Çocuklara yapılan eziyet haberleri karşısında ne yapmalıyım?

+1 oy
224 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (18 puan) tarafından

Artık o kadar korkuyor endişeleniyorum ki çocuklara yapılan eziyetler uyku kaçırıyor. Haber izliyorum çocukların ensesinden kan aliniyormus gençlik aşısı olarak lanet olası ****** imansizlar. Bu bebeklerin çektiği eziyetler nedir ya Allah'ım çocuklarımızı bu iğrenç insanların şerrinden emin kılsın. Siz neler düşünüyorsunuz ?

4 Cevaplar

0 oy
önce (34 puan) tarafından

Malesef tribe soktu benide sürekli kızıma bakıp aklıma onun yasındaki cocukşarın yadadıgı şeyler geliyor allah belalarını versin

önce (18 puan) tarafından

Aynen bende öyleyim cidden uykularım kaçıyor elimizden birşey gelmiyor Allah'ım bizi ve çocuklarımızı bu imansizlarin şerrinden korusun 

-Reklam-
0 oy
önce (1,197 puan) tarafından

Ben izlemedim ne olmuş merak ettim bulamadımda

önce (34 puan) tarafından

Boşver izleme zaten knk psikolojin bozulur gerçekten çok kötü

0 oy
önce (2,102 puan) tarafından

Bende az evell bir video gördüm kanım dondu yaa insan dışı vahşi bir hemşire yeni doğmuş yoğun bakımdaki minicik bir bebekten kan alırken nasıl darp ediyor ağlıyor diye Allah belasını versin 

0 oy
önce (1,183 puan) tarafından

Allah bildiği gibi yapsın 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuk istismarı ve ihmali nasıl tespit edilir?
Çocuk istismarı ve ihmali genellikle çocuğun davranışlarındaki ani değişimler, açıklanamayan fiziksel yaralanmalar veya korku dolu tutumlarla kendini gösterir. İlk olarak çocuğun vücudundaki morluk, yara veya alışılmadık izleri dikkatle gözlemlemeli, okul başarısızlığı ya da içe kapanma gibi ruhsal belirtileri takip etmelisiniz. En önemli adım, bu tür şüpheli durumlarda vakit kaybetmeden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Alo 183 sosyal destek hattı üzerinden profesyonel yardım almaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklarda istismar şüphesi olduğunda nereye başvurulur?
Çocuklara yönelik herhangi bir istismar şüphesi durumunda başvurulacak en temel merci Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki Alo 183 Sosyal Destek Hattı'dır. İhbar süreci hem telefon üzerinden hem de en yakın polis merkezi veya savcılığa gidilerek resmi yollarla başlatılabilir. Bu başvurular gizli tutulur ve devlet, çocuğun güvenliğini sağlamak için yasal süreci derhal devreye sokarak uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanları aracılığıyla koruma kararı alır.
Çocuk istismarı yasal yaptırımları nelerdir?
Türk Ceza Kanunu'na göre çocuk istismarı, insan sağlığına ve yaşam hakkına yönelik en ağır suçlar arasında yer alarak hapis cezasıyla yaptırıma tabidir. İstismarın türüne göre cezalar farklılık gösterse de, küçük yaştaki çocuklara yönelik her türlü fiziksel veya cinsel saldırı ciddi hapis cezalarıyla sonuçlanmaktadır. Hukuki sistem, çocuğun üstün yararını koruma ilkesiyle hareket eder ve kanıtlar toplandığında fail hakkında en üst sınırdan dava açılmasını sağlar.
Çocuklarımı istismardan korumak için ne yapmalıyım?
Çocuklarınızı korumak için öncelikle onlara vücut sınırlarını öğretmeli ve istemedikleri hiçbir fiziksel temasa onay vermemeleri gerektiğini anlatmalısınız. Güvenli bir iletişim ortamı kurarak, başlarına gelen her türlü rahatsız edici durumu size korkmadan anlatabileceklerini hissettirmek en etkili savunma mekanizmasıdır. Ayrıca tanımadıkları kişilerle iletişim kurma konusunda bilgilendirmeli ve onların dijital dünyadaki aktivitelerini ebeveyn denetimi yazılımlarıyla takip etmelisiniz.
Sağlık uygulamalarıyla ilgili çocuk istismarı haberleri doğru mu?
İnternet ortamında yayılan her türlü çocuk sağlığı veya tıbbi müdahale içeren haberin doğruluğu mutlaka resmi kaynaklardan teyit edilmelidir. Tıbbi işlemler ancak Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı hastanelerde, uzman doktorlar tarafından ve yasal prosedürlere uygun şekilde gerçekleştirilir. Sosyal medyada sansasyonel başlıklarla paylaşılan doğrulanmamış iddialar, toplumda gereksiz panik yaratabilir; bu yüzden sadece resmi açıklamaları veya güvenilir sağlık kurumlarını dikkate almalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 833 göst.
30 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Isteoylesine (375 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 294 göst.
8 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Lamelif (2,893 puan) tarafından soruldu
0 oy
25 cevap 1,191 göst.
0 oy
8 cevap 349 göst.
19 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Ayselaras (597 puan) tarafından soruldu