8 haftalık hamileyim, çok kötüyüm, bulantıyla nasıl başa çıkarım?

0 oy
200 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2 puan) tarafından

Selam hanımlar benim 5.5 yaşında bir oğlum var şimdi 8+3 haftalık hamileyim öyle midem bulanıyor ki günün her saati öğürüyorum yemek yapamıyorum doğru düzgün oğlum sürekli tablet tv karşısında çünkü onu parka götürecek onunla oynayacak halim olmuyor tuvalete gidiyor kakasını zor temizliyorum evim eşim çamaşırlarım herşey burnuma zehir gibi kokuyor ben nasıl bitireceğim bu hamileliği nasıl oğlumu da ihmal etmeden devam edeceğim bilmiyorum ailelerimizde yanımızda değil farklı şehirdeler tek başımızayız burda annemi öyle arıyorum ki bu günler geçer mi :(

3 Cevaplar

0 oy
(395 puan) tarafından

Rabbım kolaylık versin. 3. Ayda biter insallah 1 ay daha sabır.

-Reklam-
0 oy
(195 puan) tarafından

Doktoruna danış bence mide bulantısını azaltacak ilac yazabilir en azından hem oğlunla hemde eşinle ev işleri vs yapabilirsin ..ilk hamileliğimde bende oyledim ve 9ay boyunca devam etmişti mide bulantılarım..

0 oy
(32,053 puan) tarafından

İnşallah tez zamanda geçer bende çok kötüydüm yavaş yavaş azaldı son bir haftadır daha iyiceyim bulantı için ilaç falan aldın mı 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

8 haftalık hamilelikte şiddetli mide bulantısı ve öğürme nasıl geçer?
8 haftalık hamilelik döneminde yaşanan şiddetli mide bulantıları için en etkili yöntemler az ve sık yemek yiyerek mideyi boş bırakmamak, sabah yataktan kalkmadan önce kuru bir kraker veya galeta tüketmek ve yağlı, kokulu yemeklerden uzak durmaktır. Ayrıca zencefilli çaylar veya limonlu su içmek bulantı hissini hafifletebilir; ancak semptomlar günlük yaşamınızı kısıtlayacak kadar şiddetliyse mutlaka bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına danışarak doktorunuzun onayladığı güvenli bulantı ilaçlarını kullanmalısınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hamilelikte koku hassasiyeti ve yemek yapamama durumu ne zaman biter?
Hamilelikte görülen koku hassasiyeti ve bulantı atakları genellikle ilk trimesterin sonu olan 12. ve 14. haftalar arasında azalmaya başlar. Bu süreçte yemek kokularına karşı aşırı duyarlılık yaşamak çok yaygındır; bu nedenle evde soğuk tüketilebilecek, kokusuz gıdalar tercih etmek ve evin sürekli havalandırılmasını sağlamak süreci yönetmenize yardımcı olabilir.
Hamilelikte küçük çocukla yalnız kalırken günlük işler nasıl dengelenir?
Hamilelikte enerjinizin düşük olduğu günlerde mükemmeliyetçi olmaktan vazgeçerek iş yükünü minimize etmek çok önemlidir. Çocuğunuzla vakit geçirirken fiziksel efor gerektirmeyen boyama, kitap okuma veya uzanırken izlenebilecek belgeseller gibi pasif aktivitelere odaklanın ve ev işleri konusunda eşinizden veya imkanınız varsa dışarıdan destek alarak kendi sağlığınızı ön planda tutun.
Gebelikte aşırı bulantı sebebiyle hiçbir şey yiyememek bebeğe zarar verir mi?
Gebelikte yaşanan mide bulantıları ve kusma durumları, bebeğin ihtiyacı olan besinleri almasını genellikle hemen etkilemez çünkü vücut ilk aylarda kendi depolarını kullanır. Ancak gün boyu sıvı alımı yapamıyorsanız, idrar miktarınız azalmışsa veya kilo kaybı yaşıyorsanız, bu durum dehidratasyon riski taşıyabilir ve mutlaka doktor kontrolünde serum desteği veya uygun tedavi protokolü ile takip edilmelidir.
Hamilelikte tek başına çocuk bakarken bulantı krizleri nasıl yönetilir?
Tek başınıza olduğunuz süreçte bulantı ataklarını yönetmek için öncelikle kendi dinlenmenizi bir lüks değil ihtiyaç olarak görmelisiniz. Çocukla ilgilenirken kendinizi zorlamadan güvenli bir oyun alanı oluşturun, hazır gıdalarla pratik beslenme çözümleri üretin ve çevrenizde fiziksel destek alabileceğiniz komşu veya arkadaşlarınızdan küçük yardımlar talep etmekten çekinmeyin.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 249 göst.
28 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde eva_liya_6565 (195 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 238 göst.
0 oy
5 cevap 190 göst.
0 oy
4 cevap 238 göst.

Kategoriler

1,515,009 soru