10 yıllık evliliğim bitti, bu süreci nasıl atlatırım?

+1 oy
478 göst.
önce Diğer kategorisinde (404 puan) tarafından

Bugüne kadar açıp bakarken bile kıyamadığım bütün anılarımı tek tek yırtıyorum şu an biz de yolun sonuna geldik ikimizin de birbirine tahammülü kalmamış neredeyse 10 yıldır birlikteyiz ama bir şeyler eskisi gibi değil onun da benim de eski hislerimiz yok sanırım çok severek evlendik ama sevmek de bazı şeylere yetmiyormuş son zamanlarda olan bazı şeyleri de kabullenemez oldum her şey yoluna girdi diye düşünürken aslında arka planda bilmedim ve yolunda gitmeyen bazı şeyler de varmış ya da ben görmek istemedim bilmiyorum ben bu sabah bütün geçmişimle vedalaştım gerçekten çok zor bir süreçmiş .. 

İçim hiçbir yere sığmıyor biliyorum geçecek ama ne de bu psikoloji kaldıramıyorum aynı evin içerisinde bir arada kalıp ortak noktalarını yitirmiş birbirinden kopmuş çocuklarımın gözünde çift olarak yanliıs bir imaj bırakmak istemiyorum bir süre daha evimde kalmaya devam edeceğim o yurt dışına gidecek daha sonrasında ne olur bilmiyorum nerede yaşamaya karar veririm ne yaparım kafam allak bullak hakkında hayırlısının olması için lütfen duanızda yer verin.

14 Cevaplar

+4 oy
önce (3,927 puan) tarafından

En İyi Cevap

Hakkınızda hayırlısı ne ise olsun daha önceki yorumlarınıza dayanarak ihanet aldatma şiddet içki kumar aile kargaşası yoktu aranızda bunlar kesin boşanma sebebidir bunlar dışındaki sebepler oturup konusularak veya evlilik danışmanı ile çözülebilir sizlere ağır ve zor gelen şeyler aslında incir çekirdeği sebebi bile olmayabilir iki evladınızın hatrına önce evlilik terapisi ile ilerleyip ona göre kararınızı vermenizi tavsiye ederim

önce (404 puan) tarafından

Tek tek yazamadım herkese hiç iyi değilim bu noktaya gelene kadar birçok şey yaşadım küçük tartışmalarla geldiğimiz bir nokta değil aslında dölünebilecek bir noktada olduğumuzu sanmıyorum ben kendimi onun gözünde değerli görmüyorum bu da benim için geri dönülmez bir nokta birinin seni sevdiğine inanınca birçok şeye gözümü katlanabiliyorsun ama o kişinin aslında seni manipüle ettiğini ben seni sevmekten ziyade senin sadece hayatında olan bir alışkanlık halinde görmeye başladığını hissettiğimde işlerle değişiyor ben birçok şeyin altından tek başıma kalktım bunun altından da kalkacağım evet biliyorum İlk birkaç gün çok zorlanacağım ama geçecek ve bundan kurtulduğumda daha geride bıraktım hiç kimsenin gözünün yaşına bakacağımı sanmıyorum

önce (3,927 puan) tarafından

Birikmişler yoruyor zaten insanı belki yılların birikmişliği yeni yeni farklı şekillerde gözüne batıyor insanın evlilik terapisi sadece sorunlarınızı çözmek için değil 2 çocugunuz için bundan sonraki süreci sağlıkla yönetebilmeniz içinde gerekli bence

-Reklam-
0 oy
önce (328 puan) tarafından

Hakkında hayırlısı olsun inşallah canım 

0 oy
önce (9,728 puan) tarafından

Hakkında hayırlısı olsun canım 🌸🫶🏼

Seninle çocuklarının yolu hep iyiliğe güzelliklere çıksın 

0 oy
önce (2,942 puan) tarafından

Hakkınızda hayırlısı olsun rabbim iyi bir yol çıkarsın.

Okurken aklıma gelen birşeyi yazmak istiyorum eski yaşlı bir yeyzeye evliliği nasıl böyle uzun sürmüş diye sormuşlar bize yırtığı sökerdik çöpe atmazdik demiş şuan kimsede güven yok empati yok anlayis yok senie özelde konuştuk biliyorsun bazı şeyleri ama gerçekten sevgiyle başlanan yol bu hale geliyorsa insan kendini feda etmemeli ben çocuklarımla tehdit edilmesem bir dk durmam rabbim bizim emeklerimizi boşa cikarmasin gönlünu ferah tut rabbim iyiliklerini elbet önüne çıkarır 🫶🙏

0 oy
önce (1,116 puan) tarafından

Kuzum hakkınızda hayırlısı olsun.

0 oy
önce (1,787 puan) tarafından

Sevgim🥹🥹🥹şuan onkadar uzukdumki inanamiyorum kuzum ya,gerçekten sevgi yetmiyor bazen 

0 oy
önce (27,733 puan) tarafından

Yaaa sevgimm🥺

Bu aralar üst üste en cok tanıdıklardan böyle postlar görmek beni çok çok üzüyor.

Senin icin de inşallah en hayırlısı olur canım benim ❤️

0 oy
önce (1,076 puan) tarafından

İki tane gül gibi evladı var ya onlara üzülüyorum Rabbim afiyet selamet versin gerçekten içim yandı niye eevlilikler bu hale geliyor sanki

önce (1,787 puan) tarafından

Ah ah nuraycim bende kotuyum psikolojim olarak tukendim ve fiziksel olarakda yoruldugumu hiswdiyorm

önce (1,076 puan) tarafından

Allah bu kocalara akıl versin amiiiiim zaten ölüm var bir gün ayrılacağız ne bu aceleleri 

0 oy
önce (9,192 puan) tarafından

Kesinlikle cift terapistine gitmelisiniz 

0 oy
önce (30,641 puan) tarafından

Ne denir ki bilemedim bugünlerde bu platformda gördüğüm postlarla aşka evliliğe dair ümitlerimi iyice tükettim. Bazen naparsan yap olmuyor işte. Umarım bundan sonraki hayatın öncekinden çok daha güzel olur evlatlarinla 🥰🥰

0 oy
önce (103 puan) tarafından

Her evlilikte evliliği bitiren kesin durumlar hariç ciddi anlaşmazlıklar ve kavgalar olabiliyor. Ama biraz hoş görü ve evliliğin devamı-çocukların mutluluğu için eskiyi unutup devam edilebiliyor. Bir beş yıl önce bu düşünceler saçma gelirken şimdi kendim de yaşadığım şeyler olduğu için şu an çok doğru olduğunu anlıyorum. Sabrın tükendiği an insan bu sefer bitti olarak düşünebiliyor ama biraz kendinize zaman verip konuşup sorunları atlatmayı denediğinizde her şey zamanla yoluna girebiliyor. Zamanla biriken kırgınlık ve kızgınlıklar ani patlamalara yok açabilir ama bunları almak karşılıklı olarak sizin elinizde. Gerçek sevgiyle başlayan ve devam eden evlilikte sevgi kolay kolay bitmez. Kırgınlık ve kızgınlık üzerini kapatır. Biraz zaman verin fevri olmayın çocuklarınız için. 

0 oy
önce (7,503 puan) tarafından

Aaa çok şaşırdım . Hakkınızda hayırlısı olsun. 

0 oy
önce (419 puan) tarafından

Ahhh sevgim yaaa çok pozitif çok aklı başında birisin kuzum yaaa bir sana Bir de idile çok üzüldüm canım bı terapi vs alsaniz

önce (4,436 puan) tarafından

Aynen abla. İdil e yorum bile yapamadım. Mutlu dediğimiz evlilikler n hâle geldi 😔 Rabbim yollarını güzelliklere çıkarsın

0 oy
önce (6,496 puan) tarafından

Hakkında hayırlısı olur inşallah aynı evin içinde iki yabancı olmak insanı en çok yıpratan durumlardan birisi  dertlesmek istersen yazablrsin seni çok iyi anlıyorum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Uzun süreli bir evliliği bitirme kararı psikolojik olarak nasıl yönetilir?
Uzun süreli bir evliliği bitirme kararı, yoğun bir yas süreci ve psikolojik zorluklarla birlikte gelir. İlk olarak kendinize bu duyguların geçici olduğunu hatırlatmalı ve duygularınızı bastırmak yerine bir uzman desteği alarak süreci sağlıklı bir şekilde yönetmeye odaklanmalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocukların olduğu bir evlilikte ayrılık sürecinde nelere dikkat edilmelidir?
Çocuklu bir evlilikte ayrılık sürecinde en önemli adım, çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri minimuma indirmektir. Çocukların yanında tartışmalardan kaçınmak ve onlara ev içindeki değişimi yaşlarına uygun, güven verici bir dille anlatmak, onların psikolojik sağlamlığını korumak adına kritik bir öneme sahiptir.
Evlilikte sevgi olmasına rağmen neden yürümeyen şeyler olabilir?
Evlilikte sevgi tek başına yeterli olmayabilir çünkü sağlıklı bir ilişki güven, uyum ve ortak yaşam vizyonu gerektirir. Zamanla artan tahammülsüzlük, önceliklerin değişmesi veya çözülemeyen iletişim sorunları, sevginin ötesinde ortak yaşamı imkansız hale getiren temel unsurlardır.
Ayrılık sonrası yeni bir hayata başlama korkusu nasıl aşılır?
Ayrılık sonrası yeni bir hayata başlamak belirsizlik yarattığı için korkutucudur ancak bu durumu küçük adımlarla yönetmek mümkündür. Öncelikle kendi fiziksel ve ruhsal ihtiyaçlarınıza odaklanmalı, kısa vadeli hedefler belirlemeli ve değişimin getirdiği yeni seçenekleri birer fırsat olarak görmeye çalışmalısınız.
Eş ile ortak yaşam bitmişken aynı evde yaşamak doğru mudur?
Eş ile duygusal bağ bitmişken aynı evde yaşamak, çocukların gözlemlediği çatışmaları artırıyorsa genellikle önerilmez. Mümkünse sınırların netleştirildiği bir düzen kurulmalı veya süreç bir uzman danışmanlığında, aile içi huzuru bozmayacak şekilde planlanarak sonlandırılmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,508,438 soru

24,618,629 cevap

364,478 kullanıcı

...