Çocuklarım ve ben sürekli istifra ediyoruz ne yapabilirim?

0 oy
125 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (269 puan) tarafından

İki kızım ve ben de sadece istifra var şuanda ishal ve yok , midenizi üşütük sanırım ne yapabiliriz bunun için bi bilginiz varmı ...

1 cevap

0 oy
(13,841 puan) tarafından

hafif şeyler tüketin, mideyi yormayacak 

illa yiyeceğiz diye de kendini de kızını da zorlama, 2 kaşık yiyorsa 2 kaşık yesin yeterli. geçmiş olsun 

(269 puan) tarafından

İştah yok zaten ya yemiyoruz muz felan verdim çocuklara... teşekkür ederim 🌺

(13,841 puan) tarafından

eğer süreç uzarsa doktora gidin mutlaka, vücudun susuz kalması iyi olmaz.

aile hekimim bana şöyle anlarsın demişti, çocuğun köprücük kemiğinin üstündeki deriyi tut hafif çek, eğer deri hemen eski haline geliyorsa susuzluk çekmiyordur ama deri biraz havada kalıp yavaşça iniyorsa susuzluk başlamıştır demişti 

(269 puan) tarafından

Bilgi için çok teşekkür ederim ❤️

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuklarda mide gribi ve şiddetli kusma için evde ne yapabilirim?
Çocuklarda mide gribi kaynaklı kusma durumunda en önemli adım, vücudu susuz bırakmamaktır. Kusma durduktan 30-60 dakika sonra azar azar, kaşıkla su veya elektrolit sıvısı vererek hidrasyonu sağlayın. Katı gıdalara hemen geçmek yerine, mideyi yormayacak pirinç lapası, haşlanmış patates veya muz gibi sindirimi kolay gıdaları tercih ederek süreci yönetebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Mide gribi belirtileri nelerdir ve istifra nasıl durdurulur?
Mide gribi, mide bulantısı, şiddetli istifra ve bazen karın ağrısı ile kendini gösteren viral bir enfeksiyondur. İstifrayı durdurmak için mideyi tamamen dinlendirmek gerekir; kusma sonrası ilk birkaç saat hiçbir şey yedirmeyin. Ardından küçük yudumlarla su veya doktorunuzun önerebileceği oral rehidrasyon sıvılarına başlayarak mideyi yavaşça alıştırmak en etkili yöntemdir.
Mide üşütmesi ve kusma yaşayan çocuklar ne zaman doktora gitmeli?
Eğer çocukta 8-12 saat boyunca sıvı alımına rağmen idrar çıkışı olmuyorsa, ağlarken gözyaşı dökemiyorsa veya yüksek ateş ve şiddetli halsizlik eşlik ediyorsa mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Ayrıca istifranın durdurulamadığı, kanlı kusma veya şiddetli karın ağrısının olduğu durumlarda vakit kaybetmeden tıbbi destek alınması gerekir.
Mide gribinde kusma sonrası beslenme nasıl olmalı?
Kusma atağı tamamen durduktan sonra mideyi yormayan besinlerle beslenmeye geçilmelidir. İlk olarak yoğurt, pirinç lapası, haşlanmış patates veya elma püresi gibi sindirimi kolay gıdaları küçük porsiyonlar halinde deneyin. Yağlı, baharatlı, sütlü veya şekerli gıdalardan mide tamamen toparlanana kadar en az 24-48 saat boyunca kaçınmak iyileşme sürecini hızlandıracaktır.
Mide gribi ve kusma evde ne kadar sürede geçer?
Mide gribi vakalarında şiddetli kusma dönemi genellikle 12 ile 24 saat arasında kendiliğinden geçer. Hastalığın tüm belirtilerinin tamamen ortadan kalkması ve vücudun toparlanması ise genellikle 3 ile 5 gün sürebilir. Bu süreçte dinlenmek ve az az sık beslenmek iyileşme hızını doğrudan etkileyen en kritik faktörlerdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 362 göst.
12 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Sirin__ (264 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 234 göst.
6 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 185 göst.
20 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 251 göst.