Annem bana neden hep eski eşyalarını veriyor?

0 oy
283 göst.
önce Diğer kategorisinde (53 puan) tarafından

Annenız bir ürüne ihtiyacınız olursa kendıne yenısını alıp eskısını mı verır yoksa sıfır mı alır? 

21 Cevaplar

+2 oy
önce (9,275 puan) tarafından

Tamamda sende kendine al bacim.annen yok diye sana veriyor herelde yenisini neden sana versin

önce (53 puan) tarafından

Senın bıcaga ihtıyacın var mısal kendıne yenısını alıyor eskısını sana verıyor senınde alacak durumun yok

önce (9,275 puan) tarafından

Alirim ayrica annene söyle bana yenisini ver diye madem içinde kaliyor

-Reklam-
+1 oy
önce (3,170 puan) tarafından

Yeni alma imkani o sıra varsa alıp verir ama yoksa kendinde olanı verir 

Sureklı eskısını verse ne düşünürsünüz kendısıne yenısını alsa

önce (3,170 puan) tarafından

Hep öyle yapıyor eskiyi bana veriyorsa  ihtiyacım yok anne başka birine ver derdim ve kırılırdm açıkçası neden hep eskileri bana veriyor diye 

+1 oy
önce (1,397 puan) tarafından

Durumu olduğu halde eskisini verirse almam ihtiyacım yok kendine yenisini alırım derdim ama durumu yoksa kendine zor alabiliyorsa sorun etmem

+1 oy
önce (1,767 puan) tarafından

Annem evlatlarına günahını dahi vermez bırak esyayi

önce (15,971 puan) tarafından

Aa üzüldüm ya 🥹

Eşıt davranmaz benımkıde

önce (1,767 puan) tarafından

Aynen öyle benimki büyük kizina verir alır diğer iki ablamla ben sanki uveyiz gerçi benden uzak dursun da mali onun olsun

0 oy
önce (289 puan) tarafından

Bu duruma göre değişir.  Elinde imkanı varsa gider yenisini alır imkanı yoksa o an elindekini verir.  

O  kabul edılebılur durum

0 oy
önce (3,016 puan) tarafından

Bi ürün derken mesela ne?

Fark etmez ne oldugu

0 oy
önce (9,370 puan) tarafından

Her şeyin yenisini alırlar. Kendilerine almazlar bize alırlar çoğu zaman.

Kayınvalidem genellikle kendisine yenisini alır bana da kırık dökük eskiyi verirdi. Bir gün hepsini toplayıp geri gönderdiğimden beri getirmiyor. Alacaksa yeni alıyor o da

En guzelıni yaptın

0 oy
önce (2,156 puan) tarafından

sıfır alır kesinlikle geçen doğum günü hediyem niyetine mutfak şefi aldı o konuda düşüncelidir ama bende öyleyim bakarım neye ihtiyacı varsa hemen alırım

Ne güzel

0 oy
önce (7,537 puan) tarafından

Annem yenisini almaya çalışır ama ben kesinlikle kabul etmem. Israr ederse kızarım hatta . İhtiyaçlarımı sen alacaksan niye evlendim ben o zaman anne derim

Benım annem böyle yenı bırsey alıpta sana aldım dememiştir bana 

0 oy
önce (673 puan) tarafından

Annem eskisini asla vermez yenisini borç ta olsa alır bana verir  gurbeteyim bazen  gelen giden oluyor hemen beni görüntülü arıyor istediğini seç diyor annem bana hiç eski bişey göndermez  kendi eşyası elbisesi  en sevdiği bişeyi de olsa bana kız kardeşlerime verir 

Sanşlısın

önce (673 puan) tarafından

Evet hamd olsun  inşallah  

0 oy
önce (30,695 puan) tarafından

Benim annemin ekonomik durumu benden iyi değil o yüzden yenisini alıp vermesini beklemem bir de ne verdiğine göre değişir. Ben genel itibariyle beklenti içinde değilim çünkü bende yokken onda varken yeterince kendinden esirgeyip bana verdi şu an bile bir şey istiyor musun desem canının sağlığı der asla şuna ihtiyacım var demez 

O ayrı bir durum

0 oy
önce (2,974 puan) tarafından

Ya annesi olmayanlar 🤷

😥

Benim annem var babam yok annem kendine bişey alsa bu sana olur der hemen bişey istememe gerek yok elinden geleni yapıyor Allah razı olsun onunda ölüm aylığı tek var anca yetiyor ona yoksa bayramda biri çikolata felan getirse hemen çocuklara saklıyor canı sağ olsunda bişey almasin 🫶

Elinden gelenı yapıyor bu daha özel birsey

Fazlasıyla benim herif başkasının damadı olsa yüzüne bakmazsın ama ailem öyle değil çok şükür zaten çok minik bir ailem var öyle kalabalık değil az öz işte 

0 oy
önce (1,475 puan) tarafından

0' ını alır caydanligim yanmisti gecenlerde gidip yeni bi takim almis bana mesela ueri gelir kendinde fazla varsa yeni almak yerine sorar fazla var sana lazimmi verimmi diye uerine gore degisir ama eskimis kotu olmus biseyi vermez

Sanşlısın ozaman

0 oy
önce (1,285 puan) tarafından

Annemden birşey istemem o genelde evimin eksiğini görüp alır gelir canım anam 😍 

Sanşlısın o zaman

0 oy
önce (2,441 puan) tarafından

Annem yeni alabilirse yenisini bana alır alamazda ihtiyacım varsa kendisininkini bana verir düşünmez bile

0 oy
önce (3,970 puan) tarafından

Anneme kalmaz konu ... Babam hemen kutusunda alır verir..neticede gariban ama bonkör ihtiyarlar😀

0 oy
önce (167 puan) tarafından

Benim ihtiyacım varsa ve annem yenisini alamıyorsa kendi dolabından verir kendini öyle bırakır. Kurban olurum Rabbim yokluğunu göstermesin inşallah 🙏🏻 

0 oy
önce (2,405 puan) tarafından

Kocam alır annemden istememe izin vermez cnm

0 oy
önce (19,854 puan) tarafından

Kendine heves edip yeni aldığını ben almam 

0 oy
önce (2,146 puan) tarafından

Ne eskisini nede yenisini verir 😥

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Anneler neden çocuklarına genellikle kendi kullandıkları eşyaları verir?
Annelerin kendi kullandıkları eşyaları çocuklarına vermesi, genellikle çocuklarının ihtiyaçlarını hızlıca giderme isteğinden ve ebeveynlik içgüdüsünden kaynaklanır. Birçok anne, elindeki eşya hâlâ işlevselse bunu değerlendirmenin hem pratik hem de ekonomik bir çözüm olduğunu düşünür. Bu davranış, eşyaların kullanım ömrünü uzatma ve aile içi yardımlaşma kültürünün bir parçası olarak görülmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğun ihtiyacı olduğunda sıfır ürün almak mı yoksa elde olanı vermek mi daha doğrudur?
İhtiyaç durumunda sıfır ürün almak veya elde olanı kullanmak tamamen ailenin bütçesine, eşyanın durumuna ve çocuğun yaş grubuna bağlıdır. Küçük yaşlardaki çocukların hızlı büyümesi nedeniyle birçok aile ikinci el veya mevcut eşyaları kullanmayı tercih ederken, hijyen veya teknolojik gereksinim gerektiren ürünlerde sıfır ürün almak daha uzun vadeli ve sağlıklı bir yatırım olarak kabul edilir.
Annelerin kendi eşyalarını çocuklarına devretmesi psikolojik olarak ne anlama gelir?
Annelerin kendi eşyalarını çocuklarına devretmesi, genellikle koruyuculuk, aidiyet duygusu ve sürdürülebilirlik bilinciyle ilişkilendirilir. Bu durum, çocuk ile ebeveyn arasında bir bağ kurma aracı olabileceği gibi, aynı zamanda aile içinde tutumlu olma ve kaynakları verimli kullanma alışkanlığını kazandırma amacı da taşıyabilir.
Hangi tür ürünler mutlaka sıfır olarak alınmalıdır?
Güvenlik, hijyen ve sağlık riski taşıyan ürünler her zaman sıfır olarak alınmalıdır. Özellikle bebekler için kullanılan oto koltukları, emzirme ürünleri, kişisel bakım aletleri ve hijyenik gereçlerin sıfır olması kritik önem taşır. Bu tür ürünlerde ikinci el kullanımı güvenlik standartlarının zayıflamasına veya sağlık sorunlarına yol açabileceği için tercih edilmemelidir.
Eski eşyaları çocuklara verirken nelere dikkat etmek gerekir?
Eski eşyaları çocuklara devretmeden önce mutlaka eşyanın temizliğinin yapılması, arızalı parçaların kontrol edilmesi ve işlevselliğinin test edilmesi gerekir. Eğer eşya teknolojik bir ürünse, mevcut yazılımının güncel olması ve çocuğun kullanım yaşına uygunluğu mutlaka gözden geçirilmelidir. Güvenliğinden emin olunmayan hiçbir eşya çocuğa verilmemelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+3 oy
54 cevap 1,713 göst.
31 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde Anneyim anne (467 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 273 göst.
11 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Neyla (812 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 465 göst.
3 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Anneyim anne (467 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,280 göst.
20 Mart 2020 Aile & Aşk kategorisinde Umutvari (499 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,729 soru

24,622,380 cevap

364,664 kullanıcı

...