok tesekkur ederim

Bide canim sadece kaynanayyi bayramda arayip kutlasam kayinpedeeri konusmasam olurmu? Ne yapim sence canim, cok sinirliyim cunku kayinpedweere

Ikisininde telefon u var. Normalde kaynanayi arariz en cok ,bilmiyorum sadece onunkinden ona yalandann iyi bayramlar derim yeterlimi?esimede karismam ister arar ister aramaz

-Reklam-
0 oy
önce (9,716 puan) tarafından

Hiçbir şey falan anlamadım desem.

Ama anladığım kadarıyla sorun sende değil saygısızlık yapan eşin o dilerse daha iyi

0 oy
önce (962 puan) tarafından

Belki herks aynı anda gidince kalabalık oluyor ondan herksi bir arada istemiyorlar niyetlerini bilmiyorum ama insan evladını nasıl kabul etmez bnece özür dilemekle.hata yaptım eşini çiğnemiş gibi oldun 

Bilmiylrum canim dedi nie ,bosver nie uzuyorsunuz die.ne yapcaksiniz onun evini fallan.gerek yok uzmeye laf etmeye. Bende onun icin.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kayınvalide ile yaşanan tartışmada özür dilemek doğru bir adım mı?
Kayınvalide ile yaşanan tartışmalarda özür dilemek, ilişkinin gerginliğini azaltmak ve ortamı yumuşatmak için yapıcı bir ilk adımdır. Ancak, özür dilemenin sadece barışmak amacıyla mı yoksa gerçekten karşı tarafı yatıştırmak için mi yapıldığı önemlidir. Eğer tartışma ortamında taraflar birbirini kırmışsa, durumu daha fazla tırmandırmamak adına özür dileyerek gerilimi sonlandırmak sağlıklı bir iletişim stratejisidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Aile içi tartışmalarda sınırları korumak neden önemlidir?
Aile içi tartışmalarda sınırları korumak, hem bireysel psikolojik sağlığı hem de evlilik birliğini korumak için hayati öneme sahiptir. Eşlerin aileleriyle olan ilişkilerinde belirlediği sınırlar, dışarıdan müdahaleleri azaltır ve çiftler arasındaki özel alanı muhafaza eder. Sınırların net olmadığı durumlarda duygusal manipülasyon veya gereksiz çatışmalar daha sık yaşanabilir.
Kayınvalide ile yaşanan gerginliklerde eşler nasıl davranmalı?
Eşler, aile büyükleriyle yaşanan sorunlarda birbirlerine destek olmalı ve ortak bir dil geliştirmelidir. Tartışma anlarında taraf tutmak yerine, sorunu daha sakin bir zamanda ve daha yapıcı bir şekilde ele alarak çözüm üretmek, çatışmanın büyümesini engeller. Eşin, kendi ailesiyle olan iletişiminde dengeleyici bir rol oynaması, evlilik huzurunun sürdürülebilirliği açısından temel bir gerekliliktir.
Duygusal manipülasyon içeren tartışmalarla nasıl başa çıkılır?
Duygusal manipülasyon içeren tartışmalarda en etkili yöntem, durumu kişiselleştirmeden sakin kalmaya çalışmaktır. Karşı tarafın suçluluk duygusu yaratmaya yönelik ifadelerine karşı, net ve sınırları belirleyen ancak kaba olmayan bir üslup kullanmak gerekir. Tartışmanın büyümesine izin vermeden ortamdan uzaklaşmak veya konuşmayı ertelemek, tarafların öfke kontrolü sağlamasına yardımcı olur.
Kayınvalide ilişkilerinde çatışmayı önlemek için neler yapılabilir?
Kayınvalide ilişkilerinde çatışmayı önlemek için iletişimi açık tutmak ve beklentileri gerçekçi düzeyde tutmak oldukça etkilidir. Özel konularda sınırları nazik ama kararlı bir şekilde ifade etmek, zaman içinde karşılıklı saygının pekişmesini sağlar. Ayrıca, her iki tarafın da birbirinin yaşam tarzına ve kararlarına saygı duyması, uzun vadeli ve huzurlu bir ilişki için gerekli temel taştır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 552 göst.
29 Nisan 2026 Diğer kategorisinde feeliken (4 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 1,059 göst.
+2 oy
7 cevap 663 göst.

Kategoriler

1,507,961 soru

24,613,169 cevap

364,189 kullanıcı