Kaybolan bir çocuğu tesadüfen nasıl kurtardım?

+4 oy
398 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,207 puan) tarafından

Merhabalar hanımlar bugün diş randevum vardı aceleyle hazırlandık ben her zaman cüzdanımı ya çantaya ya çekmeceye atarım ara tara bütün dolap elbise ne varsa döktüm yok yarım saat geçti  baktık kanepenin üzerinde bende çok sitem ettim geç kaldık diye çıktık otobüs beklerken bi baktım beklediğimiz yoldan 2 2,5  yaşında minik bir kız pıtır pıtır iniyor bende bekledim annesi arkasından gelir diye baktım gelen giden yok bi Allah'ın kulu yok yolda kız direk ana caddeye arabaların önüne gidiyor bi yandan dedim Allah'ım otobüs gidecek aldım kızı geldiği yola gittim baktım tel örgü kapalı bağırdım kimse yok mu yaklaştıkça baktım kadın da neva neva diye bağırıyor dedim abla gel buldum ben ay kadın bi geldi dedi nasıl gitmiş dedim ana caddeye kadar yürümüş kadın şok oldu inanmıyorum nasıl o kadar gitmiş dedi ,sonra dedi kapı açık kalmış oradan çıkmış arkamdan da epey ağladı beni al diye dedim anne bak Allah'ın işine o cüzdanı alıp gitseydik belki kızın bugün cenazesi olacaktı rabbim gözümün önündekini bana göstermedi ki o kıza yetişeyim diye çünkü etrafta bi insan yoktu sadece ben vardım ve kız yaşına göre öyle koşuyordu pıtırcık pıtırcık böyle bir mucizeydi işte şükür dağ salim kavuştu

13 Cevaplar

+1 oy
önce (302 puan) tarafından

Çok şükür ki kötü niyetli insanlarla karşılaşmamış. Allah razı olsun sizden.

önce (1,207 puan) tarafından

Ayy Allah korusun ora ana yol sarhoşu eksik olmuyor bide ama gerçekten biri alıp gitse asla bulunmazdı çünkü evinden çok uzaklaşmıştı Rabbime çok şükür 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,961 puan) tarafından

Ay içim ürperdi rabbim seni vesile kılmış o çocuğun hayatını kurtar diye resmen rabbim senden razı olsun canım. Geçen gün pazarda bi kız çocuğu tek yürüyordu dedim baktım annesi arkadan geliyordu çok şükür 

Bizimde çocuklarımız var insan gerçekten korkuyor anneyi de asla kınamayorum öyle teşekkür etti dedi Allah razı olsun sizden bi anlık dalgınlık 

0 oy
önce (9,006 puan) tarafından

He işte bir hayır vardır diye boşuna dememişler Rabbim sana cüzdanını bulmana hemen izin Verseymiş dediğin gibi belkide arabanın altında kalabilirdi çok şükür böyle bir şey olmamış

+1

Evimi görseniz daha dersiniz savaş çıkmış battaniyeler elbiseler eşyaları çantaları ne bulsam bütün odaları döktüm yetmedi balkona dışarıya baktım çocukların bütün çekmecelerini döktüm bulmak için sadece kanepenin üzerindeymiş üstünde,aynen çok şükür rabbim uzun ömürler versin bütün evlatlara

önce (9,006 puan) tarafından

AMİN inşallah 

0 oy
önce (161 puan) tarafından

Allah razı olsun benim de geçen gün 4 yaşındaki kızım 2 yaşlarında bir tane çocuğu elinden tutmuş piknik yaptığımız alanda yanımıza getirmiş sonra işte ailesine götürdü çocuğu arayıp duruyorlarmış benim kız tutmuş kolundan getirmiş nereden nereye getirmiş 😅

:) çocuklar çok komik ya bide o kadar yolu bizden iyi yürüyorlar

0 oy
önce (30,610 puan) tarafından

Ay çok şükür bir ömürlük dua valla beni küçükken takside unutmuşlar adam Allah razı olsun getirip çocuğun ailesi burda indi alın çocuğu diye büyük amcamıza vermiş 30 küsur yıl geçti hala muhabbeti geçtiğinde dua ederiz. Yaşıyor mu bilmiyorum ama hep hala yaşıyorsa ömrü uzun olsun ölmüş ise yeri cennet olsun diye dua ederiz :) 

Duaya ihtiyacım var walla sevinirim akıllarında kalsam :) aynen taksici alıp başka işlerde yapabilirdi kötü çok 

önce (30,610 puan) tarafından

Tabi. Eski zaman olduğu için birazda güvenli bir ortammış. Ama gerçekten Allah çıkarmış seni o çocuğun karşısına 

Yolda nasıl bi yol mesela şehirler arası yol otobüs minibüs tır hepsi o yolu kullanıyor karşıdan karşıya geçerken bekliyoruz epey çünkü öyle süratliler 

0 oy
önce (13,310 puan) tarafından

Çocuklar çok fena 2 yaşındaki yeğenim bizim bile zor açtığımız demir kapıyı açıp sokağa çıkmış allahtan biri farkedip tutmuş da yoksa sonu düşünemiyorum 

Evden kaçıyorlar hep 

0 oy
önce (5,753 puan) tarafından

Ne güzel, iyiki denk gelmişsin. Annenin o anki endişesini düşünemiyorum. 

Öyle bağırıyordu arada mesafede çoktu bende ona bağırıyordum :)

0 oy
önce (9,203 puan) tarafından

Şükür denk.gelmisiniz

Dünde piknikte bir çocuk kayboldu aynı yaşlarda annesi arkama baktim yoktu diyordu ama çocuk almis başını gitmiş bayagi ilerde buldular bu çocuklar varya saniyelik ve çok hızlı ilerliyorlar yolu tuttuğunda kosuyorlar

Aynen çok hızlıca ilerliyorlar Allah korusun hepsini annem hep derdi arkanda da bi gözün olsun bi iş yapınca arkana sürekli bak kontrol et çocuklar sessiz olunca mutlaka bi sıkıntı vardır 

0 oy
önce (5,048 puan) tarafından

Ay en korktuğum şey ya kapımı hep kilitli tutardım kızım küçükken müge anlıya da hep bu tarz olaylar geliyor 4 yaşında 5 yaşında sokakta oynarken kayboldu diyor kadınlar e yanii kaybolmaması mucize zaten 

Ya müstakil olunca hep bahçede oluyoruz açıkçası ama benim kız 1 yaşına yeni girdi elini bırakınca 1 dakika olmadan yola öyle bi gidiyor kadında açıkçası korkmuştu zaten 

0 oy
önce (1,726 puan) tarafından

Rabbim hiç birşeyi sebepsiz yere karşımıza çıkartmaz siz bugün bir cüzdan sebebiyle geç çıkıp çocuğu buldunuz belki de o çocuğu götürürken harcadığınız zamanda da rabbim sizi başka bir kötülükten korudu herşeyde vardır bir hayır rabbim korumuş 

Aynen öyle 

0 oy
önce (1,092 puan) tarafından

Geçenlerde bizim buradaki parkta bir çoçuk kaybolmuş 

Babası araba ile arıyor 

Arkasında da polis arabası oda arıyordu 

Bilmiyorum buldularmı bende etrafıma baktım ama yoktu

İnsallah bulunmuştur

Kayıp çok zor ya acısı ağır bizim burada bi köyde komşumuz vardı kadın dedi ki benim 5,6 yaşında kızımı kaçırdılar kayboldu dedi masmavi gözleri sarı saçları vardı aradan belki 35 yıl geçmiş hâlâ da söyler ağlar 

0 oy
önce (2,880 puan) tarafından

Sende geç kalmanla bi hayat kurtardın belki de rabbim seni vesile kıldı her şerde bir hayır vardır demişler 

Bizde bunu 2024 te tatile gittiğimiz otelde yaşadık 

Otelimiz yol üstü ve denize sıfır bi oteldi yemek kısmı denize çıkan kattaydı o katın bir yukarısı da direk çıkış kapısı olan lobi katıydı biz  yemek için yemek bölümüne geçtik karşı masamızda bir kadın bir erkek bi de 2 en fazla 2 buçuk yaşında bir kız çocukları vardı kız bize bakıp el salladı annesi de baktı güldü biz yemeği bitirdik lobi katına çıkıp dışarıya çıkacaktık sigara almak için asansöre bindik asansörde yine bir kadın bir erkek bir de bu kız çocuğu vardı ama ben o an o kızın yemek bölümünde bize el sallayan kız olduğunu hatırlayamadım iki çocuğum olduğu için dikkat edemedim yani asansör açıldı ve herkes bizde dakik lobi bölümünde indik dışarı çıkacakken oğlum ordaki içecekleri görüp içecek istedi içeceği hazırlattık aldık dışarı çıktık ay ne göreyim o kız çocuğu kaldırımın tam ucunda sağa sola bakıyor tek başına elimde bebek arabası var eşime hemen koş dedim kız tam ayağını attı eşim yakaladı bir de trafik çok hızlı akıyordu arabalar çok hızlıydı kız ağladı aldık hemen otelin içine götürdük güvenliğe söyledik ama kız güvenliğe gitmek istemedi çocuğa anne baban nerde diye sorduk ama ağlamaktan cevap veremedi güvenlikle birlikte yemek bölümü olan ve denize çıkan kata indik epey anne babasını aradık anne babası da yazık denize koşmuş hemen annesi titreyerek telefon ışığını denize tutuyor babası denize girmiş arıyor bizim onlara doğru yürüdüğümüzü görünce koşa koşa yanımıza geldi yardım isteyecek gibi duruyordu çocuğu eşimin kucağında görünce kadın yere yığıldı çok kötü bi anı olmuştu bizim için anne babası akşam etkinliği olan bölümdeymiş sıra çocukları piste çıkarmaya gelmiş bunlarda çocuğu piste vermiş oynasın diye sonra bi an da inmiş ve çıkmış çocuk o an bis orda olmasaydık ya da içerde biraz daha oyalansaydık nolurdu düşünmek istemiyorum 

Ayy için ürperdi resmen o an orada olmanız tesadüf değildi mucizeydi ailenin çaresizliği çok kötü Allah hep iyiylerle karşılaştırsın

önce (2,880 puan) tarafından

Evet ya çok kötü olmuştum annesini eminim uzun süre etkisinden çıkamamıştır daha da kötü olmasın diye lobide bulduk dedik yola çıkacağını falan söylemedik yani bi anlık dalgınlıkla oluvermiş işte 

0 oy
önce (1,503 puan) tarafından

Allah sizden razı olsun. Allah iyilerle karşılaştırsın sözü ne kadar önemlidir. Hayatımızın her alanında iyilere rast gelelim inşallah 🌸 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Küçük yaştaki bir çocuğun evden tek başına çıkması nasıl önlenir?
Küçük çocukların evden tek başına çıkmasını önlemek için öncelikle kapılara çocuk güvenlik kilitleri takılmalı ve kapıların her zaman kilitli olduğundan emin olunmalıdır. Ek olarak, çocukların ulaşabileceği yükseklikteki pencere ve kapı kollarına kilitli mekanizmalar eklemek, ev kazalarını ve kontrolsüz çıkışları engellemek adına en etkili güvenlik yöntemidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Dışarıda kaybolan bir çocukla karşılaştığımda ne yapmalıyım?
Dışarıda tek başına dolaşan bir çocukla karşılaştığınızda öncelikle güvenli bir alanda bekleyerek çocuğun ebeveyninin gelip gelmediğini kontrol etmelisiniz. Eğer kısa sürede kimse gelmiyorsa, çocuğu tehlikeli yollardan uzaklaştırıp çevredeki esnaf veya yetkililerden yardım isteyerek durumu en yakın kolluk kuvvetlerine bildirmek en güvenli adımdır.
Çocukların anlık gözden kaybolması durumunda hangi önlemler alınmalı?
Çocukların anlık olarak gözden kaybolması riskine karşı, özellikle kalabalık alanlarda çocuklara üzerinde iletişim bilgilerinin yer aldığı bir künye veya bileklik takılması oldukça önemlidir. Ayrıca çocuğa yabancı biriyle gitmemesi gerektiği öğretilmeli ve ebeveynlerin çocuklarını her zaman görüş alanında tutarak dikkat dağıtıcı unsurları minimuma indirmesi gerekir.
2 yaşındaki çocukların dışarı çıkma merakı nasıl yönetilir?
2 yaş civarındaki çocuklarda merak duygusu çok yüksektir ve bu yaş grubu tehlikeyi algılayamazlar. Bu dönemde ebeveynler, çocukların keşfetme dürtüsünü kontrol altına almak için evde kapı güvenliğini artırmalı ve dışarı çıkıldığında el ele tutuşma kuralını disiplinli bir şekilde uygulamalıdır.
Sokakta tek başına olan bir çocuğun güvenliği neden kritiktir?
Sokakta tek başına olan bir çocuk için trafik kazaları, kaybolma ve yabancı kişiler tarafından istismar edilme gibi hayati riskler bulunmaktadır. Özellikle 2-3 yaş grubundaki çocuklar ana caddelerin tehlikesini bilmedikleri için, bir anlık dalgınlık bile ciddi sonuçlara yol açabileceğinden çocukların gözetimi bir saniye bile ihmal edilmemelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 183 göst.
17 Mart 2023 Diğer kategorisinde Hatice061987 (3,798 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 565 göst.
13 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Birdilektut (1,376 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 170 göst.
25 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Mevah (2,601 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 990 göst.
12 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Misafir67 (416 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,324 soru

24,617,206 cevap

364,415 kullanıcı

...