Bebeğim uyumayı bilmiyor, ne yapmalıyım?

0 oy
188 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,782 puan) tarafından

benim bebeğim neden uykuya düşman? nasıl barıştırırırım? 

emzik kullanmıyor, gece beslenmesi zayıf, meme yok, arada su da veriyorum geceleri ama yok olmuyor bu gece 4 ten 7 ye kadar aralıksız salladım. 7 de belim ayaklarım uyuştu uyandık

kızlarım böyle değildi ben bu çocuğu nasıl uyutçam ya? salıncak kursam uyur biliyorum ama kurarsam da 4, 5 yaşa kadar kurtulamam gibi geliyo. odasını da ayırmak istiyorum ben napayım

4 Cevaplar

0 oy
önce (274 puan) tarafından

Ne kadarlık bebis kuzum Allah yardımcın olsun çok zor yaa

önce (2,782 puan) tarafından

9 aylık. başlarda böyle değildi özellikle son zamanlarda böyle oldu. yeni eve taşındık 1 haftadır böyle çocuk bi hoş oldu. salıncak kurmamak için direniyorum. ninni falan da işe yaramıyor. dua denedim o da olmadı

-Reklam-
0 oy
önce (5,307 puan) tarafından

Kaç yaşında.benim büyük oğlumda 2 yaşına girene kadar uykusu düzensizdi.sqbah erken kalkar gece geç saatlere kadar otururdu.bebek olunca iyice kaçtı uykusu.

9 aylık. akşam da geç yattı 11 de uyuttum sabaha kadar düzgün uyuyamadı 7 de de uyandık işte

0 oy
önce (9,169 puan) tarafından

Bence karakterleri ya  çocuk uykuyu sevmiyorsa 10 saat  bilr sallarsın 

sevdirmenin yolu yok mu acaba ya? gündüz de sadece 1 saat falan uyuyor  o da iki kez yarımşar saatten.. bazen 3 uyku yapıyor o zaman 1 buçuk saat oluyor işte

önce (9,169 puan) tarafından

Valla ne bileyim daha küçük 9 aylik ona sen ayak uydurmayın 1 yaşından sonra zaten.kendi uykularını kendileri yapiyorlar

0 oy
önce (7,480 puan) tarafından

4 yaşında kızım hâlâ sevmiyor uykuyu. Doktora gittik , rutinler oluşturduk ,erken kalktık,geç kalktık yok olmuyor. Bazı çocuklar sevmiyor uykuyu. 10 aylıkken tek uykuya düştü. 2 yaşında gündüz uykusunu bıraktı. 

benimki de öyle ya uykusuzluktan enerjisi bitmezse gündüz uyumak istemiyor.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeklerde uykuya dalma sorunu nasıl çözülür?
Bebeklerde uykuya dalma sorunu için öncelikle uyku rutinleri oluşturmak oldukça önemlidir. Her gün aynı saatte yapılan banyo, masaj ve hafif ışıklı loş bir ortam, bebeğin biyolojik saatini düzenlemesine yardımcı olur. Bebeğinizin gün içindeki aktif saatlerini takip ederek aşırı yorulmadan uykuya geçiş yapmasını sağlamak, gece boyunca daha uzun süre deliksiz uyumasına destek verebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Emzik kullanmayan bebekler nasıl uyutulur?
Emzik kullanmayan bebekleri uyutmak için emme refleksi yerine farklı güven veren yöntemler denenebilir. Bebeğinize dokunsal destek sağlamak adına battaniyesini hafifçe göğsüne koymak veya beyaz gürültü (white noise) cihazları kullanmak, uykuya dalmasını kolaylaştırabilir. Güvenli bağlanma tekniklerini kullanarak bebeğinizin kendi kendine sakinleşmesine fırsat tanıyan yöntemleri uygulamak, sallama ihtiyacını zamanla azaltacaktır.
Bebeklerde gece beslenmesi neden önemlidir?
Bebeklerin gece gelişimi için yeterli beslenmesi, uykunun bölünmemesi adına kritik bir rol oynar. Gece beslenmesinin zayıf olması bebeğin gün içinde daha çok acıkmasına neden olabilir; bu nedenle akşam son öğünü doyurucu tutmak uyku kalitesini artırabilir. Ancak bebeğinizin büyüme evresine göre gece beslenmesi ihtiyacının değişebileceğini unutmamalı ve ihtiyacı varsa doktorunuzla beslenme planını gözden geçirmelisiniz.
Bebekle oda ayırma süreci nasıl yönetilir?
Bebekle oda ayırma sürecine başlamak için öncelikle bebeğin kendini güvende hissettiği bir uyku rutinine sahip olması şarttır. Genellikle 6. aydan sonra tercih edilen bu süreçte, kademeli geçiş yapmak en sağlıklısıdır; ilk birkaç gün karyolasını sizin odanızda, ancak kendi yatağında tutarak sürece alıştırabilirsiniz. Oda ayrıldıktan sonra ise bebeğinizi her uyandığında kendi odasında sakinleştirerek, kendi yatağına alışmasını desteklemek önemlidir.
Bebeklerde sallayarak uyutma alışkanlığı nasıl bırakılır?
Sallayarak uyutma alışkanlığını bırakmak için kademeli olarak sallama süresini ve şiddetini azaltan bir yöntem izlemelisiniz. İlk günlerde sallamayı tamamen kesmek yerine, bebeğiniz uykuya dalarken sallamayı durdurun ve sadece elinizi üzerinde tutarak temas kurun. Bu yöntem, bebeğin dışarıdan gelen sallanma desteği olmadan kendi başına uykuya geçiş yapabilmesi için gerekli olan bağımsız uyku becerisini kazanmasına yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 162 göst.
0 oy
2 cevap 107 göst.
2 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Pakize333 (9,762 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 157 göst.

Kategoriler

1,508,075 soru

24,614,563 cevap

364,256 kullanıcı