6 yaş ve 1.5 yaşındaki çocuklarla dışarıda yemek neden zor?

0 oy
466 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,064 puan) tarafından

Bugün yemekte sadece makarna ve yayla çorbası yaptım çocuklar için eşim  ne yemek var diyince söyledim beğenmedi benim canm dışardan yemek istiyor dedi  kalkın gidelim dedi gttigimiz yer çok güzel temiz büyük bir yer eviminde hemen arka sokağında  nyse gttik ama ne gttik 2 çocukla bir yere gtmek imkansız hale gelmis eskiden bebek küçüktü duruyordu yine şimdi biri 6 yaş biri 1.5  küçüğü mama sandalyesine koydum biraz durdu çıkmak için kendini perişan ediyor kucağıma aldm bari kucağımda otursun yok diyor indir yere tek yürümek istiyor kapı açık çıksa yol büyük olan evde yemek yemişti  hiç bisye yemek istemedi oturmakta istemedi  bebeğe biraz biseyler vereyim dedim yere atmaya başladı yani o yemeği nasıl yedim  neye gttim hiç bisye anlamadim o kadar para verdik ama gttigime bin pişman oldum herkesin çocuğu mu böyle bizimkiler mı böyle 

12 Cevaplar

0 oy
önce (9,294 puan) tarafından

Ben valla ekran veriyorum.o ara karpuz adam falan elinede ekmek veriyorum bazen benimkide fenalık yapıyor biz o zaman şöyle yapıyoruz eşim önce yiyiyor sonra alıyor çocuğu gezdiriyor ben o ara karnımı duyuruyorum 

-Reklam-
0 oy
önce (3,951 puan) tarafından

Ekran olayına en çok karşi olan benimdir geçen seneye kadar dışarda yemek yediğimizde 10 dakika verirdim sadece bu sene dur bekle dediğimde kıpırdamadıgı için sorun yaşamıyorum

0 oy
önce (1,922 puan) tarafından

Valla kucagima alıyorum masadaki yiyeceklerden veriyorum bi şekilde idare ediyoruz keyif aliyormuyum orası tartışılır canları sağ olsun evlatlarimizin 

0 oy
önce (673 puan) tarafından

Vala tam o an  telefon verilmeli  çünkü başka çare yok malesef  benm Bi oğlum var 4 yaşında yani. Bi yere gitsek  babası telefonu direk vermezse o yemeği ağzımı yedi burnumu yedi anlamam ha o derece   hep Bi yerlere çıkıyor malesef mecbur 

0 oy
önce (295 puan) tarafından

Valla canım benim bildiğim annelik başlı başına çok zor bişey anne kayın validebe vs bıraksan götürmesen bir deet görürsen bir dert bende çok isterim eşimle baş başa sakin zaman geçirmeyi ama maalesef  bu sefer içime oturuyor vicdan yapıyorum götürüp ekran veriyorum maalesef 

0 oy
önce (5,813 puan) tarafından

Kızım değil ama oğlum beni perişan ediyor. Sadece dışarıda yemekte değil, mağaza, bakkal, çarşı hepsinde... Her seferinde onu götürdüğüm için pişman oluyorum 🥲 Yaşadıklarımı unutunca tekrar onunla gidip, sonra tekrar pişman oluyorum. 

0 oy
önce (13,785 puan) tarafından

tek çocukla tecrübemi paylaşabilirim, 2 çocukla tabii ki çok daha zordur 

ben mekan içinde gezmesine izin veriyorum, ama söz dinliyor gitme dediğimde gitmiyor öyle bir avantajım var. 

her zaman böyle mi tabii ki hayır, sözümü dinlediğinde bile rahat yemek yiyemem sonuçta gözüm sürekli onda, arada yerimden kalkarım falan.

ekran da vermiyorum, direniyorum 

önce (17,432 puan) tarafından

Bende öyleyim çocuklar ufakken 2 mekana gidiyorduk  alanları  büyük olduğu için ikisinede izin verdim dolaşmasına yemek gelene kadar 😄 sonra zaten yemek yiyerek kalkıyorduk ☺️

Etrafa bakıyorum ellerinde tel mum gibi oturuyor çocuklar 

0 oy
önce (14,360 puan) tarafından

2 çocukla cidden zor ama biz çocuk oyun alanı olan yerleri tercih ediyoruz genelde o zaman en azından onlar orda oynarken biz rahat rahat yemek yiyoruz 

0 oy
önce (7,848 puan) tarafından

6 yaşındaki çocuk büyük ve laftan anlar ve hatta 1,5 yaşındaki çocuğu dahi oyalar. 5 yaşındaki yeğenim kardeşini oyalıyor öyle durumlarda annesine yardımcı. Kızım 1,5 yaşındayken renkli pipetler oyuncaklar ve balonlar bazen de ekran ile oyalamıştım. Her çocuk gibi o da oturduğu yerde sıkıyor öyle durumlarda eşim ben bir şekilde oyalayarak yemek yiyorduk. 3,5 yaşında çok rahatız ama çantamda mutlaka oyuncağı stickerları olur öyle böyle bir şekilde zaman geçiyor. Bence büyük çocuğunuzu biraz kardeşi ile zaman geçirmeye ikna edin. 

Çünkü dışarıda sizin ona kızamayacağınızı biliyor yani sizin iplerinizi o eline alıyor. Bütün yapabileceği yaramazlıkları yapmaya çalışıyor bu çocuğun anne babadan aldığı intikam gibi bir şey. 

önce (1,064 puan) tarafından

Vallah çare yemeği eve söylemem tövbe daha gtmek bir yere buyuyene kadar :))

Hayır çocuk ile konuş. Bol bol onu dinle. Sonra onun bu hareketlerinin sana ne kadar zorluklar yaşattığını onu suçlamadan anlat. Seni anlıyorum merak ediyorsun hareket etmek istiyorsun ama ben de çok yoruluyorum diyebilirsin. Bunu çok tatlı dille anlat. Eminim anlar 

İnşallah canm bu söylediğini deniycem  bide bişey diyecek bu bahsettiğim kizim beni kiskandigini söylüyor mesela tektasimi bile bugünde benim telefonumdan bazı resimlerimi sildi rimel surmussun eskiden diyor  bunun içinde ağladı banada alın diyor  böyle şeyleri var kıyafetlerime saçıma beğendiği herşeyde sorun çıkarıyor bunun için bir onerin var mi

Söylediklerini bu yazdiklarimdada aynı şekilde söylesem yarar mı ise

0 oy
önce (251 puan) tarafından

Rabbim yardımcın olsun 

Aman aman pazartesi günü yemeğe gittik tabii Park da var bizim gittiğimiz yerde bir kızın 1 yaşında biri de 3,5 yaşında çorbalar geldi içtik sıra yemeğe geldi kızım tutturdu beni parka götüreceksin diğeri de bir yandan benim şalımı çekiyor bu yandan beni çizmeye çalışıyor gerçekten eşime dedim dün bir daha tövbeler olsun dışarıda yersem çok istiyorsan eve getir evde yiyelim iki çocuk da bizi bildiğin delirtti

Vallah öyle gercekten Zor bzide bazen eve alıyoruz en iyisi eve almaya devam.

önce (251 puan) tarafından

Öyle evde en iyisi dışarı ayyy  gitmem bidaha  kızlar biraz büyüsün öyle tadını çıkara çıkara giderim ama büyümlerleri lazım 

0 oy
önce (1,326 puan) tarafından

Benim oğlum dışarda yemek yemeğe bayılır yerinden kalkmaz oturur yemeğini yer içeceğini içer ama böyle 1.5 yaşımdayken felan durmadığın da video açardım zaten ayda yıl bir geliyoruz keyfim kaçmasın isterim 

0 oy
önce (26,952 puan) tarafından

Seni çok iyi anlıyorum. Tatlı yemeye gitmiştik az önce. 3 kez tuvalete gittik ve hepsi yanlış alarm. Tstlım soğudu zevki kaçtı. Sinir tepeme geldi. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

6 yaş ve 1.5 yaşındaki çocuklarla dışarıda yemek yemek neden bu kadar zor?
Küçük çocukların hareket ihtiyacı, kısıtlı oturma süresi ve dış uyaranlara olan yüksek ilgileri, restoran gibi sabit durulması gereken ortamlarda zorlanmaya neden olur. 1.5 yaşındaki çocuklar keşfetme döneminde oldukları için mama sandalyesinde uzun süre hareketsiz kalamazlar; 6 yaşındaki çocuklar ise evde yemek yedikleri için dışarıdaki yemek sürecine karşı ilgisiz kalabilirler.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Restoranda durmak istemeyen bebekle yemek yeme süreci nasıl yönetilir?
Restoranda huzursuzlanan bebekle yemek yerken süreci hızlandırmak için önceden hazırlıklı olmak gerekir. Çocuğun dikkatini dağıtacak favori oyuncaklarını yanınızda bulundurmak, yemek süresini çocuğun dikkat süresi olan 15-20 dakika ile sınırlı tutmak ve mümkünse hızlı servis yapan mekanları tercih etmek en etkili yöntemdir.
Çocuklarla dışarıda yemek yerken dikkat dağıtıcı aktiviteler neler olabilir?
Çocukların yemek sırasında sıkılmasını önlemek için boyama kitapları, küçük figürler veya sadece restoran ortamına özel olan ilgi çekici oyuncaklar kullanılabilir. Ayrıca, tablet veya telefon gibi ekran araçlarını son çare olarak kullanmak yerine, masada çocukla etkileşimi artıran basit oyunlar veya sohbetler geliştirmek daha sürdürülebilir bir çözüm sağlar.
Çocukların restoranda yemek yeme alışkanlığı kazanması için neler yapılabilir?
Çocuklara dışarıda yemek yeme disiplini kazandırmak için evde uygulanan rutinlerin benzerlerini restorana taşımak önemlidir. Çocukları yemek öncesi açık havada enerjilerini atmaları için oyun parkına götürmek, restoran tercihini çocuk dostu oyun alanına sahip mekanlardan yana kullanmak ve çocukları yemek seçimi sürecine dahil etmek uyum süreçlerini kolaylaştırır.
Restoranda yemek yiyen çocukların sürekli ayağa kalkma isteği nasıl engellenir?
Çocukların sürekli ayağa kalkma isteğini yönetmek için yemek öncesi ve sonrası hareket alanları sunan mekanlar seçmek, yemek süresini çocuğun sabrına göre planlamak temel kuraldır. Eğer çocuk mama sandalyesinde durmak istemiyorsa, onu zorlamak yerine kısa molalar vererek kucağınızda veya yanınızda hareket etmesine izin verip tekrar masaya yönlendirme yöntemini deneyebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 373 göst.
+1 oy
3 cevap 275 göst.
0 oy
10 cevap 390 göst.
29 Mart 2026 Aile & Aşk kategorisinde bebek2020 (796 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 211 göst.

Kategoriler

1,508,840 soru