19 haftalık gebelikte doktor randevusu mu piknik mi?

0 oy
380 göst.
önce Diğer kategorisinde (323 puan) tarafından

Ayın 20’sinde kızımın okulunda piknik var son senemiz ve gerçekten çok bu sene için hep planlar kurduk arkadaşlarımızla piknik için şöyle yapacağız böyle yapacağız şöyle fotoğraf çekeceğiz gibisinden benim de ayın 20’sinde kadın doğum doktoruna randevum var hamile olduğum için hem cinsiyetini henüz öğrenmedim gittiğimde belki cinsiyeti öğrenirim 19 + 5 haftalık oluyorum belki detaylı ultrasona falan gönderir Bu yüzden hani randevumu da iptal etmedim yani ama pikniğe de çok gitmek istiyorum başka da randevu yok bir gün sonrasına falan ya da öncesine doktor o randevu çok zor bulunuyor bana bir fikir verebilir misiniz kızlar içimi rahatlatacak en azından bir yorum

20 Cevaplar

+2 oy
önce (13,371 puan) tarafından

Cinsiyeti 10 gün sonrada öğrenirsin ama birdaha kızına böyle bir anı veremezsin o yüzden pikniği seçerdim 

-Reklam-
+1 oy
önce (8,670 puan) tarafından

Başka doktordan randevu alırım kızımın pikniği tercih ederim

+1 oy
önce (2,184 puan) tarafından

Ben olsam kontrolu secerdim isim bitince de hala ordalarsa arkadaslarinin yanina gecersin 

önce (323 puan) tarafından

Evet ben de kontrole gideceğim çünkü gitmezsem bir ay boyunca randevu alamayacağım çünkü şehir hastanesi ve gideceğim doktora randevu yok kesinlikle takipli doktorum zaten o pikniğe gitmesem de biz her türlü geziyoruz ailecek hani kızın mağdur kalmıyor geri kalmıyor bu konularda bir de cinsiyeti de öğrenmek istiyorum 20 haftalık olacağım gittiğimde

önce (1,797 puan) tarafından

Sizinle Gezmesi Ayrı Sınıfça Olması Ayrı Kesinlikle Kızımı O Ortamdan Kayırmazdım

0 oy
önce (277 puan) tarafından

Saatleri de mi çakışıyor kuzum ben ikisindende vazgeçemezdim ama kızım ağır basardi diye düşündüm şuan 🫣

0 oy
önce (1,953 puan) tarafından

Ben olsam piknige giderdim randevu baska güne al yine gidersin piknige git kızınla eglen anı biriktir 

0 oy
önce (5,072 puan) tarafından

E nabizdan sık sık kontrol et canım randevu açılıyor açılmazsa eğer riskli bir gebeliğin yoksa şikayetin filan hastaneyi erteleyebilirim sanırım illa  piknik  olarak değil ama kızımın da o ortamı bı daha olusmayacagi için onunla birlikte katılırdım herhalde:)

0 oy
önce (661 puan) tarafından

Ben olsam okul etkinliğine katılırım 

Özel e istedigin gün saate gidebilirsin , en olmadk randevu iptal et başka randevulara bakabilirsn 

Cinsiyet ben ilk iki çocuğumda 7. Ay da öğrendim 

0 oy
önce (1,713 puan) tarafından

Riskli bir gebeliğin yoksa kızımla piknikte ol yanlız bırakma diğer arkadaşları anneleri ile olacak kızınız tek başına kalacak hastaneye riskin yoksa başka güne bulursun olmadı sağlık ocağına git mutlaka randevu aciyorlar

0 oy
önce (13,570 puan) tarafından

Pikniğe giderdim ya cinsiyet 10 gün sonra da öğrenilecek nasıl olsa 

0 oy
önce (409 puan) tarafından

Doktora bir iki gün sonra da gidebilirsin ama piknik bir kere olacak ben olsam sağlık problemi olmadığı sürece pikniğe giderdim

0 oy
önce (7,486 puan) tarafından

Pikniğe giderim cinsiyeti geçte öğrensem olur çok da önemli değil benim için

0 oy
önce (567 puan) tarafından

Valla ben pikniğe giderim doktora bir hafta sona da gidersin ama piknik ortamı gelmez

0 oy
önce (22 puan) tarafından

Ay doguma cok varmis daha:) randevuyu iptal eder pikniğe giderdim, piknik 1 kere olacak ama doktora en az 10 kere daha gideceksin doguma kadar😁

0 oy
önce (324 puan) tarafından

Tabiki de pikniğe giderim hastaneye randevu bulursun yine sabahları 10 da açılıyor sistem hemen girip alabilirsin ama bir daha piknik yapamazsın kızın için randevunu iptal et derim 

0 oy
önce (30,589 puan) tarafından

Randevun aciliyetli bir durum olsa randevu derdim ama bu durumda piknik. mevcut çocuğun zaten kardeşi doğunca bazı istek ve ihtiyaçları göz ardı edilecek en azından şu an olmasın öyle bir şey. en yakın tarihe tekrar randevu oluşturup gidersin doktora akşam saatlerinde bak yine randevusunu iptal edenler oluyor ben geçen hafta dahiliyeye öyle randevu buldum 

0 oy
önce (606 puan) tarafından

Randevu başka güne de alabilirsiniz pikniğe giderdim

15 gün randevu alamayacağım yani bayramdan sonra gideceğim cinsiyetle öğrenemeyeceğim detaylı ultrason da yaptıramayacağım öyle olsa

önce (606 puan) tarafından

Çok uzak mı hastane aynı saatlere mı denk geliyor erken gidip doktora rica edersin erken alsın diye

Uzak ama arabayla gidicem saat 9 20 eğer erken ckarsam uğruycam tabiki

0 oy
önce (375 puan) tarafından

Doktor için önemli ve aciliyet gerektiren bir durum yoksa pikniğe git canım 

0 oy
önce (9,184 puan) tarafından

20 21 haftada kontrol yaptırabilirsiniz detayli

0 oy
önce (15 puan) tarafından

Okul etkinliğini tercih ederdim çünkü bir daha olmuyor öyle etkinlikler hepsi anı hatıra randevu işine gelince özele gidiyirsan sorun yok zaten istedigin vakit gidebilirsin devletse ozellikle 10 da gir MHRS ye bulursun mutlaka 

Yok canım nerede devlette randevu bulunuyor şehir hastanesinde hiçbir şekilde benim gittiğim doktora randevu bulunmuyor eğer iptal edersem kurban Bayramı’ndan sonraasına kalacak ne ben cinsiyeti öğreneceğim ne ikili tarama testi falan o yüzden randevumu iptal etmedim hani randevuma gitmeyi daha çok istiyorum piknik desen evet ama zaten biz hafta sonları sürekli dışarıdayız kızım geri kalmaz yani öyle şeylerden O yüzden rahatım

0 oy
önce (5,228 puan) tarafından

Piknik tabikide 😆💃🏻❤️🌹💞

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

19 haftalık gebelikte detaylı ultrason ne zaman yapılır?
Detaylı ultrason taraması genellikle gebeliğin 18 ile 22. haftaları arasında gerçekleştirilir. 19 ve 20. haftalar, bebeğin organ gelişiminin ve anatomik yapısının en net şekilde incelenebildiği ideal bir zaman dilimidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hamilelikte rutin doktor randevusu ertelenebilir mi?
Rutin kontrollerin ertelenmesi, gebeliğin seyrine ve doktorunuzun tavsiyesine bağlıdır. Eğer gebeliğiniz düşük riskli seyrediyorsa birkaç günlük kaymalar sorun yaratmaz; ancak herhangi bir şikayetiniz varsa randevunuzu mutlaka zamanında gerçekleştirmelisiniz.
Gebeliğin 20. haftasında cinsiyet kesin olarak öğrenilir mi?
Gebeliğin 20. haftasında bebeğin pozisyonu uygunsa ultrason ile cinsiyet tahmini büyük oranda netleşir. Bu haftalarda bebek hareketli olduğu için doktorunuzun net bir görüş bildirme ihtimali oldukça yüksektir.
Gebelik sürecinde sosyal aktiviteler nasıl planlanmalı?
Gebelik sürecinde sosyal aktivitelere katılmak ruh sağlığı için oldukça faydalıdır. Planlama yaparken kendinizi yormayacak, uzun süre ayakta kalmanızı gerektirmeyecek ve acil durumlarda sağlık kuruluşuna ulaşımınızın kolay olduğu ortamları tercih etmeniz önerilir.
Doktor randevusu ile özel gün çakışırsa nasıl karar verilir?
Öncelik sıralaması yaparken sağlığınızın kritik durumunu göz önünde bulundurmalısınız. Rutin bir kontrolse ve doktorunuz tarafından özel bir uyarı yapılmadıysa, sosyal aktiviteler stresinizi azaltarak gebelik sürecini daha mutlu geçirmenize yardımcı olabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 996 göst.
+1 oy
9 cevap 349 göst.
30 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Bla Bla bla (511 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 156 göst.
0 oy
7 cevap 1,112 göst.

Kategoriler

1,508,232 soru