Polivit şurup nasıl kullanılır, dozu nasıl ayarlanır?

0 oy
460 göst.
önce Diğer kategorisinde (63 puan) tarafından

image

polivit surubu doktorumuz yazdi nasil kullanilcagi yaziyor kagitta ama okuyamadim aranizda okuyabilen var mi

6 Cevaplar

0 oy
önce (6,144 puan) tarafından

Sabahları 2 ml 2 ay boyunca yazıyor altta. Ortadakini anlamadım

önce (63 puan) tarafından

Ortadakini bende okuyamadim ya etrafimda eczane yok gidip sorabilecegim cevap icin cok tesekkur ederim

Sen bunu eczaneden aldın mı aldıysan eczacı söyler zaten nasıl kullanılması gerektiğini doktor sisteme düşmüştür

Evet eczaneden aldim normalde sari barkot uzerinde yazar kullanim sekli diger ilaclarda yaziyor bunda yazmiyor şuan etrafimda eczane yok ama gidinceye kadar bu sekilde kullanip gittikten sonra sormayi dusunuyorum

Dikkatli baktığım zaman sanki sabahları emzir 45 dakika sonra 2 milim ver 2 ay devam et gibi yorumladım ben çünkü vitamin ilaçları genelde süt ile emilimi azalıyor ya bu da ne aç ne tok karnına veriliyor galiba

-Reklam-
0 oy
önce (5,311 puan) tarafından

Genellikle eczaneler üstüne bant yapıştırıp kullanımını yazarlar.yapay zeka böyle yazdı

​İlaç Adı: Polivit (Vitamin şurubu).

​Kullanım Zamanı: "Sabahları" şeklinde belirtilmiştir.

​Dozaj: Günde 2 ml verilmesi istenmiştir.

​Süre: Bu kullanımın 2 ay boyunca devam etmesi gerektiği not düşülmüştür.

Eczaci kullanim seklini yazmamis malesef bu sekilde vereyim hicbirsey anlamadim kagitta yazilandan cok tesekkur ederim cevabin icin

0 oy
önce (6,479 puan) tarafından

Emzir tok gibi birşey yazıyor bnde var bu günde 1 kez 5 ml veriyordum 11 kilo için üstünde. 2 kez yaziyordu ama hiç öyle vermedim hem tadı iyi değil hemde kendim sağlık ocagi doktoruna yazdırdım çok önermem bunu vereceğine yarım elma yarım muz yedir dedi vitamin desteği niyetine  aldım öyle 

0 oy
önce (8,114 puan) tarafından

.........

image

........
0 oy
önce (374 puan) tarafından

Emzir 45 SK sonra yazıyor diye okudum

0 oy
önce (8,941 puan) tarafından

Sabahları emzırdıkten sonra 2 ml vericeksin 2 ay boyunca emzırın yanındakı 45 dk mı yazıyor onu anlamadım sanırım emer emmez vermıcen

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Polivit şurup nasıl kullanılır ve günlük dozu ne kadardır?
Polivit şurup genellikle doktorunuzun belirttiği yaş ve kilo oranına göre günde bir kez ölçek yardımıyla verilir. İlaç kutusunun içinden çıkan prospektüs, ilacın saklama koşulları ve dozajı hakkında en doğru bilgiyi içerir; bu nedenle doktorunuzun reçeteye yazdığı kullanım talimatını esas almanız hayati önem taşır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklarda Polivit şurup kullanımı öncesi nelere dikkat edilmelidir?
Polivit şurup kullanımına başlamadan önce ilacın son kullanma tarihini kontrol etmeli ve açıldıktan sonraki saklama koşullarına dikkat etmelisiniz. Şurubu kullanmadan önce mutlaka çalkalamalı ve doktorunuzun önerdiği dozun üzerine asla çıkmamalısınız; şüphe duyduğunuz durumlarda mutlaka eczacınıza veya doktorunuza danışmalısınız.
Reçetedeki ilaç talimatı okunmuyorsa ne yapılmalıdır?
Doktorunuzun yazdığı reçete veya kullanım talimatı okunmuyorsa, ilacı aldığınız eczaneye giderek eczacınızdan yardım istemeniz en güvenli yoldur. Eczacılar reçetedeki el yazısını okuma konusunda uzmandır ve ilacın doğru kullanımı, saklanması ve dozajı hakkında size en net bilgiyi verecek kişilerdir.
Polivit şurup açıldıktan sonra nasıl saklanmalıdır?
Polivit şurup, genellikle doğrudan güneş ışığı almayan, oda sıcaklığında ve çocukların ulaşamayacağı güvenli bir yerde saklanmalıdır. İlacın kapağı açıldıktan sonra ideal kullanım süresi ve saklama yöntemleri için prospektüs bilgilerini incelemeli, eğer üzerinde özel bir saklama talimatı varsa (buzdolabı gibi) buna mutlaka uymalısınız.
Polivit şurup kullanırken doz aşımı olursa ne yapılmalıdır?
Yanlışlıkla fazla miktarda Polivit şurup verdiğinizi düşünüyorsanız vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalı veya Ulusal Zehir Danışma Merkezi'ni (114) aramalısınız. Vitamin şuruplarında belirtilen günlük dozun aşılması istenmeyen etkilere yol açabileceği için her zaman doktorun belirlediği mililitre ölçüsüne sadık kalmak gerekir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 2,276 göst.
11 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde Hercai87 (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 468 göst.
16 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Derineylem11 (1,680 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 274 göst.
26 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Sevgisiz_hayat_47 (1,108 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 259 göst.
13 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Havva4545 (1,184 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,573 soru

24,620,274 cevap

364,571 kullanıcı

...