11 haftalık hamileyim, mutfak dolabı silmem bebeğe zarar mı?

0 oy
182 göst.
önce Diğer kategorisinde (445 puan) tarafından

Kizlar 11 + 5 gunluk hamileyim mutfak dolaplarim 2 aydır silemedim simdi yag oldu hepsi silsem bebeğe birsey olur mu annem ben silerim diyor ama onunda hali yok bacakları ağrıyor benimde kalçam ağrıyor yavaş silsem bisey olur mu duser miyim acaba bilemedim siz olsaniz ne yapardınız 

11 Cevaplar

+1 oy
önce (8,779 puan) tarafından

Nolucak ki bebeğe . Çok yüksek yere çıkıp düşme riskin olmasın sadece yeter 

Sil sakin sakin bişey olmaz 

önce (445 puan) tarafından

Merdivenle olur mu ki genelde düşmüyordum

-Reklam-
0 oy
önce (649 puan) tarafından

Yani riskli gebeliğin yoksa normal hayatına devam edeceksin bacım. Ben 34-35 haftalık hamileyken 35-40 kiloluk köpek kaldırıp koyuyordum sedyeye ama işte o benim rutinim.  Yani ekstra efor sarfetme ama hamile kalmadan önce neler yapıyorsan gayet devam edebilirsin

Hırçın seversen en uysal kedi de hırçın olur merak etme 😂 bizim kızda ve bende astım var evde 2 kedi 1 köpek var 😂😂

önce (8,779 puan) tarafından

Astım değil kızımda kedinin yanına gelmesi yetiyor gözleri kıpkırmızı oluyor hapşırmaktan duramıyor. Burnu kıpkırmızı dolaşıyor 😅

Yok ya bridişford mu ne varya görümcemin kedisine baktım 2 ay uyumaktan kediyi göremedik evde onuda öyle severdim ama hiç karşılık vermezdi manyakmı bu karı deyip ters ters bakıp giderdi 😂 

Britishler ekstra alerji yapar canım dikkst et. Tüy yoğunluğu çok fazla olduğu için tüy dibinde çok protein birikir

önce (434 puan) tarafından

Ahaha salça olmaya geldim buda benim canavardi Melek oldu hayatımda bu kadar asil bir kedi görmedim el surmezdin kesinlikle kendine degdirmezdi

image

önce (434 puan) tarafından

Üsteki naz kızım alttaki de Zülfiye hanim

image

image
0 oy
önce (13,811 puan) tarafından

kendini zorlamadan, çok uzamadan, güvenliğini sağlayarak temizleyebilirsin 

ama çok ağır deterjanlardan kaçın, soluma onları ve eldiven kullan 

Bulasik tableti düşünüyorum eldivenim var sari guc kullanmayım demi

önce (13,811 puan) tarafından

ben çamaşır suyunh kastetmiştim ama evet sarı güç de baya ağır 

Fazla camasir suyu kullanmıyorum canim anca tuvalette kullanıyorum hafta 1 oda 

0 oy
önce (3,033 puan) tarafından

41+0 da dip köşe koktuk baza altı temizlik yapmış insanım ben 11. Haftada hiç bişey olmaz allahın izni ile 

Gerçekten mi esim annem korkutuyor birsey olur falan birde ikinci çocuğum 

önce (3,033 puan) tarafından

Dünyada rızkı varsa hiç bişey olmaz 

Benımde 3. Çocuğumda normal doğumdu 

0 oy
önce (5,826 puan) tarafından

Riskli bir gebelik geçirmiyorsan eğer, eski normal, gündelik hayatına devam etmelisin. Hamilelik bir hastalık değil. Yediklerine içtiklerine dikkat et yeter. 

Eşin ve anneni de mutlu etmek istiyorsan, canım şunu çekti, bunu istiyor deyip istediğini aldır, o şekilde destek olsunlar sana🤗 

Normal insan gibiyim birsey olmaz demi ikinci cocugum birinci kanamam olmuştu o yuzden yattım ama bunda iyiyim 

önce (5,826 puan) tarafından

Eğer bu hamilelikte bir sorun yaşamadıysan, doktorun da bir şey demediyse rahat ol. Hiç bir şey olmaz. Her hamilelik bir değil.

Ben de ilk hamilelikte hep dikkat ettim. İkinci hamilelikte, kızım 2 yaşında pusete, karnım burnumda, pusetle merdiven çıkıyordum.. 

Ben ilkinde evi bile supuremiyordum bunda rahattım ama işte annem ve esim korkutuyor 

0 oy
önce (3,970 puan) tarafından

Gebeliğiniz riskli değilse sandalye üstüne çıkıp uzanmadan silebilirsiniz sıcak suya çamaşır sodası arap sabunu koyup karıştırın ovalamaya gerek olmadan yağ lekelerini yok eder

Teşekkür ederim camlı dolabım leke yapar mi 

önce (3,970 puan) tarafından

Hayır yapmaz

0 oy
önce (19,885 puan) tarafından

37.haftaya kadar çalıştım balım ben gebelik hastalık değil kanama vs sorun yoksa devam et yavaş yavaş hayatına çok hoplayıp zıplama o kadar 

Annem kanamam olur ben 7 aylik kanama geldin esim birsey olursa korkutuyorlar ikinci birde ilk de degil risk yok da oyle oturunca da olmuyor

0 oy
önce (6,779 puan) tarafından

Zorlanmış olmayacaksan silebilirsin. 

Bazı insanlar hamilelikten önce mesela diyelim 15 kilo çocuğu vardır. Vücut alışık yine kaldırsa bişey olmaz. Sık sık koltuk çeker baza kaldırır vs alışıktır mesela. Ama bu ağırlık onun için nadirse yapmaması lazım. Dolap silerken kontrollü boşaltırsın boşaltırsan. Bi de bence hiçbi türlü o kas gerginliğini hissedecek kadar uzanma. Varsın en tepesi en ucu da tozlu kalsın.

Sadece dolap esim ust katti kağıtlarını değiştirdi avizeyi sildi kizimi bazen camdan baktırmaya kucağıma alıyorum 15 kilo ama ağrım olmuyor kanamamda olmuyor sonra kalçam ağrıyor  esim annem cok baskı yapiyor birsey olcak diye korkuyor sonra 

0 oy
önce (45 puan) tarafından

Canım riskli gebeligin yoksa tabiki yap dikkatli şekilde ..ilk hamilegimde koltuk perde halı aklina ne gelirse artik yapiyordum..2ikinci hamileligimde yaptim ayni sekilde allahin izniyle bisey olmaz ..

0 oy
önce (30,748 puan) tarafından

İş yapmayı sorun etmem ama ben yüksek bir yerlere çıkmayı tercih etmiyorum ben de hamileyim olmaz olmaz olacağı tutar ayağım kayar düşerim falan diye benimde şu an 10+3 valla günlük bulaşık yemek zor yapıyorum 

0 oy
önce (1,607 puan) tarafından

Bi riskin var mi ki 

Yok doktor birsey demedi 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

11 haftalık hamileyken mutfak dolabı silmek bebeğe zarar verir mi?
11 haftalık hamileyken mutfak dolabı silmek, ağır kaldırmadığınız ve vücudunuzu zorlamadığınız sürece bebeğe doğrudan zarar vermez. Ancak hamileliğin bu döneminde denge kaybı riski ve bel ağrıları yaşanabileceği için, yüksek yerlere uzanmak veya uzun süre ayakta kalmak yerine dinlenerek ve güvenli bir şekilde hareket etmek önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hamilelikte ağır ev işleri yaparken nelere dikkat etmeliyim?
Hamilelikte ağır ev işleri yaparken en önemli kural, vücudunuzu aşırı yormamak ve ani hareketlerden kaçınmaktır. Mutfak dolabı gibi işleri yaparken mutlaka bir tabure kullanın, temizlik malzemelerinin kimyasal kokularına maruz kalmamak için alanı havalandırın ve her 15 dakikada bir mola vererek bedeninizi dinlendirin.
Gebelikte ev temizliği yaparken hangi durumlarda doktora danışmalıyım?
Gebelikte ev temizliği sırasında şiddetli kasık ağrısı, vajinal kanama, baş dönmesi veya dengesizlik gibi belirtiler yaşarsanız işi derhal bırakıp dinlenmelisiniz. Eğer bu belirtiler dinlenmenize rağmen devam ediyorsa veya düşük riski gibi bir durumunuz varsa, temizlik gibi fiziksel aktiviteler öncesinde mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir.
11 haftalık hamileyim, temizlik yaparken kalça ağrısı yaşamam normal mi?
Evet, 11 haftalık hamilelikte kalça ağrısı yaşamanız oldukça yaygındır çünkü vücudunuz hamilelik hormonları nedeniyle değişime uğrar ve eklemleriniz gevşemeye başlar. Temizlik gibi fiziksel olarak zorlayıcı aktiviteler bu ağrıları tetikleyebilir; bu nedenle kendinizi zorlamadan, daha çok oturarak veya yardımla işlerinizi halletmeniz sağlığınız için daha güvenlidir.
Hamilelikte mutfak dolabı silmek için en güvenli yöntemler nelerdir?
Hamilelikte mutfak dolabı silerken en güvenli yöntem, yüksekliğe ulaşmak için riskli merdivenlere çıkmak yerine uzun saplı temizlik aparatları kullanmaktır. Ayrıca kimyasal içerikli deterjanlar yerine sirke ve karbonat gibi doğal temizleyiciler tercih ederek solunum yoluyla bebeğin etkilenme riskini en aza indirebilir ve kendinizi yormadan işlerinizi parça parça tamamlayabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 213 göst.
0 oy
4 cevap 135 göst.
6 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Huzurumm (1,370 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 730 göst.
27 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Emirin Annesi 34 (197 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 232 göst.
12 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Cansuklns (628 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,977 soru

24,626,153 cevap

364,843 kullanıcı

...