Anlaşmalı boşanma duruşma günü belli oldu, nasıl vazgeçerim?

0 oy
302 göst.
önce Diğer kategorisinde (25 puan) tarafından

Anlaşmalı Boşanma için dilekçe vermiştik iki gün önce verdik dilekçeyi ayın 18'inde duruşma günü verilmiş. Eşimde bi şans ver diye yalvarıp duruyor. Çocuklar küçük çalışma konusunda sıkıntım var ne yapmalıyım siz söyleyin aileden destek olanda yok. Kalmak istemiyorum ona karşı sevgi kırıntısı bile kalmadı.ama bi yandan da o çocukları kendimle heba etmek istemiyorum 

8 Cevaplar

0 oy
önce (2,942 puan) tarafından

Bunu buraya sorman çok yanlış iyi kötü durumunu bilen yaşayan sensin senin düşünüp karar vermen lazım bende davadan döndüm çocuklarım için ama her zaman pişman oluyo insan kendini geri planda koyarsan çocuklarım büyüsün dersen bilemem ama zor yani bilesin herşey maddi olarak değil bazen maneviyat insanı daha çok yıpratıyor bunu unutma hakkınızda hayırlısı 

önce (25 puan) tarafından

Nasıl bir durumun içinde olduğumu tahmin bile edemezsiniz. Boşanmayı o kadar çok istiyorum ama bir yandan da nasıl olacak diye kafayı yemek üzereyim. Tamam kira ve faturaları ödeyeceğini söyledi çalışamazsam diğer giderlerle nasıl ilgilenicem

önce (2,942 puan) tarafından

Bak benim babam yogunbakimdaydi ben o mahkemeye gittim bırak kimsenin olmasını sağlıklı düşünen beynim bile yoktu ama Allah'a sığındım sencyolunu göster dedim kimse açıktan ölmez iyi kötü bir düzen kurarsın ama herşeyi kendi kafanda tartip bicmen lazım keşke demek bir işe yaramiyo sonra

-Reklam-
0 oy
önce (7,505 puan) tarafından

Biz ne diyelim canım boşan diyemeyiz barış da. Eğer eşine şans verdiğinde beni bir daha aldatmaz kesinlikle güveniyorum diyorsan yada aldatsa bile benim için farketmez her şeyi sineye çekerim diyorsan barış. Ama bu barışmaların sonu zaman ilerledikçe keşke elimde fırsat varken ayrılsaydım diye bitiyor bunu bil.

Biliyorum adam bir süreliğine aldatmıyor o süre geçtikten sonra yine sar başa sarıyoruz

Ailemden hiç kimse bilmiyor bu konuma geldiğimi bilseler araya gireceklerdi barışmak için her şeyi yapacaklardı 

önce (7,505 puan) tarafından

Araştır şimdiden kaymakamlığa valiliğe belediyeye git araştır. Çocuğun küçükse bizim burda beldiye kreşi var mesela piyasanın baya altında bir fiyatla tüm gün kreş hizmeti veriyor ve çok kaliteli bir yer . İş iste yalvar yakar durumunu anlat. Bir şeyler yapmaya başla şimdiden oturup düşünmekle hiçbir şey değişmez harekete geçmek lazım

0 oy
önce (6,500 puan) tarafından

Kardeş dava acmissin etmişsin daha niye R yapiyorsun  herşeyi enine boyuna düşünüp davayı öyle acmak lazımdı 

0 oy
önce (9,195 puan) tarafından

Boşanmanın para önemli guc yoksa zor hayata girmezdim kocamada eskisi gibi olmasada hayatı idame edemeyen kadar idare ederdim

0 oy
önce (19,786 puan) tarafından

Sen şans ver ama artık eşinin telefonu zartı zurtu bakma derim yine göreceksin yüzde beş yüz emin ol bundan Allah inşallah beni yanıltsın yardım etsin sana yuvan hiç olmadığı kadar huzurlu olsun. Ben geri adım atmazdım anneme yalvarır yakarır getirirdim yanıma çalışırdım. Daha önce de olmuş yine olacak aldatan aldatır kumar oynayan oynar içen içer yalan söyleyen söyler affetmek sadece hadi tekrar yap demektir 

Annem asla gelmez o elalemi düşünüyor elalem ne der derdinde 

0 oy
önce (1,116 puan) tarafından

Canım ben sana boşanda diyemem veya kal da diyemem 

Bu hayatı 4 duvar arasında yaşayan sensin ve bunun kararını da sadece sen verebilirsin.

Sağol canım 

0 oy
önce (3,555 puan) tarafından

Ben sana şunu soyleyim Esin yalavariyor demişim eğer affedersen elindeki kanıtlar falan hepsi geçersiz eğer bosanirsan Esin sana hiçbir şekilde sahip çıkmaz o yolu gecene kadar ayıya dayi diyor temsili o yüzden bosayacaksan eşine güvenip yola cikma kendin becereceksen cik yola 

Yani o anlaşmalıda yazdığı kira ve faturaları öderim hepsi yalan mı diyorsun 

önce (3,555 puan) tarafından

Boşanıp sozunu tutani görmedim ancak çocukların parasını ancak alabilirsin

0 oy
önce (13,382 puan) tarafından

Şuan affedersen birdaha elindeki kanıtları kullanamayacaksın ben hiçbir erkeğin gerçekten pişman olduğuna inanmıyorum nedense bu pişmanlık yakalanınca akıllarına geliyor en doğru kararı sen verirsin kimse şunu yap diyemez ama olurda affedersen birdaha telefonuna bakma en azından görmemek daha az canını yakar 

Bende inanmıyorum bu pişmanlığı daha öncede duydum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Anlaşmalı boşanma davasından nasıl vazgeçilir?
Anlaşmalı boşanma davasından vazgeçmek için duruşma gününe kadar mahkemeye 'davadan feragat' dilekçesi vermeniz yeterlidir. Eğer her iki taraf da boşanmaktan vazgeçerse, mahkemeye sunulan ortak dilekçe ile dava dosyasının işlemden kaldırılmasını veya reddini talep edebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Duruşma günü belli olan anlaşmalı boşanma nasıl iptal edilir?
Duruşma günü verilmiş olsa bile taraflardan birinin mahkemeye başvurarak boşanma iradesinin kalmadığını bildirmesi, anlaşmalı boşanma sürecini hukuken sona erdirir. Anlaşmalı boşanma tek bir irade ile değil, her iki tarafın mutabakatı ile yürütüldüğünden, taraflardan birinin duruşmaya katılmaması veya vazgeçtiğini belirtmesi davanın düşmesine neden olur.
Boşanma sürecinde çocukların velayeti ve bakım desteği nasıl sağlanır?
Boşanma sürecinde çocuklar için geçici velayet ve tedbir nafakası talepleri aile mahkemesi tarafından değerlendirilir. Eğer ekonomik olarak destekten yoksunsanız, bulunduğunuz ildeki baroların Adli Yardım Bürosuna başvurarak ücretsiz avukatlık hizmeti alabilir ve çocuklarınızın haklarını korumak için gerekli hukuki süreci başlatabilirsiniz.
Boşanma kararından emin olamayanlar ne yapmalı?
Boşanma kararı vermeden önce duygusal karar vermek yerine, çocukların geleceği ve kendi yaşam standartlarınız için profesyonel bir aile danışmanından destek almak süreci netleştirmenize yardımcı olabilir. Kendi kararınızdan emin değilseniz, mahkemeye gitmeden önce boşanma dosyanızı dondurabilir veya sürecin ertelenmesini talep ederek kararınızı tekrar gözden geçirebilirsiniz.
Anlaşmalı boşanmada tek taraf vazgeçerse ne olur?
Anlaşmalı boşanmanın en önemli şartı her iki tarafın boşanma iradesinin ve boşanmanın sonuçlarının aynı olmasıdır. Eğer siz boşanmak istiyor ancak eşiniz vazgeçiyorsa, anlaşmalı boşanma gerçekleşmez ve süreç çekişmeli boşanma davasına dönüşebilir; bu durumda eşiniz boşanmaya itiraz edebilir ve dava süreci uzayabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 294 göst.
28 Haziran 2024 Diğer kategorisinde noluyokk (316 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 442 göst.
30 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Berivankarakus (163 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 472 göst.
3 gün önce Diğer kategorisinde Selma (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 701 göst.