Çocuklarım markete girince sürekli abur cubur istiyor, ne yapmalıyım?

0 oy
303 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (5,826 puan) tarafından

Selamlar, 

Fark ettim de, ne zaman alışverişe çıksak, kızımın ilk alalım dediği şey çerez oluyor, özellikle kaju. Çok seviyor çünkü ☺️ 

Abur cuburu daha yeni yeni öğreniyor diyebilirim. Çoğu şeyin tadını bilmez-di.

Oğlum ise kızımdan ötürü daha hızlı tanıdı bu tür atıştırmalıkları. Ona da çikolata olsun yeter. 

Sizin markete girer girmez, çocuklarınızın almak istediği yiyecekler neler🤔🤗 

17 Cevaplar

0 oy
önce (5,144 puan) tarafından

Badem çikolataya bayılır markete gırdıgı an onu yada cubuk cıkolata alır 

önce (5,826 puan) tarafından

Senin kuzu da çikolatacı o zaman 🌸 

önce (5,144 puan) tarafından
+1

Hemde nasılll cerex olarsk hepsını yıyo. 🤣🤣

-Reklam-
0 oy
önce (3,970 puan) tarafından

Paketli gıdaların tadını bilmiyor ne olduğunu bilmiyor o yüzden alalım diye tutturmaz 😁😁😁

Kızım 4 yaşında, okulda, parkta, kuzenlerinde görüyor ve aklı iyice eriyor artık. Biz hiç almıyoruz, sadece bazen meyveli süt, petit beurre ve çikolata alıyoruz. Diğerlerini mecbur, ortamlara girince yiyorlar.

Ama ne kadar geç başlarlarsa o kadar iyi. 

Yurtdışında yaşamanın avantajlarından biri ikram kültürleri yoktur o yüzden hiç bilmediği için rahat yönettim süreci şimdi türkiyedeyim her gün parkta dışardayız atmaca gibi tepesindeyim ev yapımı kurabiye kek olmadıgı sürece hazır gıda ikram edenleri geri çeviriyorum cubuk kraker hariç hiçbir paketli gıdanın tadını bilmiyor akraba ziyaretlerinde bile uyarıyorum herkesi veremezsiniz yanında yemeğin diye o yüzdende hala bilmiyor hedefim okul çağına kadar hiçbirinin tadını bilmemesi

Hedefin güzel, umarım devam ettirebilirsin 😌 

+1

İnşallah

0 oy
önce (7,554 puan) tarafından

Direkt oyuncak nereye gidersek gidelim. Yeme de içme de hiç gözü yok çocuğun 

😅 İyi mi kötü mü bilemedim. 

önce (7,554 puan) tarafından

Kötü kötü. Eşime diyorum bu çocuk ne zaman acıkıp canı bir şey isteyecek acaba diye. 4 yaşına geldi daha tık yok.

Başka çocukların arasına koyup, önlerine yemek koyarsan belki yer. Kızım, oğluma nazaran daha az yemek yer. Bazen sırf kardeşi yemesin diye onun yemeğini de yer. Halbuki canı istemez o an 🙄

0 oy
önce (9,776 puan) tarafından

Yaz günlerinin vazgeçilmezi tabi ki dondurma 🍦🍨🍧😅

Kışın buz gibi olur ya 🥶 

0 oy
önce (8,778 puan) tarafından

Hangi birini sayayım bacım . 4 çocukla girersek markete yandık 7 bin tutuyor hesap 😅 daha gecen haftalarda gittik 7 bin ödemiş eşim ben 2 bin anladım kasiyerin ağzından

Arabada dedim 2 bin iyi tuttu he dedim sen iyi misin ne 2 bini dedi 😅

Küçük olunca yine kolay da, büyüklerin istediklerine çok bir şey de diyemez insan 😌 

0 oy
önce (413 puan) tarafından

Benimkiler sebze reyonunda gezer avakoda ananas ilk ona yapisirlar :)

Çok güzel bir alışkanlık maşallah 🌸 

0 oy
önce (13,440 puan) tarafından

Ozmo vazgeçilmezi 

ozmo güzel ama ya 😇 

önce (13,440 puan) tarafından

Tek hakkı var onu alır şimdi 1 mt olanı çıkmış uyanık direkt onu alıyor gördüğü yerde qr var o kısmınıda tablete okutup oyun oynuyor bir taşla çok kuş 

☺️ Oo işi çözmüş seninki. 

0 oy
önce (2,917 puan) tarafından

Ay geçen yaz markete gıttığimizde her abur cubur bakardı, ellerdi bu ne diye sorardı bazen. İstiyorum demezdi. Hiç tanışmamıştı. Bugün babasıyla markete gıtmiş bi keki almış eline bunu istiyorum demiş 😃

☺️ Çok masum oluyorlar böyle. Büyüyünce işler değişiyor tabi. 

0 oy
önce (13,807 puan) tarafından

yumurta ve kefir 😅

kedi maması(sosis) 🤭🤭 

İlk çocuk ve daha minnak 🤗 Kızım öyleydi de, oğlum ablasını gördüğü için öyle olmadı. 

önce (13,807 puan) tarafından
+1

hep böyle devam eder inşallah 😂 

0 oy
önce (14,379 puan) tarafından

Büyük oğlum süt burger küçük de sakiz alır 🤭🤣 

Sakız mı ☺️ seviyorsa demek ki. 

0 oy
önce (6,586 puan) tarafından

Muhakkak eline ya salatalık ya domates yada elma alır alıştı artık markette çalışanlar ses etmiyorlar çok seviyor market arabasında oturup yemeyi onun dışında sürpriz yumurta alıyor 

Sağlıklı yiyecekleri tercih ediyor ne güzel ☺️ Çikolatasız olmazdı ama. 

önce (6,586 puan) tarafından

Evet seviyor bende veriyorum eline 🙂Cikolata alıyorum bu petit beure varya uzerinde ayıcık olan ondan günde 1 tane veya 2 günde 1 veriyorum 

Dozunda vê ara ara yedikleri sürece çok sorun yok. Öyle ya da böyle elbet  yiyorlar. 

0 oy
önce (2,125 puan) tarafından

Oyuncak tarafına gidiyor benimki scooter istedi en son aldık 2 hafta önce ama malesef dün akşam evin girişinden çalmışlar haram zıkkım olsun kim aldıysa 

4 yaşında benimki bı 3. Scooter alışımdı 

Kiz içerdeydi zaten sadece ilk defa kamyonumuz kapıda yoktu boş görmüşer almışlar diğer ikisi kırıldı abisi ve sokaktaki çocuklar bine bine kırdılar 4 yaşına girdi benimki daha bu sene güzel sürüyordu bende çok üzüldüm 

Kamera takın olmadı, bilemedim. Kötü olmuş senin yavrun için. 

Kız anlamıyorum ben yerden çorap teki görsem kenara koyarım belki bi binadan düşmüştür sahibi bulur diye yada çocuklarım eve bişey getirse ki nadiren olur onu bile sorgularım yerine biraktiririm yeni scooter hiçmi demediler bu nedir kimindir diye ayy vallahi haram olsun kim aldıysa hayrını görmesin çocuğum çok üzüldü mecbur bi tane daha alacam çünkü çok seviyor binmeyi

İmkan varsa tabiki yenisini almak lazım. O çalan kişiyi  de Allah bildiği gibi yapsın diyebiliriz anca 😔 

850 tl bişeydi 

0 oy
önce (6,039 puan) tarafından

Dondurma 😄 

Yazın vazgeçilmezi🤤 

0 oy
önce (30,746 puan) tarafından

Biz lüks çerez diye fındık yerdik en lüksü Antep fıstığı idi şimdiki nesil kaju yiyor 😅 Benim oğlundan kaynaklı dondurma 

Ya kaju şuan fındıktan daha pahalı bizde. Antep fıstığını da severim ama öyle vazgeçikmez değil 😇  Kaju boyut olarak iri, yuvarlak da olmadığı için boğazına kaçamaz diye küçüklüğünden beri hep verdim. O yüzden ona çok alıştı. 

önce (30,746 puan) tarafından

Benim oğlum hepsini denedi denedi kajuda karar kıldı fındığın yüzüne bakmıyor Antep fıstığını da bu sene yemeye başladı 

Tuzlu ya, bence o yüzden daha hoş geliyor 😊 

0 oy
önce (2,143 puan) tarafından

Kızım markete girer girmez başlar toplamaya eline ne geçerse bizde ardından yerine koyarız kasaya gidincede aa bir kaç parça diğerleri nerde diye de sorar 

😅 finalde bir kaç şey kaldığı için hepsini topluyordur. 

önce (2,143 puan) tarafından
+1

😂😂 öyle sanırım 🤣

0 oy
önce (9,003 puan) tarafından

Süt burger ve turevleri girer girmez direk ona kosuyor

0 oy
önce (17,077 puan) tarafından

Kızim direk kalem ve boyama kitabına gidiyor, paket gıda almayacağımi biliyor. Oğlum çubuk istiyor çok da masum değil ama 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocukların market alışverişinde abur cubur isteği nasıl yönetilir?
Çocukların markette abur cubur isteğini yönetmek için alışveriş öncesi evde tok olmalarını sağlamak ve alışveriş listesine birlikte sağlıklı atıştırmalıklar eklemek en etkili yöntemdir. İlk olarak çocuğa kısıtlama yerine, seçebileceği sağlıklı seçenekler arasından bir ürün belirleme hakkı vererek kontrol duygusunu destekleyebilirsiniz. Bu alışkanlık, çocukların markete girdiklerinde rastgele seçim yapmak yerine önceden planlanmış, daha besleyici atıştırmalıkları tercih etmelerine yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklara sağlıklı atıştırmalık alışkanlığı kazandırmak neden önemlidir?
Çocuklara sağlıklı atıştırmalık alışkanlığı kazandırmak, onların ilerleyen yaşlarda şeker ve işlenmiş gıdalara olan bağımlılığını azaltmak için kritik öneme sahiptir. Kaju, fındık veya kuru meyve gibi besleyici seçenekleri küçük yaşlarda ödül olarak sunmak, çocukların tat alma duyularını doğal gıdalara alıştırır. Sağlıklı seçimler yapmaları, kan şekerlerinin dengede kalmasını sağlar ve gereksiz kalori alımını sınırlayarak dengeli bir gelişim süreci destekler.
Çocukların markette sürekli çikolata veya kaju istemesi normal mi?
Çocukların markette belirli gıdalara yönelmesi, genellikle bu ürünlerin tat profillerinin baskın olması ve görsel olarak çekici ambalajlara sahip olmalarıyla açıklanabilir. Özellikle kaju gibi kuruyemişler çocuklarda damak tadına hitap ederken, çikolatalar yüksek şeker içerikleriyle kısa süreli bir haz duygusu yaratır. Bu durum, çocukların gelişim döneminde yeni tatları keşfetme merakıyla birleşince market alışverişlerinin vazgeçilmez bir parçası haline gelmektedir.
Market alışverişinde çocuklarla sağlıklı seçimler nasıl yapılır?
Market alışverişinde çocuklarla sağlıklı seçimler yapabilmek için onları alışverişin içine dahil eden oyunlar kurgulayabilirsiniz. Örneğin, markete girmeden önce renkli ambalajlı ürünler yerine meyve reyonundan en parlak elmayı seçme veya kaju paketinin üzerindeki besin değerlerini birlikte inceleme gibi adımlar atılabilir. Bu tür etkileşimler çocuğun dikkatinin abur cuburdan sağlıklı alternatiflere kaymasını sağlar ve markette harcanan süreyi eğitici bir deneyime dönüştürür.
Okul öncesi çocuklarda abur cubur tüketimi nasıl sınırlandırılmalı?
Okul öncesi çocuklarda abur cubur tüketimini sınırlandırmak için markete gitmeden önce mutlaka bir liste oluşturulmalı ve bu listeye sadık kalınmalıdır. Çocukların sevdiği sağlıklı atıştırmalıkları evde sürekli ulaşılabilir yerlerde bulundurmak, acıktıklarında paketli gıdalar yerine bu seçeneklere yönelmelerini kolaylaştırır. Günlük şeker alımını kontrol altında tutmak adına, market alışverişlerinde sadece belirli günlerde veya özel durumlarda istedikleri tek bir ürünü almalarına izin vererek disiplinli bir düzen kurabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
16 cevap 637 göst.
23 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 805 göst.
22 Ocak 2026 Diğer kategorisinde Nur_Ay (1,098 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 437 göst.
+1 oy
5 cevap 466 göst.
4 Mart 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde Fermel02 (348 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,966 soru

24,626,009 cevap

364,834 kullanıcı

...