Eşimin gizli para gönderdiğini ve yalan söylediğini öğrendim

0 oy
638 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (223 puan) tarafından

Merhaba Herkese iyi günler dilerim direkt konuya geçeceğim zaten bitkin ve kötü hissediyorum önceki postlarımdan da anlarsınız belki gören kişiler eşimin bana karşı  cimriliğinden bahsediyordum hatta çok üst seviyelere geliyordu bazen yediğime içtiğime kadar resmen yediğim lokmaları Sayar olmuştu Tabii diğer problemlerde cabası Ben her zaman şüpheleniyordum Kayınpederim durumu iyi olan biri bir sürü evi arsası olan birisi Geçenlerde tekrar Yeni bir ev aldı ve ben her zaman eşimin para konusunda aldığı maaşla ilgili yalan söylediğini hep zaten tahmin ediyordum bunu kendisine söylediğimde sürekli inkar ediyor yeminler ediyordu yetiştiremiyorum faturalara zor yetiyor zor geçiniyoruz diyerek bir yerden sonra inanmıştım ama hep içten içe bir şeyler içimi rahatsız ediyordu sadece kulağımla duymayıp görmediğim için kabulleniyordum belki de inanmak istedim Dün akşam ben yatağıma yatmıştım Kendisi de telefonda erkek kardeşiyle konuşuyordu Ben de Yatağımdan kalktım tesadüfen ne yapıyor diye baktığımda arkası dönük telefonla konuşuyordu Ben de 2 dakika orada durdum ve kendi ağzıyla kardeşine Ben her ay babama düzenli olarak para gönderiyorum Bu ay bile Biraz gecikti ama yine de gönderdim lafını duydum ve bu konudan ötürü birçok kez kavga çıkmıştı yeminler ediyordu göndermiyorum ben nereden bulayım da göndereyim diye ve dün akşam benim onu duyduğumu gördü o kadar çılgında döndü ki bana şiddet uyguladı bağırdı çağırdı dedim Bir de yalan söyledin bana yalan söyledin bize cimrilik yaptın üç beşin hesabını yaptın arkadan babana para gönderdin gizli gizli ihanet ettin dedim çünkü Bize Kan kusturuyordu Sürekli maddi konuda evine ihtiyaçlarını bile almıyordu arkadan böyle şeyler çeviriyormuş ve bunu benim öğrendiğimi anladığında sırf kendi suçluluk duygusunu bastırmak için tekrar bana saldırdı Gecenin ikisinde  kalktı vurdu vücudumun her yeri ağrıyor Sabah da bırakmış işe gitmiş ben ne yapacağım şimdi konusunu açtığım zaman direkt bana saldırıyor ailemle konuştuğumu kardeşimle konuştuğumu sana mı hesap vereceğim diyerek direkt bana saldırıyor ama maddi konuda bizi çok mağdur etti Madem babasına para gönderiyormuş siz olsanız ne yaparsınız ya çocuğu alıp gideyim diyorum farklı bir şehirde yaşıyorum gurbetteyim ya da ailemden birini Çağırayım gelsin beni alsın diyorum artık katlanamıyorum Üstelik yalan söylemiş aylarca belki yıllarca bana Sürekli maddi açıdan psikolojik baskı yapıyordu bazen İnanıyordum Hatta birçok kez inanmayı seçtim ama dün akşam kulaklarımla duyduktan sonra ihanete uğramış ve gerçekten s*****a*****yerine koyulmuş hissedildim ki Öyle de oldu Üstelik suçlu yine ben oldum ve şiddete uğrayan yine ben oldum. Bir keresinde benim kendi ablam bile bunu fark etmişti ben her zaman durumumuz yok borçlara  zor yetiyor dediğimde ablam bile senin eşin memur nasıl zor yetıyor memurların maaşı yüzü Geçkin Bence o babasına gizli gizli para gönderiyor demişti inanmak istememiştim Yok öyle bir şey dedim  soruyorum yok diyor diye hatta ablamla konuşmuştum ama demek ki hepsi doğruymuş kendi ailem bile bunu fark etmişti ama ben onun doğru söylediğine İnanıyordum Ben de her zaman içimde bir rahatsızlık vardi şüphe vardı ama kendisi o kadar iyi blöf yapıp o kadar İnsanın psikolojisini kendi istediği yöne çeviriyordu ki bir yerden sonra inanmak zorunda kalıyordum ve dün akşam Kulaklarımla duydum bize sürekli kemerleri sıktırıp sürekli cimrilik sürekli evine ihtiyaçlarını bile almayacak kadar baskı yapıp arkadan babasından para gönderiyormuş.. sabaha kadar hiç uyumadım o kadar çok ağlamışım ki sabah gözlerimi açamıyordum bir tane çocuğum var 6 yaşında oğlum kime ne diyeceğim Kime Ne söyleyeceğim hiçbir şey bilmiyorum ama bu yaptığını da kaldıramıyorum resmen İhanet İhanetin bir sürü çeşitleri var sadece birini aldatmakla olmuyor Ben ne yapacağım..

12 Cevaplar

+5 oy
(7,152 puan) tarafından

Heryrin ağrıyor ve sen oylece duruyor nusun git darp raporu al uzaklastirma al hem sana hem çocuğa ordan da git aile evine susup oturma kendine bunu yapma 

-Reklam-
+2 oy
(8,035 puan) tarafından

Senin nezdinde buradaki çoğu kadına söylüyorum. Hayatınızda ki erkeğe bu kadar bağımlı olmanız çok garip. Adam dövüyor ,sövüyor,aç bırakıyor ama ben ne yapacağım diyorsunuz. Niye bunu kendinize reva görüyorsunuz . Aşağılık psikolojisi mi yoksa anadan babadan görülmüş öğrenilmiş çaresizlik mi anlayamıyorum. Çocuğu bahane ediyorsunuz. Hiçbir çocuk anne baba kavgası altında hele ki dövülen bir annenin olduğu ev de büyümek istemez. 

+1 oy
(2,432 puan) tarafından

Aman baban arkada da duracaksa hiç bekleme git.. öyle adamla ömür geçmez 

(2,597 puan) tarafından

yani boyle bi salklanevli kalinirmi. allah askina yedigin lokmaya kadar saysin. ana babasina korkaklik edip altina sicip korkudan yok diyemesin. karisina ailesine dunyayi dar etsin. ne o babasi bi ev daha alacakmismis. sanki mezara goturecek bi ayagi vukurda olan adam. alamiosa almasin madem odeyemiosa yesin icsin sicain . cocuklarininds pesini biraksin yaniz bunun kocasina babasina yok diyemio karisindan kisio bide utanmadan siddet uygulamis kendini erkek sayip da guv gostermis . ana babasina korkakligi dan disini cikaramiosa. bece yerinde olsam basarim tekmeyi kicina.

(2,432 puan) tarafından

Hiç durmam oyle adamın yanında önceliği ben değilsem gitsin anasının yanında yatsın ana kuzusu

+1 oy
(20,313 puan) tarafından

Memurların maaşı şube müdürü ya da üst kademe değilse yüz üzeri değil. Aileni çağır seni alsınlar darp raporu al

+1 oy
(2,660 puan) tarafından

Allahın cezası işte. Eğer senden kısmayıp onlara verse sen zaten gönderme demezsin ki. Eşim benden kısmıyor ve ailesine veriyor. Hatta çoğu zaman ben teşvik ediyorum onu. Yazıktır yardımcı ol babana diyorum. Eğer benim de lokmalarımı saysa ve parasını babasına verse kıyameti koparırdım. Bundan adam olmaz terk et bunu

+1 oy
(2,328 puan) tarafından

Hayatımda asla sineye cekemeyecehim şey şiddet ailen arkandaysa bir saniye bile durma önce darp raporu sonra boşa gitsin 

0 oy
(13,935 puan) tarafından

Ailen arkanda ise 1 dakika bile bekleme 

0 oy
(351 puan) tarafından

Kız bunu okuyana helal çok uzun okuyamadım 

(55 puan) tarafından

Ben okudum anladım Adam eve bisiler almıyor etmiyor kadında adama söylüyor Sen para gönderiyon gibisinden Adamda inkar ediyormuş yok öyle bişey ben nereden bulayım göndereyim diye Kadında adama güvenmiş ama Ablası ona söylüyor Muş bak şöyle böyle diye inanmamış diyo ablamın dediklerini doğru çıktı Ve duyduktan sonra bana şiddet uygulada Adam babasina her ay düzenli para yatırıyor Muş kadın da diyo Bu ihanet diye Dile getirmiş anlatmış ama Adam bu kadına böyle inkar ediyorsa Para eve getirmiyorsa çocuğunu Alıp gitsin annesin yanına bakam Adam ne yapacak benim kocam böyle yapacak 1 dkk bile durmam Çıkar giderim 🤔 cidden kadına üzüldüm ya Adam memur memurlar yüksek maaş alıyor zaten çocuğu var neden ihtiyaç karşılamıyor erkekler neden böyle 🥺 

(351 puan) tarafından

bacım okuyup bide bana ozetledın çok teşekkür ediyorum helal sana ❤️

Bence ailesi arkasındaysa boşansın gitsin tüm erkekler böyle bende aynı durumdayım ama arkamda kimsem yok beklıyorum düzelsin diye 

0 oy
(5,186 puan) tarafından

Ailen destekcınse al cocugu gıt oda babasına calıssın senın cocuk buyumuste calısırsın sanki sen nesin senden parayı saklıyor babasına verıyor yetmemiş darp etmiş gerekirse kalk gıt rapor al aılenın yanına git 

0 oy
(221 puan) tarafından

Adam seni dövmüş senin derdin para olmasın kardeşim bak şiddete susup normallestırırsen bugün tokat olur yarın kemer ertesi gün bayıltır döverken inan şiddet böyle bişey bir dakika bile durma sen buna layık değilsin boşan ailene söyle gelip seni alsınlar zaten ******** miş karısına para yedirmeyiz baslasına veren kendine adam demesin yarın öbürgün sadece şiddet artmıycal parayı karı kızada yedirecek benden söylemesi

0 oy
(6,497 puan) tarafından

İnşallah kades uygulamasına basıp o darp raporunu almışsındır.

0 oy
(9,466 puan) tarafından

Babasının durumu okadar iyiyken niye para gönderiyor peki

Hâlâ o kocanın yanındamısın bacı sen anan babanı arasana canının hiçmi kıymeti yok

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin maddi konularda yalan söylediğini ve gizli para gönderdiğini öğrenince ne yapmalıyım?
Eşinizin maddi konularda sizi yanılttığını ve şiddet uyguladığını öğrendiğinizde, önceliğiniz fiziksel ve duygusal güvenliğinizi sağlamak olmalıdır. Kendinizi güvende hissetmediğiniz bir ortamda, ailenizden veya güvenilir bir yakınınızdan destek isteyerek geçici bir süre uzaklaşmak en sağlıklı adımdır. Profesyonel bir destek almak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Alo 183 Sosyal Destek Hattı'nı arayarak hukuki ve psikolojik danışmanlık hizmetlerine ulaşabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte maddi şiddet ve yalan ile karşılaştığımda hukuki haklarım nelerdir?
Evlilik birliğinde eşlerden birinin diğerini maddi olarak mağdur etmesi ve bu süreçte yalan beyanlarda bulunması, aile hukukunda güven sarsıcı davranış olarak kabul edilir. Yaşadığınız fiziksel şiddet durumu ise 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında koruma kararı talep etme hakkı doğurur. Bir avukata danışarak boşanma süreci, nafaka ve tazminat haklarınız hakkında detaylı bilgi almanız süreci hukuki zemine oturtmanıza yardımcı olur.
Şiddet gördüğüm ve yalan söylenen bir evliliği sürdürmek psikolojik olarak nasıl etkiler?
Sürekli maddi baskıya maruz kalmak ve eşin yalanlarını öğrenmek, kişide ciddi bir güven kaybı, değersizlik hissi ve ağır bir travma sonrası stres belirtileri yaratabilir. Bu tür bir ortamda yaşamak hem sizin hem de 6 yaşındaki çocuğunuzun duygusal gelişimini olumsuz etkiler. Psikolojik destek almak, bu süreçte yaşadığınız karmaşık duyguları anlamlandırmanıza ve sağlıklı kararlar vermenize yardımcı olacak en önemli basamaktır.
Eşimin uyguladığı maddi şiddet ve baskı ile nasıl başa çıkabilirim?
Maddi şiddet, eşin evin temel ihtiyaçlarını karşılamaktan kaçınması veya gelirini saklayarak partnerini zor durumda bırakması şeklinde ortaya çıkar. Bu durumla başa çıkmak için öncelikle kendi finansal durumunuzu netleştirmeli, varsa kişisel birikimlerinizi güvene almalı ve şiddet eğilimi gösteren eşle iletişimde sınırlar koymalısınız. Şiddetin dozunun arttığı durumlarda ise vakit kaybetmeden kolluk kuvvetlerine başvurarak resmi süreçleri başlatmak sizin ve çocuğunuzun güvenliği için hayati önem taşır.
Çocuğumla birlikte evden ayrılmaya karar verdiğimde nelere dikkat etmeliyim?
Evden ayrılmaya karar verdiğinizde, öncelikle yanınıza kişisel belgelerinizi, çocuğunuzun ihtiyaçlarını ve varsa maddi varlıklarınızı alarak güvenli bir yer planlamalısınız. Eğer ailenizin yanına gitme imkanınız yoksa, devletin sağladığı sığınma evleri ve kadın konukevleri hakkında bilgi almak için yerel belediyelerin sosyal yardım birimlerine veya emniyet birimlerine başvurabilirsiniz. Ani kararlar yerine, hem kendi güvenliğinizi hem de çocuğunuzun psikolojik durumunu gözeten bir güvenlik planı oluşturmak en doğrusudur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
35 cevap 2,685 göst.
7 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 585 göst.
22 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Yildizsumeyye (1,121 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 553 göst.
5 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 841 göst.
16 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Ysmnalparsln (379 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,119 soru

24,692,846 cevap

368,431 kullanıcı

...